با این خوراکیها زوال عقل را کنترل کنید

سطوح بالای آنتی اکسیدانهای خاص در خون میتواند شانس ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. طبق تحقیقات جدید پژوهشگران، افرادی که دارای بالاترین غلظت خونی از آنتی اکسیدانهای بتا کریپتوکسانتین، لوتئین و زآگزانتین هستند، در معرض خطر کمتری برای ابتلا به زوال عقل قرار دارند.
پسته، زرده تخم مرغ، فلفل دلمهای، ذرت، کیوی، انگور، کدو سبز، کدو سبز و سبزیجات برگ سبز مانند کلم بروکلی، اسفناج، نخود و کلم پیچ حاوی مقادیر زیادی لوتئین و زآگزانتین هستند. بتا کریپتوکسانتین، کاروتنوئید طبیعی دیگری است که میتواند زوال عقل ناشی از افزایش سن را کاهش دهد. خرمالو، پرتقال، هویج، هلو، نارنگی، پاپایا و ذرت پرتقال منابع خوبی از بتا کریپتوکسانتین هستند.
دکتر میبیدون، سرپرست این تیم مطالعاتی، درباره موضوع فوق گفت: توسعه عملکرد شناختی افراد یک چالش مهم بهداشت عمومی است. بررسیهای ما نشان میدهد آنتی اکسیدانها ممکن است به محافظت از مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک کنند، که میتواند باعث آسیب سلولی شود. البته باید اذعان داشت مطالعات بیشتری برای آزمایش اینکه آیا افزودن این آنتی اکسیدانها میتواند به محافظت از مغز در برابر زوال عقل کمک کند، مورد نیاز است.
برای انجام این مطالعه بیش از ۷ هزار شرکت کننده ۴۵ ساله یا بالاتر ثبت نام کرده و شرایط سلامتی آنها به مدت ۱۶ سال پیگیری شد. در ابتدا آنها یک مصاحبه انجام داده و تحت معاینه فیزیکی و آزمایش خون برای بررسی سطح آنتی اکسیدان قرار گرفتند.
نتایج نشان داد که خطر ابتلا به زوال عقل برای شرکت کنندگانی که بالاترین سطوح لوتئین و زآگزانتین را داشتند بسیار کمتر از سایرین است.
بر این اساس گفته میشود افزایش مقادیر لوتئین و زآگزانتین (۱۵.۴ میکرومول در لیتر) منجر به کاهش ۷ درصدی خطر زوال عقل شد. علاوه بر این، بررسی نتایج این پژوهش نشان داد افزایش سطح بتا کریپتوکسانتین به میزان ۸.۶ میکرومول در لیتر نیز منجر به کاهش ۱۴ درصدی خطر زوال عقل شد.
دکتر بیدون در پایان توضیحات خود افزود: توجه به این نکته ضروری است که با در نظر گرفتن سایر عوامل مانند تحصیلات، درآمد و فعالیت بدنی، تأثیر این آنتی اکسیدانها بر خطر زوال عقل بسیار مهم است.
منبع: سینا پرس