تسویه بیمه تکمیلی بازنشستگان؛ ضرورت اصلاح فرمول محاسبه مستمری – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

انتصابات جدید در سازمان تأمین اجتماعی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری آنلاین، مصطفی سالاری در نشست هم‌اندیشی با کانون‌های عالی کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر سراسر کشور که با حضور جمعی از معاونان و مدیران این سازمان برگزار شد، با تاکید بر لزوم همکاری بازنشستگان برای بهبود وضعیت سازمان و رفع برخی چالش‌ها، گفت: بازنشستگان با همکاری و مشارکت در اجرای کامل قوانین و مقررات تأمین اجتماعی می‌توانند به سازمان کمک کنند تا از وضعیت موجود خارج شویم زیرا نیازمند همراهی و تعامل همه‌جانبه‌ای هستیم تا بتوانیم چالش‌های موجود را مدیریت کنیم و وضعیت این صندوق بین‌نسلی را بهبود بخشیم.

وی در این نشست به بررسی وضعیت کنونی سازمان تأمین اجتماعی و چالش‌های آن پرداخت و با اشاره به هزینه‌های سنگین و تعهدات در مقابل منابع درآمدی سازمان، خاطر نشان کرد: ناترازی منابع و مصارف سازمان حاصل شرایطی است که از ریشه‌ها و علت‌های مختلفی دارد که بعضاً به دهه‌های گذشته مربوط است.

چالش‌های قانونی و افزایش ناترازی

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تاکید بر اینکه یکی از دلایل عمده وضعیت فعلی افزایش بی‌رویه تعداد بازنشستگان و کاهش نسبت بیمه‌گذاران به مستمری‌بگیران است، گفت: در گذشته، نسبت بیمه‌گذاران به مستمری‌بگیران ۶ به ۱ بود، اما اکنون به دلایل مختلفی این نسبت به کمتر از ۳.۸ به ۱ رسیده و این موضوع سازمان را در معرض آسیب‌های جدی قرار داده است.

وی با اشاره به برخی مقررات در حوزه فعالیت صندوق تأمین اجتماعی بویژه مسئله بازنشستگی زودهنگام و تعداد بالای بازنشستگی‌های پیش از موعد گفت: در بسیاری از کشورها، بازنشستگی بر اساس سن و سنوات بیمه‌گذاری تعیین می‌شود، اما در ایران این موضوع به واسطه تصویب برخی قوانین و مقررات، دستخوش تغییراتی شده و به لحاظ اصول مدیریت صندوق‌های بین‌نسلی، به درستی رعایت نشده است.

وی افزود: بسیاری از افراد با سن کم و حتی زیر ۴۰ سالگی بازنشسته می‌شوند و سپس به کارهای دیگر مشغول می‌شوند، در حالی که همچنان مستمری دریافت می‌کنند. این موضوع صندوق تأمین اجتماعی را به شدت تحت فشار قرار داده است.

سالاری با اشاره به موضوع مشاغل سخت و زیان‌آور و سنوات ارفاقی، تصریح کرد: به واسطه رایزنی‌ها و فشارهای مختلف در طول زمان، امروزه بیش از ۵۰ درصد بازنشستگان تأمین اجتماعی با سنوات ارفاقی و پیش از موعد بازنشسته شده‌اند. که خارج از قواعد و چارچوب‌های محاسبات بیمه‌ای است و این روند صندوق تأمین اجتماعی را در مسیر نادرستی قرار می‌دهد.

وی افزود: سازمانی که ماهانه حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد اما درآمد آن بسیار کمتر است و اگر این روند ادامه پیدا کند سازمان در آینده با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

لزوم ساماندهی معافیت‌های بیمه‌ای

سالاری همچنین با تاکید بر لزوم دریافت حق بیمه بر اساس مزد واقعی، گفت: باید حق بیمه بر اساس مزد واقعی پرداخت شود. در حال حاضر، برخی کارفرمایان مزد غیرواقعی اعلام می‌کنند و این موضوع به ضرر صندوق است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به معافیت‌ها و سوبسیدهای بیمه‌ای اشاره کرد و گفت: بر اساس انواع قوانین، مقررات و مصوبات، ماهانه حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان معافیت و سوبسید بیمه‌ای به بخش‌های مختلف داده می‌شود که بر درآمد سازمان تأثیر مستقیم دارد.

وی افزود: این معافیت‌ها طی سال‌های مختلف بر خلاف محاسبات بیمه‌ای به این سازمان تحمیل شده است و سهم دولت‌ها نیز در طول سال‌های گذشته در این رابطه پرداخت نشده است برای خروج از این وضعیت این نوع معافیت‌های غیر بیمه‌ای باید ساماندهی شوند تا سازمان بتواند منابع بیشتری را برای ارائه خدمات جمع‌آوری کند.

ضرورت اصلاح فرمول محاسبه مستمری بازنشستگی

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به لزوم اصلاح فرمول محاسبه مستمری بازنشستگان، گفت: فرمول فعلی محاسبه مستمری بر اساس میانگین دو سال آخر کار است، اما این فرمول باعث می‌شود برخی افراد با افزایش حقوق در دو سال آخر، مستمری بیشتری دریافت کنند. ما باید فرمول را به گونه‌ای اصلاح کنیم که میانگین تمام سنوات کاری مبنای محاسبه قرار گیرد که این مساله مورد استقبال و تأیید کارشناسان و حتی بیمه‌پردازان و بازنشستگان نیز هست.

سالاری در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت بخش درمان سازمان اشاره کرد و گفت: باید نظام ارجاع بیماران و نسخه‌های الکترونیکی را بهبود بخشیم تا از تحمیل هزینه‌های غیرضروری و اضافی جلوگیری کنیم و در نتیجه بتوانیم کیفیت خدمات درمانی را افزایش دهیم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تاکید بر لزوم همکاری همه‌جانبه برای بهبود شرایط سازمان تأمین اجتماعی، گفت: وضعیت امروز ما نتیجه چالش‌های متعدد سال‌ها و دهه‌های گذشته است. برای حل این مشکلات، قطعاً لازم است که با عقل، تدبیر و محاسبات دقیق پیش برویم و اگر بدون برنامه‌ریزی علمی و منطقی اقدام کنیم، وضعیت بدتر خواهد شد.

سالاری افزود: باید با همکاری ذینفعان و شرکای اجتماعی و با اصلاح قوانین و مدیریت منابع، سازمان تأمین اجتماعی را از این وضعیت خارج کنیم که این کار نیازمند عزم ملی و مشارکت همه بخش‌های جامعه از جمله بازنشستگان است و ما باید به کمک بازنشستگان و همه ذینفعان تأمین اجتماعی این روند را اصلاح کنیم تا منابع سازمان افزایش یابد.

تسویه بیمه تکمیلی بازنشستگان تا پایان آبان ماه

سالاری در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار با رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: روز گذشته به اتفاق میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با پزشکیان رئیس جمهور دیدار کردیم تا مسائل سازمان بویژه موضوع وصول مطالبات دولت از سازمان تأمین اجتماعی را پیگیری کنیم. این مطالبات برای بهبود وضعیت مالی سازمان حیاتی است و امیدواریم با همکاری دولت، این موضوع در آینده نزدیک به نتیجه برسد.

سالاری در پایان با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه بیمه تکمیلی بازنشستگان، اعلام کرد که پرداخت‌های مربوط به بیمه تکمیلی تا پایان آبان سال جاری تسویه شده است و بازنشستگان برای استفاده از خدمات بیمه تکمیلی مشکلی نخواهند داشت.

وی افزود: ما تلاش می‌کنیم تا پرداخت‌های مرتبط با بیمه عمر به شرکت بیمه‌گر را نیز در ماه‌های باقی‌مانده تسریع کنیم تا هیچ معوقه‌ای در این حوزه باقی نماند.

همچنین تعدادی از نمایندگان کانون‌های عالی کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر سراسر کشور ضمن طرح مطالبات خود، نسبت به همکاری، حمایت و تعامل جدی با سازمان تأمین اجتماعی برای بهبود وضعیت و رفع مشکلات و چالش‌ها اعلام آمادگی کردند.

نمایندگان بازنشستگان تاکید کردند که آماده‌اند در راستای اصلاح ساختارها و بهبود خدمات سازمان، با مدیریت تأمین اجتماعی همراهی کنند تا بتوانند گام‌های مؤثری برای نجات این صندوق و ارتقای کیفیت خدمات و استمرار حمایت‌های موجود بردارند.

دکمه بازگشت به بالا