جزئیات «رایگان» شدن فرانشیز بستری زنان سرپرست خانوار و مددجویان
مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد در خصوص معافیت مددجویان کمیتهامداد از پرداخت سهم بیمهگذار در موارد بستری (فرانشیز) ـ بهدنبال موافقت نمایندگان مجلس در بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه ـ توضیحاتی ارائه کرد.
مجتبی احمدلو در گفتوگو با خبر روزانه، با اشاره به اینکه در ادامه بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم سهم بیمهگذار در موارد بستری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، رزمندگان معسر و زنان سرپرست خانوار معسر رایگان اعلام شد و نمایندگان مجلس با بند الحاقی یک ماده ۷۳ موافقت کردند، گفت: در بند الحاقی یک ماده (۷۳) آمده است که سهم بیمهگذار(فرانشیز) در موارد بستری برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور، رزمندگان معسر و زنان سرپرست خانوار معسر با تأیید نهادهای مربوط بهصورت رایگان و برای سایر گروهها شامل دهکهای اول تا پنجم ۲ درصد و سایر دهکها ۱۰ درصد تعیین میشود.
وی ادامه داد: پیش از این نیز، رایگان شدن خود پرداخت (فرانشیز) بستری مددجویان در مراکز دولتی به صورت مصوبه هیئت دولت هر ساله بود؛ به طوریکه یا در بودجه سالانه گنجانده میشد مانند بودجه امسال که به رایگان شدن هزینه بستری و سرپائی سه دهک اول درآمدی اشاره شده است و یا توسط هیئت وزیران مصوبهای را در این زمینه صادر میکردند، اما با تصویب نمایندگان مجلس رایگان شدن سهم خود پرداخت (فرانشیز) بستری مددجویان کمیته امداد، بهزیستی، رزمندگان معسر و زنان سرپرست خانوار معسر برای برنامه پنجساله هفتم است که بعد از تصویب، دولت مکلف به اجرای آن به مدت پنج سال خواهد بود.
مدیرکل بهداشت و بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد با اشاره به بند الحاقی به ماده ۷۳ نیز بیان کرد: به موجب این بند الحاقی، سهم بیمهگذار در موارد بستری علاوه بر مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، برای رزمندگان معسر و زنان سرپرست خانوار معسر بهصورت رایگان در نظر گرفته شده و این درحالیست که پیش از این، این دو گروه از پرداخت فرانشیز بستری معاف نبودند.
احمدلو با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۲، به غیر از خدمات بستری، خدمات سرپایی نیز برای مددجویان نهادهای حمایتی و سه دهک اول رایگان در نظر گرفته شد، بیان کرد: به طور کلی ۳۰ درصد تعرفه دولتی خدمات سرپایی باید توسط بیمهگر پرداخت شود و این درحالیست که اگر بیمار به مراکز غیردولتی مراجعه کند باید مابه التفاوت هزینه را نیز پرداخت کند. در این میان در برخی استانها تعداد مراکز درمانی دولتی کم است و بیمار به ناچار به بخش خصوصی مراجعه میکند.
وی ضمن تاکید بر لزوم توسعه مراکز دولتی در استانها، افزود: برخی خدمات سرپایی گران قیمت هستند و اگر دولت برای افراد کم درآمد فرانشیز خدمات سرپایی را نیز در مراکز دولتی با رعایت نظام ارجاع که امکان کنترل وجود دارد، رایگان کند تا بیمار دغدغه پرداخت در خدمات سرپایی را نداشته باشد، به عدالت نزدیکتر هستیم و چتر حمایتیمان برای افراد کم درآمد بهتر خواهد بود.
مدیرکل بهداشت و بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد تصریح کرد: انتظار داریم که ارائه خدمات سرپایی برای دهکهای پایین و مددجویان نهادهای حمایتی در مراکز دولتی در برنامه هفتم توسعه نیز رایگان شود.
انتهای پیام