خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت آفریقا را تحت تاثیر قرار میدهد
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آفریقا (CDC آفریقا) اعلام کرد خروج ایالات متحده از سازمان جهانی بهداشت (WHO) رفاه بهداشت عمومی آفریقا را به خطر میاندازد.
به گزارش خبر روزانه، «نگاشی نگونگو»، یکی از مقامات ارشد مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آفریقا گفت که نیاز آفریقا به جستجوی راه حل های نوآورانه بومی برای تامین مالی سلامت عمومی اکنون ضروری است و این موضوع با سران کشورها در نشستی که ماه آینده در اتیوپی برنامه ریزی شده است، مطرح خواهد شد.
وی اظهار کرد: ما نقشی را که WHO در این قاره برای بهبود واقعی ارائه برنامه های مراقبت های بهداشتی عمومی ایفا کرده است، می دانیم. کاهش بودجه ایالات متحده قطعا بر این امر تاثیر خواهد گذاشت. اما دوباره زمان آن رسیده است که کشورهای عضو آفریقا برای تامین مالی سلامت عمومی تجدید نظر کنند.
ترامپ پس از روی کار آمدن در روز دوشنبه، فرمان اجرایی را امضا کرد که خروج ایالات متحده از آژانس بهداشت سازمان ملل متحد را رسمیت میبخشد و مدعیِ «سوء مدیریت» سازمان جهانی بهداشت در مورد همهگیری کووید-۱۹ و سایر بحرانهای بهداشت جهانی و همچنین «شکست» آن در اجرای اصلاحات فوری شد.
به گزارش آناتولی، همچنین این نگرانی وجود دارد که ترامپ بتواند حمایت از برنامه اضطراری رئیس جمهور ایالات متحده برای کمک به ایدز (PEPFAR) را قطع یا آن را لغو کند، صندوقی که به اکثر آفریقایی هایی که در این قاره به HIV/AIDS مبتلا هستند، کمک می کند.
بیشتر بخوانید:
نگونگو افزود: به همین دلیل است که CDC آفریقا در دو سال گذشته کشورهای آفریقایی را تحت فشار قرار داده است تا روشهایی را برای تسریع تأمین مالی بهداشت عمومی به صورت محلی توسعه دهند تا در تأمین مالی سلامت عمومی اختلالی ایجاد نشود.
ساعاتی پس از امضای این فرمان توسط ترامپ، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که از تصمیم رئیس جمهور آمریکا متأسف است. «تاریک جاسارویچ»، سخنگوی آژانس بهداشت سازمان ملل، گفت: امیدواریم ایالات متحده تجدید نظر کند.
این دومین بار است که ترامپ دستور خروج آمریکا از این سازمان را صادر میکند. او در پایان دوره نخست ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۰ هم با متهم کردن این سازمان به «سوء مدیریت» در مقابله با همهگیری کووید-۱۹، فرمان خروج از آن را داد که در دوره «جو بایدن» لغو شد.
ترامپ این بار هم موضوعاتی چون «ناتوانی در انجام اصلاحات ضروری و عدم استقلال در برابر نفوذ سیاسی نامناسب برخی کشورهای عضو» را برای توجیه خروج آمریکا از این سازمان بهانه کرده است.
علاوه بر این، ترامپ میگوید سازمان جهانی بهداشت «خواهان پرداختهای سنگین و ناعادلانهای از سوی آمریکاست که بهمراتب بیشتر از سهم سایر کشورهاست». رئیس جمهور آمریکا در عین حال چین را به نفوذ در این سازمان متهم کرده است.
واکنش به شرایط اضطراری
به گزارش بی بی سی، هنگام بروز بحرانهای بهداشتی جهانی، دولتها، متخصصان سلامت و بهداشت و مردم عادی برای دریافت راهنمایی و پشتیبانی به سازمان جهانی بهداشت مراجعه میکنند.
این سازمان ماموریت خود را بهبود سلامت برای همگان و تلاش برای ایجاد «فرصت برابر برای زندگی ایمن و سالم برای همه، در همه جا» عنوان میکند.
این نهاد بینالمللی در سال ۱۹۴۸ تاسیس شده و دفتر اصلی آن در سوئیس است.
سازمان جهانی بهداشت با همکاری دولتها، برای مقابله با شرایط اضطراری بهداشتی مانند بلایای طبیعی، بحرانهای انسانی و همهگیریها تلاش میکند.
این سازمان معمولا در زمینه رساندن خدمات بهداشتی و درمانی به کسانی که در مناطق جنگی مانند غزه گرفتار شدهاند، فعالیت میکند.
در کشورهای در حال توسعه، سازمان جهانی بهداشت با آموزش افراد برای خدمت به عنوان پرستار یا خدمه بهداشت و درمان در کشور خود، به بهبود سلامت عمومی کمک میکند.
سازمان جهانی بهداشت با انتشار دادهها و اطلاعات مربوط به بیماریهای مهم، در آگاهیرسانی و تاثیرگذاری بر سیاستهای عمومی نیز نقش مهمی دارد.
این سازمان همچنین در زمینه نظارت، پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت از بیماریهای واگیر، غیرواگیر و مشکلات مربوط به سلامت روان فعالیت میکند.
این سازمان با هدایت برنامههای بهداشتی جهانی، برای ریشهکنی بیماریها تلاش میکند. به عنوان نمونه در سال ۱۹۷۴ سازمان جهانی بهداشت «برنامه گسترش ایمنسازی» را آغاز کرد. در ابتدا هدف این برنامه واکسیناسیون کودکان سراسر جهان در برابر شش بیماری زیر بود:
* دیفتری
* سیاهسرفه
* کزاز
* فلج اطفال
* سرخک
* سل
این برنامه بعدها به ۱۳ واکسن توصیهشده جهانی و ۱۷ واکسن دیگر که برای شرایط خاص توصیه میشوند، گسترش یافت.
انتهای پیام