دانشگاه علامه طباطبائی فرصت مطالعاتی برای آموزش و پرورش شد/ ایجاد مدرسه تجربی در این دانشگاه
تفاهمنامه همکاری مشترک میان دانشگاه علامهطباطبائی و وزارت آموزش و پرورش در زمینه فعالیتهای علمی و پژوهشی و ایجاد مدرسه تجربی وابسته به دانشگاه منعقد شد.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهمنامه همکاری مشترک میان وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه علامهطباطبائی در زمینه فعالیتهای آموزشی و ایجاد فرصت مطالعاتی استادان دانشگاه با حضور رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش، عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه، حجتالاسلام والمسلمین صادق اکبری اقدم، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، هیئت رئیسه دانشگاه، معاونان آموزش ابتدایی و متوسطه وزارت آموزش و پرورش، روسای دانشکدهها و اعضای هیئت علمی دانشگاه علامهطباطبائی صبح دوشنبه، ۴ دیماه ۱۴۰۲ منعقد شد.
این تفاهمنامه با هدف استفاده از ظرفیت دانشگاه علامهطباطبائی برای ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت، ایجاد مدرسه و مجتمع آموزشی وابسته به دانشگاه، تحصیل دانشجویان ۲ مدرکی، برگزاری دورههای آموزشی ویژه معلمان در دانشگاه و استفاده استادان دانشگاه از ظرفیت آموزش و پرورش برای فرصت مطالعاتی به امضا رسید.
معتمدی در آیین انعقاد این تفاهمنامه با تاکید بر شکلگیری مدرسه و مجتمع آموزشی وابسته به دانشگاه علامهطباطبائی گفت: با تاسیس این مدرسه میتوان زمینه تحقق ایدههای تربیتی و علمی و همچنین امکان کارورزی و مطالعات دانشجویان را فراهم کرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای مختلف دانشگاه علامهطباطبائی اظهار کرد: دانشکدههای مختلف این دانشگاه به ویژه دانشکده روانشناسی میتواند بیشترین ارتباط را با آموزش و پرورش داشته باشد که امیدواریم از این فرصت بهخوبی استفاده شود.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی با بیان اینکه اامضای تفاهمنامه شروع کار است، افزود: مهمتر از امضای تفاهمنامه رسیدن به اقدامات اساسی است. اگر بتوانیم با نظر موافق آموزش و پرورش، تصمیمات ساختاری و ماندگاری بگیریم که در آینده هم ادامه داشته باشد، یادگاری اثربخشی از این دوران خواهد بود.
وی با بیان اینکه مسائل آموزش و پرورش بهویژه در شرایط کنونی، مسائل پیچیدهای است و با ورود هوش مصنوعی، پیچیدگیهای آن بیشتر میشود، افزود: دانشگاهها در لبه دانش هستند که در این زمینه میتوانند کمک کنند تا دانشآموز در طول تحصیل با نظام ارزشی مورد انتظار، پرورش یابد و ظرفیت دانشگاهها از جمله دانشگاه علامهطباطبائی در این زمینه میتواند کمک کننده باشد.
معتمدی با اشاره به تحصیل دانشجویان ۲ مدرکی گفت: دانشجویان ۲ مدرکی در یک رشته در این دانشگاه مشغول به تحصیل شدند که ایده خوبی بود که این کار در رشتهها و دانشکدههای مختلف میتواند افزایش پیدا کند.
وی اظهار کرد: راهاندازی مدرسه وابسته به دانشگاه، یک موضوع بسیارجدی است که با تاسیس آن، زمینه تحقق ایدههای تربیتی و علمی و همچنین امکان کارورزی و مطالعات دانشجویان فراهم میشود.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تقویت دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: دانشگاه علامهطباطبائی میتواند در ارتقا و تقویت علمی دانشگاه فرهنگیان کمک کننده باشد. همچنین امکان ارتباط دانشجویان بهویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی به شکل ساختارمند با مجموعه آموزش و پرورش وجود دارد تا از طریق ارتباط با مدرسه، رسالهها و پایاننامههای خود را به انجام برسانند.
این دانشگاه زمینه علمی فعالیت در بخشهای مختلف همچون مشاوره را دارد.تربیت نیروی متخصص در قالب برگزاری دورههای تحصیلات تکمیلی برای دستاندرکاران حوزه فعالیتهای وزارت، همکاری دانشگاه برای توانمندسازی و تقویت سواد سنجش معلمان و مشاوران مدرسه، برگزاری دورههای مشترک تحصیلی، تبادل مطالعاتی و علمی در مورد تحقیقات و مطالعات انجام شده در ارتباط با وزارت، تاسیس پژوهشکده اقتصاد و آموزش بر اساس ضوابط و مقررات، ارائه مشاوره علمی و پژوهشی از طریق اعضای هیئت علمی دانشگاه، صدور مجوز گذراندن دورههای کاراموزی و کارورزی برای دانشجویان در مدارس، ارائه هرگونه مشاوره مورد نیاز وزارت، توسط دانشگاه، واگذاری مدارس ویژه برای مدیریت و نظارت تخصصی به دانشگاه و راهاندازی مدرسه تجربی وابسته به دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی برخی از موضوعات مورد توجه در این تفاهمنامه همکاری است.