معاون وزیر صمت، صدای تولیدکننده ایرانی شد/ صنعتگر با اشتیاق می آید، برق نمی آید

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت معدن و تجارت ضمن اشاره به پنج چالش کلیدی که امروز گریبان گیر تولیدکنندگان کشور است از بی برقی ناترازی مالی کمبود مواد اولیه و موانع تجارت خارجی به عنوان موانع اصلی توسعه تولید یاد کرد و به صراحت اعلام کرد که ”وجدانا ما به تولید بدهکار هستیم.”
به گزارش خبر روزانه ابراهیم شیخ در ششمین همایش و جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) در ابتدای سخنان خود با ابراز تأسف و ناراحتی از وضعیت موجود تأمین انرژی برای صنایع گفت: در بخش تولید ما با پنج چالش عمده روبرو هستیم. اولین چالش این روزهای تولیدکنندگان تأمین انرژی برای صنایع است. این روزها روزهای سختی برای فعالان بخش تولید است. کارگر و صنعتگر با شوق و اشتیاق ساعت هفت صبح سر کار حاضر می شوند ماشین آلات و مواداولیه آماده اند ساعت هشت برق قطع می شود و هیچ معلوم نیست چه زمانی برق دوباره وصل شود و چرخه تولید به حرکت آید.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت ضمن اشاره به خسارات ناشی از قطعی برق تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۳۰۰ همت (هزار میلیارد تومان) عدم النفع از بابت مسائل انرژی داشتند. در حدود ۱۴۰ روز تولیدکنندگان با تعطیلی مواجه بودند. این در حالی است که هزینه برق ثابت نمانده بلکه افزایش هم داشته مالیات همچنان برقرار بوده و حق بیمه تأمین اجتماعی همچنان پابرجاست؛ اما حمایتی از تولیدکننده وجود ندارد.
درخواست برای اعتبار مالیاتی برای سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر
این معاون وزارت صمت اظهار کرد: ساعت ها دویدیم خواهش کردیم تمنا کردیم حتی زانو زدیم که به تولیدکنندگان اعتبار مالیاتی بدهند تا بتوانند پنل خورشیدی بیاورند؛ برقی که قرار بوده از شبکه دریافت کنند خودشان تولید کنند. این اعتبار مالیاتی اگر داده شود در سال های آینده شاهد افزایش تولید خواهیم بود. اما هنوز صدای ما به جایی نرسیده است.
صف های طولانی تخصیص ارز برای واردات ماشین آلات و مواد اولیه
شیخ ادامه داد: تولیدکننده ما امروز برای تامین ارز که بتواند با آن مواداولیه یا ماشین آلات وارد کند باید ماه ها در صف تخصیص ارز بماند. مگر کاری مقدس تر از این وجود دارد؟ باز هم فردا علیه من اطلاعیه صادر می کنند که آمار غلط داده ام؛ اما این تولیدکنندگان زنده اند حاضرند صدایشان را بشنوید. آقایان تولید در حال مرگ است! چرا گوش شنوایی نیست؟
ظرفیت تولید زیر ۴۰ درصد؛ سرمایه گذاری روی زمین مانده است
معاون صنایع عمومی وزارت صمت ضمن اشاره به نام گذاری سال به عنوان «سال سرمایه گذاری برای تولید» خاطرنشان کرد: در صنایع تحت پوشش بنده ظرفیت تولید از ۱۸ تا ۶۰ درصد متغیر است و میانگین آن زیر ۴۰ درصد است. این یعنی ما زیرساخت صنعتی را در کشور بارگذاری کرده ایم انرژی و ارز و سرمایه صرف خرید تجهیزات و ماشین آلات شده اما به دلیل قطع برق و ناکارآمدی ها فقط با ۳۵ درصد ظرفیت کار می کنیم. این یعنی بالاترین سرمایه گذاری کشور روی زمین مانده است!
زنجیره ارزش ناقص و مشکل در تأمین مواد اولیه
وی دومین و سومین چالش صنعت را مشکل در تأمین مواد اولیه و ناقص بودن زنجیره ارزش در کشور عنوان کرد و افزود: نمی توانیم مواداولیه را به درستی تأمین کنیم. نیازمند سرمایه گذاری برای تکمیل زنجیره های ارزش در کشور هستیم.
موانع تجارت خارجی و خروج سرمایه گذار خارجی
این معاون وزیر صنعت معدن و تجارت چهارمین چالش تولید را موانع توسعه تجارت خارجی برشمرد و گفت:سرمایه گذار خارجی می پرسد آیا می تواند سود سهامش را از کشور خارج کند یا نه؟ وقتی پاسخ منفی است طبیعی است که سرمایه گذار خارجی رغبتی به ورود نخواهد داشت. هیچ سرمایه گذاری نمی پذیرد پولی را وارد کشوری کند که نتواند مالک سود خود باشد یا آن را منتقل کند. امروز صادرات با چالش های جدی در انتقال منابع مالی روبرو است.
تأمین مالی؛ حلقه فشرده شده در زنجیره تولید
وی تاکید کرد: پنجمین چالش جدی تامین مالی به ویژه سرمایه در گردش است؛ بر اساس یک تحلیل پویا به این نتیجه رسیده ایم که بیشترین فشارها در هر ناترازی روی تأمین مالی است. وقتی نرخ ارز بالا می رود یا انرژی گران می شود قیمت تمام شده تولید افزایش یافته و باز هم این تأمین مالی است که تحت فشار قرار می گیرد.
شیخ ضمن اشاره به بانک محور بودن سیستم مالی کشور تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد تأمین مالی ما از طریق بانک ها صورت می گیرد. بانک ها باید کمک کنند و بازار سرمایه نیز باید وارد میدان شود تا روش های نوین و جمعی تأمین مالی را عملیاتی کنیم.
اقدامات انجام شده کافی نیست؛ هنوز به تولید بدهکاریم
معاون صنایع عمومی وزارت صمت ضمن اشاره به برخی اقدامات حمایتی نظیر تعرفه گذاری مبارزه با قاچاق توافق نامه های منعقد شده با بانک صنعت و معدن و صندوق ضمانت صادرات گفت: این اقدامات اگرچه مفیدند اما واقعیت این است که اصلاً کافی نیستند. وجدانا باید بگویم که ما به تولید بدهکاریم. امیدواریم با حمایت تولیدکنندگان بتوانیم صدای خود را به گوش آن بخش هایی از کشور که هنوز باور ندارند حمایت از تولید یک ضرورت است برسانیم.
در انتهای این همایش برگزیدگان برترین واحدهای تولیدی خدماتی صنعتی معدنی و . . . معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
انتهای پیام