موزه و مرکز اسناد مجلس در مسیر گردشگری تهران قرار خواهد گرفت – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری آنلاین به نقل از روابط عمومی ستاد گردشگری شهرداری تهران، امیر قاسمی اظهارداشت: موزه مجلس شورای اسلامی شهر تهران داری گنجینه با ارزشی است که دیدن آن برای علاقمندان تأثیر گذار خواهد بود.
رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران در ادامه افزود: معرفی جاذبههای گردشگری و اماکن تاریخی از مأموریتها و اهداف جدی ستاد گردشگری میباشد که در چند سال اخیر به جدیت با ارائه خدمات گردشگری آسان و ارزان، تکمیل اطلاعات سامانه جامع گردشگری شهرداری تهران، آموزش گردشگری شهری برای دبیران کانونهای گردشگری و… در حال انجام است.
وی بیان داشت: از این رو با توجه به رویکرد جدید مدیر موزه مجلس شورای اسلامی و اعلام آمادگی آنها جهت پذیرش مخاطبین در این مجموعه به زودی با عقد تفاهم نامه خدمات مناسبی در جهت استفاده علاقمندان از موزه مجلس شورای اسلامی به گردشگران ارائه خواهد شد.
قاسمی در ادامه گفت: با امضای تفاهم نامه فی ما بین، در مسیرهای ۱۹ گانه این مرکز دیدنی وارد مسیرهای گردشگری منطقه ۱۲ خواهد شد و همچنین در تمهیدات پیش بینی شده تورهای موضوعی ایام دهه فجر نیز امکان بازدید از این موزه برای علاقمندان به صورت گروهی انجام خواهد شد.
گفتنی است؛ با توجه به اهمیت مجلس و آشنایی مردم بزرگ ایران به ویژه نسل جوان با تحولات تاریخی و جایگاه این نهاد مهم در حیات سیاسی ملت ایران، مجلس شورای اسلامی بر آن میشود تا برای نشان دادن سیر تحولات مؤثر بر قانونگذاری در کشور، موزهای با رویکرد معرفی فعالیتهای مجلس در دورههای مختلف و تحولاتی که بر تأسیس و تداوم فعالیت آن مؤثر بودهاند را راهاندازی کند.
میراث بیش از یکصد سال فعالیت پارلمانی در ایران، اکنون در قالب کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی متبلور شده است، مروری بر اسناد، تصاویر، آثار و اشیا مربوط به مجلس که بخشی از آنها در موزه مجلس به نمایش درآمده است، تصویر روشنی را از فراز و فرود عملکرد مجلس در گذر زمان، ارائه میکند و میتواند نسل جدید جامعه را با گذشته خود در ابعاد قانونگذاری آشنا کند. موزه مجلس شورای اسلامی، هم اکنون در ضلع غربی عمارت تاریخی مجلس و در سه طبقه در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
پیشینه بنای عمارت تاریخی مجلس به سال ۱۲۵۷ شمسی به عنوان کاخ مسکونی میرزا حسن خان سپهسالار، صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار برمیگردد، سازنده بنا میرزا مهدی خان شقاقی (ممتحن الدوله) و معمار قمی بوده است.
این بنا در سال ۱۲۸۵ شمسی، پس از صدور فرمان مشروطیت از سوی مظفرالدین شاه قاجار جهت استقرار مجلس شورای ملی، اختصاص یافت.