میداندار کیست؟ – خبر روزانه
انصاراالله یک مسیر نفوذ جدید در زمینه پهپادها از دریای مدیترانه و از آنجا به خط ساحلی، در مسیری که از سینا به نوار غزه و از آنجا به نقب غربی میگذرد، اضافه کرده است.
به گزارش خبر روزانه، جمیله کدیور در یادداشتی در روزنامه اطلاعات نوشت: بعد از توافق آتش بس لبنان و توقف حملات حزب الله به اسرائیل و آرام شدن نسبی نبرد در لبنان و شمال فلسطین اشغالی از یک سو و سقوط اسد و روی کار آمدن هیات تحریرالشام در سوریه و تقویت حضور ترکیه و اسرائیل در این کشور و از بین رفتن نقش ترانزیتی سوریه در محور مقاومت از سوی دیگر، انصارالله یمن در حال تبدیل شدن به میداندار اصلی نبرد علیه اسرائیل در منطقه و متقابلا هدف حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا است.
درحالی که فعلا جنگ در دیگر جبهههای پشتیبانی از غزه خاموش شده است، حوثی ها به ادامه برنامههای خود با شدت بیشتر تاکید دارند و در عمل نیز این تشدید حملات را در طی هفته گذشته نشان داده اند. به این ترتیب، اقدامات حوثی ها در دریای سرخ و پرتاب پهپادها و موشکهای آنها به سمت اسرائیل به مشکل اصلی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
انصارالله که از روزهای نخستین جنگ غزه حمایت خود را از مردم غزه اعلام کرد، در چند محور مهم و تعیین کننده عمل کرده و اقداماتش به طور مستمر ادامه یافته و گفته است تا جنگ غزه ادامه دارد، حملاتش به اهداف مورد نظر ادامه خواهد یافت.
حوثی ها از همان ابتدا هدف مشخص حمایت از غزه تا پایان جنگ اسرائیل را برای خود تعریف کردند. از ۱۹اکتبر ۲۰۲۳، حوثیها، مجموعهای از حملات خود را آغاز کردند که جنوب اسرائیل را هدف گرفت و از ۱۹نوامبر۲۰۲۳ ،کشتیهای به مقصد اسرائیل و مرتبط با آن را در دریای سرخ هدف قرار داد. آنها با هدف قرار دادن این کشتی ها و جلوگیری از رسیدن به مقصد در ایلات در دریای سرخ ،شیوه خاص مبارزه خود را اعلام کردند و گفتند تا زمانی که نوار غزه تامین غذایی و دارویی نشود، هر کشتی به مقصد اسرائیل را یک «هدف مشروع» تلقی می شود و حملات آنها متوقف نخواهد شد.
انصارالله به دلیل اشراف اطلاعاتی بر دریای سرخ و باب المندب، ضربات سنگینی را به رژیم صهیونیستی و تجارت آن وارد آورده و در یک سال گذشته با انجام ۱۲۰عملیات، توانسته است تردد کشتیهای اسرائیلی از دریای سرخ را تقریباً به صفر برساند و میلیاردها دلار به اقتصاد این رژیم خسارت وارد کند. ایلات که تا قبل از حملات حوثی ها، یک شهر توریستی محبوب و یک بندر استراتژیک بود که تجارت اسرائیل از جمله نفت از طریق آن انجام میشد، اکنون در وضعیت بحرانی و رکود قرار دارد و با فروپاشی گردشگری، آسیب شدیدی به بسیاری از مشاغل این شهر وارد شده است.
این درحالی است که حوثی ها در سال گذشته بیش از ۲۰۰موشک و۱۷۰پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرده و به عمق اسرائیل ضربه زده اند. آنها تاکید کرده اند که به اقدامات خود در حمایت از غزه ادامه میدهند و جز با پایان جنگ علیه غزه و پایان محاصره آن، متوقف نخواهند شد. همه این اقدامات با حمایت آشکار میلیون ها نفر از مردم که روزهای جمعه در شهرهای مختلف یمن به ویژه صنعا به خیابان می آیند، انجام گرفته است.
با وجود تلاشهای فراوان آمریکا و متحدانش در دریای سرخ برای مقابله با عملیات حوثی ها علیه کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی، علاوه بر سلطه یمن بر گذرگاه آبی دریای سرخ و استفاده از آن برای هدفگیری کشتیهای مرتبط با اسرائیل، همچنان موشکهای دوربرد خود را به مقصد اسرائیل پرتاب کرده که بحرانی جدی برای اسرائیل ایجاد کرده است. فرود موشکها و پهپادهای یمنی که مسافتی بیش از دو هزار کیلومتر را تا مرکز تلآویو طی کرده، مقامات سیاسی، نظامی، امنیتی و مردم اسرائیل را به وحشت انداخته است. این امر نه فقط به معنای شکست برتری دفاعی و ضعف سیستمهای چندلایه پدافند هوایی رژیم صهیونیستی در رهگیری این پرتابهها و اعلام ناتوانی از تامین امنیت و حفاظت از مردم است، بلکه تأثیر روانی و اقتصادی عمیقی بر اسرائیل گذاشته است.
انصاراالله همچنین اخیرا به غیر از مسیر قبلی، یک مسیر نفوذ جدید در زمینه پهپادها از دریای مدیترانه و از آنجا به خط ساحلی، در مسیری که از سینا به نوار غزه و از آنجا به نقب غربی میگذرد، اضافه کرده است.
با این اقدامات چندوجهی، یمن اهداف مهمی را محقق کرده است؛ محاصره اقتصادی و خسارت شدید مالی به اسرائیل، ضربه جدی به امنیت اسرائیل و اثبات ناکارآمدی سیستم های دفاعی، ایجاد وحشت در بین شهروندان اسرائیلی، و زیر سئوال بردن ابهت آمریکا با حمله به نفتکش ها و ناوهای آمریکایی.
بی دلیل نیست که طی هفته گذشته تهدیدهای مقامات مختلف سیاسی، نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی و حملات نظامی علیه انصارالله یمن شدت گرفته است. در حالی که تلاشها برای آتش بس غزه در جریان است،به موازات آن تهدیدات و اقدامات نظامی،اطلاعاتی و سیاسی علیه حوثی ها خبر از اتفاقات جدید می دهد.هرچند بین مقامات اطلاعاتی و نظامی در مورد اولویت حمله به ایران و یمن اختلاف است،ارتش رژیم صهیونیستی بعد از غزه و لبنان و سوریه،در حال بررسی حمله فراگیر خود علیه حوثیها در یمن است.در همین زمینه طی هفته گذشته به کرات شاهد تهدیدچندین مقام اسرائیلی به حمله علیه یمن و ایجاد وضعیت مشابه آنچه در لبنان و غزه و سوریه صورت گرفته، بودیم.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه ۲۲دسامبر (۲دی) هشدار داد که اسرائیل با همان شدتی که علیه دیگر بازوهای ایران در منطقه عمل کرد، علیه شورشیان حوثی در یمن نیز اقدام خواهد کرد و هشدار داد سرنوشتی مشابه حماس و حزبالله، در انتظار حوثیها ست. نتانیاهو دوشنبه، ۲۳دسامبر (سوم دی) در سخنرانی خود در کنست به کشته شدن فرماندهان ارشد حماس و حزبالله پرداخت و گفت حملات اخیر به مواضع حوثیهای یمن، آخرین عملیات اسرائیل علیه این گروه نخواهد بود. نتانیاهو بار دیگر، چهارشنبه ۲۵دسامبر (۵دی) این گروهرا به دادن درس عبرتی سخت تهدید کرد و گفت به حوثیها همانند آنچه بر سر حماس، حزبالله و رژیم اسد آورده است، درس عبرتی سخت خواهد داد. ساعتی بعد از حمله ۲۵هواپیمای اسرائیل در روز پنجشنبه، ۲۶دسامبر (۶دی) به فرودگاه بینالمللی صنعا و دو نیروگاه در بندر حدیده و تاسیساتی در بنادر الصلیف و راس کثیب، نتانیاهو گفت به قطع بازوی ایران تا زمانی که این کار را کامل کند، ادامه خواهد داد و ناکید کرد: «این تازه شروع کار ما با آنهاست.»
این عملیات پس از آن صورت گرفت که فرمانده نیروی هوایی اسرائیل روز چهارشنبه در واکنش به حملات موشکی بالستیک حوثیها، از تدارک حملات بازدارنده شدیدی علیه آنها خبر داده، ضمن اشاره به حملات هوایی انجام شده علیه پایگاهها، مقرها و تاسیسات حوثیها گفته بود: «بر حسب نیاز بر تعداد و شدت این گونه حملات خواهیم افزود.»
پیش از این، یسرائیل کاتس وزیر دفاع روز دوشنبه ۲۳دسامبر با تاکید بر اینکه «همانطور که سنوار را در غزه، هنیه را در تهران و نصرالله را در بیروت هدف قرار دادیم، در صنعا و دیگر نقاط یمن هم رهبران حوثیها را هدف می گیریم.»
او با اشاره به حملات حوثی ها به اسرائیل گفت: ما حماس را شکست دادیم، حزبالله را مغلوب کردیم، سیستمهای دفاعی ایران را از کار انداختیم و به زیرساختهای تولیدی آنها ضربه زدیم، رژیم اسد را در سوریه سرنگون کردیم… و بهزودی ضربه سنگینی به گروه حوثی، که همچنان به اسرائیل حمله میکند، وارد خواهیم کرد. کاتس روز سه شنبه هم ضمن تهدید ایران، گفت: ما هم علیه زیرساخت های حوثی ها و هم علیه آنها برای رفع تهدید عمل خواهیم کرد. او بعد از حمله ۲۶دسامبر هم گفت:«ما همه رهبران حوثی را شکار خواهیم کرد. هیچکس نمیتواند از دست اسرائیل فرار کند.»
پیرو حمله ۲۶دسامبر اسرائیل، انصارالله بامداد جمعه ۲۷دسامبر از حمله موشکی و پهپادی به فرودگاه بن گوریون و یک هدف مهم در مرکز سرزمین های اشغالی و همچنین یک کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای عرب خبر داد. این درحالی است که مقامات ارشد امنیتی از جمله رئیس موساد، بر این باورند که به جای تمرکز بر حوثی های یمن، حمله مستقیم به ایران در دستور کار قرار گیرد. بنی گانتز، از رهبران اپوزیسیون هم اعلام کرد که اسرائیل «باید مستقیماً ایران را هدف قرار دهد.»
شدت گرفتن اقدامات انصارالله یمن از یک سو و تهدیدهای مقامات صهیونیستی از دیگر سو، یمن را هم به میداندار و هم هدف اصلی تبدیل کرده است؛ از همین رو، تکرار سناریوی سوریه در یمن با تقویت معارضین انصارالله و حمایت مقتضی از آنها هیچ استبعادی ندارد.
به نظر می رسد تشدید تهدیدات علیه رهبران انصارالله نشاندهنده تشدید تنش و توسعه جنگ از سوی اسرائیل است. ضمن اینکه سقوط اسد، مخالفان انصارالله را امیدوار کرده است که سناریوی مشابه جولانی ممکن است در یمن هم رخ دهد و تحولات سوریه و لبنان بتواند راه را برای سقوط حوثیها هموار کند.
جنگ یمن اگر به روال غزه و لبنان و سوریه پیش رود، شکلی مخرب خواهد داشت که با تخریب زیرساخت ها و ترور شخصیت های برجسته همراه خواهد بود. برای چنین اقدامی هم در داخل یمن احزاب محلی معارض انگیزه دارند با حوثی ها تسویه حساب کنند و هم برخی بازیگران منطقه ای و بین المللی آماده اند از معارضین حمایت کنند.
اگرچه اسرائیل به حوثیهای یمن اعلام جنگ کرده ولی «بانک اطلاعاتی» کافی در مورد یمن آنگونه که در مورد دیگر اعضای جبهه مقاومت در اختیار داشته که منجر به ضربات شدید به آنها شده، ندارد و این مسئله رسیدن به هدف را دشوارتر نموده است. از این رو سعی کرده این شکاف را با هماهنگی امنیتی با آمریکا، غرب، کشورهای عربی، یمنی های معارض، موساد و واحدهای نیروهای ویژه و فعالیتهای جاسوسی پر کند.
نیروهای مسلح یمن روز چهارشنبه از خنثی سازی فعالیت های اطلاعاتی علیه امنیت ملی این کشور و بازداشت تعدادی از جاسوسان خبر داد که برای «سیا» و «موساد» کار می کردند. این افراد مامور جمع آوری اطلاعات، کنترل و شناسایی پایگاه های موشکی و پهپادی و نیز نیروی دریایی و پایگاه های نظامی دیگر یمن و جمع آوری اطلاعات درباره رهبران انقلابی، مسئولان سیاسی، نظامی و امنیتی و نیز شخصیت های اجتماعی مخالف دشمن صهیونیستی و آمریکایی بودند.
به موازات عملیات نظامی و اطلاعاتی، اقدامات سیاسی رژیم صهیونیستی نیز شدت گرفته است. در حالی که هیچ کشور اروپایی حوثی ها را در فهرست سازمان های تروریستی قرار نداده، گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه، به نمایندگیهای دیپلماتیک اسرائیل در اتحادیه اروپا و بریتانیا دستور داده تا برای شناسایی انصارالله به عنوان یک سازمان تروریستی اقدام کنند. ساعر همچنین از شورای امنیت خواست تا حملات حوثی ها به اسرائیل را محکوم کند. به همین منظور، قرار است شورای امنیت ۳۰ دسامبر درباره حملات حوثیها به اسرائیل تشکیل جلسه دهد.
با تشدید اقدامات نظامی، سیاسی و اطلاعاتی اسرائیل و کمک متحدان منطقه ای و بین المللی، حوثی ها چه کارت های جدیدی برای ادامه بازی تا پایان جنگ غزه دارند تا به سرنوشت سوریه دچار نشوند؟ ادامه مقاومت یا تسلیم؟
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در خبر روزانه به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام