هواشناسی ۱۴۰۲/۱۲/۱۰؛ هشدار نارنجی کاهش دما در ۲۱ استان/ افزایش دما در کشور از شنبه

هواشناسی ۱۴۰۲/۱۲/۱۰؛ هشدار نارنجی کاهش دما در ۲۱ استان/ افزایش دما در کشور از شنبه
آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز سامانه بارشی در نیمه شرقی و مناطقی از مرکز ایران فعال بوده و باعث بارش برف، باران و وزش باد می‌شود. شدت بارش‌ها برای جنوب سیستان و بلوچستان و هرمزگان است.

فردا در نوار شرقی کشور وزش باد شدید و کاهش نسبی دما روی می‌دهد و در شرق خراسان رضوی بارش برف ادامه خواهد داشت، در این روز سامانه بارشی به‌تدریج از شرق کشور خارج می‌شود.

شنبه هفته آینده در شرق و جنوب شرق وزش باد ادامه دارد و در نیمه غربی کشور جو آرام همراه با روند افزایش دما حاکم است. یکشنبه هفته آینده در نیمه شرقی کشور جو آرام همراه با افزایش نسبی دما مستقر می‌شود و در دامنه‌های زاگرس مرکزی و شمالی واقع در غرب، جنوب غرب، برخی مناطق شمال غرب و ارتفاعات البرز مرکزی افزایش ابر، رگبار پراکنده و بارش برف و باران پیش‌بینی شده است.

دوشنبه آینده با گذر مواج تراز میانی از جو نیمه جنوبی کشور، در غرب، جنوب غرب، مناطقی از مرکز، جنوب، شرق و جنوب شرق کشور ابرناکی، رگبار باران و در ارتفاعات بارش برف روی می‌دهد.

سه‌شنبه آینده در شرق کرمان، هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان بارندگی و وزش باد انتظار می‌رود و بعدازظهر این روز سامانه بارشی از جنوب شرق کشور خارج می‌شود.

به گزارش خبر روزانه، امروز در شمال شرق، شرق، جنوب شرق، بخش‌هایی از مرکز، دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی و شرقی و فردا جمعه در شرق و جنوب شرق کشور وزش باد شدید گاهی همراه با خیزش گردوخاک پیش‌بینی شده است.

امروز در نیمه غربی و فردا در نیمه شرقی کشور کاهش دما روی می‌دهد و از شنبه تا آخر هفته آینده روند افزایش نسبی دما در اکثر مناطق کشور پیش‌بینی می‌شود. امروز خلیج‌فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و فردا دریای عمان مواج است.

توصیف سامانه: کاهش محسوس دما

زمان شروع: پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۰

زمان پایان: یکشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۳

نوع مخاطره: کاهش محسوس دما

منطقه اثر:

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۰، جمعه ۱۴۰۲/۱۲/۱۱، شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ و یکشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۳: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، لرستان، همدان، مرکزی، تهران، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمان، فارس، تهران، البرز، قم.

اثر مخاطره: آسیب به محصولات کشاورزی.

توصیه:

استفاده از محلول‌های ضد سرمازدگی جهت مقابله با باکتری‌های مولد هسته یخ در گیاه.

مصرف کود‌های اسید آمینه و پتاسه و ترکیبات بُر و روی به صورت غیر مستقیم در بالای تاج درختان جهت مقاوم‏ سازی درختان به سرما.

تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت.

ایجاد پوشش روی نهال‌های جوان و درختان آسیب پذیر (پلاستیک سیاه، گونی، پلی اتیلن و نایلون).

تامین سوخت کافی و سرویس و راه‌اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و دامداری‌ها با توجه به کاهش محسوس دما.

محافظت از تأسیسات و سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین.

خودداری از انجام هرس درختان، روشن کردن آتش و ایجاد مه دود در باغات (در ساعات نزدیک صبح و بامداد).

عدم مبارزه شیمیایی در مناطقی که دما به زیر صفر می‌رسد.

دکمه بازگشت به بالا