کاربرد سیم مفتول چیست؟

در بازار آهن

ساختمان | کشاورزی

سیم مفتول آهنی یا Steel wire rod محصولی نیمه پایانی است که از بیلت فولادی تولید میگردد. بیلت فولادی پس از اعمال عملیات نورد به گونه ای  که در تصویر شماره 1 قابل مشاهده است تبدیل به سیم مفتول میگردد. سیم مفتول برای کارخانه تولیدی یک محصول نهایی بوده و برای کارگاه های تولیدی محصولات مفتولی یک متریال خام به حساب می آید. پس از عملیات نورد سیم مفتول به صورت کویل یا کلاف بسته بندی می شود لذا وزن سیم مفتول را به صورت وزن کلاف سیم مفتول بیان می کنند. قیمت سیم مفتول در قیمت محصولات تولید شده از سیم مفتول نظیر ، ، ، و تاثیر گذار می باشد.

در این دانشنامه قصد داریم تا علاوه بر ارائه تعریف مناسبی برای سیم مفتول، انواع سیم مفتول را معرفی نموده و کاربردهای آنها را شرح دهیم. همچنین با ذکر مشخصات فنی سیم مفتول دلیل تفاوت قیمت سیم مفتول های گوناگون را مد نظر قرار دهیم:

مدیران آهن با ارائه مطالب علمی، همراه با مخاطبان خود، تاثیر گذاری هرچه بیشتر در توسعه صنعت و اقتصاد را دنبال می نماید.

سیم مفتول چیست؟

محصولی فولادی که به طور متداول دارای سطح مقطع 0.4 تا 4 میلیمتر متغیر و با استفاده از فرآیند کشش و نورد گرم تولید می گردد سیم مفتول نام دارد. سیم مفتول عموما از فولاد کم کربن ساخته می شود. به عنوان مثال بر اساس استاندارد جنس C32D، بر اساس استاندارد جنس 1008 و یا بر اساس استاندارد GOST30136 جنس Ct0M گرید های فولاد به کار رفته در تولید سیم مفتول هستند. به عبارت دیگر هر کدام از گریدها محتوی میزان مشخصی از کربن و دیگر عناصر آلیاژی می باشند که به دلیل گسترده بودن انواع سیم مفتول تولیدی، گرید های مختلفی از این محصول وجود دارد. مفتول فولادی می تواند به صورت خام یا همان مفتول سیاه باشد و یا می تواند در مواردی گالوانیزه شود. نوعی مفتول فولادی که برای تولید محصولات یک پارچه تر به کار می رود به صورت آنیل شده در بازار وجود دارد. و نوعی از مفتول ها را با استفاده از پی وی سی روکش دار می نمایند.

موارد ذکر شده برای مفتول فولادی صدق می نماید در حالی که یکی دیگر از انواع سیم مفتول سیم مفتول مسی می باشد، تصویر شماره 2. اگرچه این نوع سیم مفتول نیز کاربرد بسیار زیادی در صنعت خصوصا صنعت برق دارد، در این دانشنامه مورد بحث قرار نمی گیرد. لازم به ذکر است این گونه مفتول را مفتول مسوار نیز می گویند.

بیشتر بخوانید:

انواع مفتول

همانگونه که گفته شد تنوع مفتول ها به لحاظ جنس مفتول می باشد. در این بخش انواع مفتول فولادی را با هم بررسی می کنیم:

مفتول سیاه یا مفتول آرماتور بندی سیم مفتول فولادی است که قابلیت خوبی برای خم و تابیده شدن دارد. این نوع سیم مفتول با مقاومت خوبی می تواند تابیده شود، بافته شود و یا دوباره به حالت اول باز گردد. مفتول سیاه از فولاد کم کربن تولید می شود، از این رو پلاستیسیته بالایی دارد. در کل می توان گفت شکل پذیری مفتول سیاه بسیار خوب و در عوض مقاومت آن در مقابل خوردگی ناچیز می باشد. در تصویر شماره 3 یک کلاف مفتول سیاه را مشاهده می کنیم.

با توجه به اینکه مفتول سیاه هیچ پوشش ندارد به شدت در معرض خوردگی می باشد. معمولا مفتول سیاه با قرار گرفتن در معرض هوا زنگ می زند. آثار زنگ زدگی همواره بر روی سیم مفتول سیاه به صورت لکه های قرمز رنگی مشخص میگردد.

مفتول گالوانیزه از گالوانیزاسیون مفتول سیاه به دست می آید. این نوع مفتول برای محیط های مرطوب قابل استفاده می باشد. مفتول گالوانیزه به دو صورت گالوانیزه گرم و یا گالوانیزه سرد تولید می گردد. مفتول گالوانیزه گرم کاملا یکپارچه و براق می باشد و به طور کل می توان گفت کیفیت مفتول گالوانیزه سرد نسبت به مفتول گالوانیزه گرم پایین تر می باشد.

هنگامی که سیم مفتول سیاه را در وان مذاب از فلز روی غوطه ور می کنند و گالوانیزاسیون با عمق زیادی در سطح فلز  اعمال میگردد این محصول را سیم مفتول گالوانیزه گرم می نامند.

در فرآیند گالوانیزاسیون سرد سیم مفتول، مانند دیگر محصولات فولادی که با فرآیند گالوانیزه سرد تولید می گردند، با استفاده از روش الکترولیز، سیم مفتول سیاه را آبکاری می کنند. عمق گالوانیزاسیون در این حالت کمتر از گالوانیزاسیون گرم می باشد. تصویر شماره 4 – سیم مفتول گالوانیزه سرد و گالوانیزه گرم را به تصویر می کشد.

مفتول پی وی سی همان مفتول سیاه می باشد که طی فرایند پوشش دهی با مواد پی وی سی پوشش داده شده است. عملیات پوشش دهی مفتول بوسیله دستگاه روکش مفتول انجام می گردد. این نوع مفتول مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی داشته در عین حال قابلیت شکل پذیری آن بالا می باشد.

در مدیران آهن

سیم مفتول استینلس نیز نوعی دیگر از سیم مفتول فولادی می باشد. این نوع سیم مفتول مقاومت بالایی نسبت به زنگ زدن دارد. قیمت سیم مفتول استینلس نسبت به قیمت سیم مفتول سیاه و یا قیمت سیم مفتول گالوانیزه بالاتر است. اصولا محصولات فولادی از جنس فولاد زنگ نزن قیمت بالاتری نسبت به قیمت محصولات فولادی تولید شده از فولاد کربنی دارند. از این رو استفاده از سیم مفتول استینلس استیل در جاهایی است که به لحاظ مهندسی و اقتصادی چاره ای به غیر از استفاده از این نوع محصول وجود ندارد. به سیم مفتول استینلس استیل سیم مفتول نگیر هم میگویند. دلیل این تسمیه این است که محصولات فولادی استینلس استیل به دلیل آرایش کریستالی مخصوص به خود، خاصیت مغناطیسی نداشته و جذب آهن ربا نمی شوند.

بیشتر بخوانید:

کاربرد سیم مفتول

در مورد کاربردهای سیم مفتول نمی توان به یک جمع بندی کلی رسید. به دلیل انعطاف این محصول کاربردهای زیادی برای سیم مفتول در نظر گرفته می شود. همچنین دامنه ی جنس سیم مفتول ها باعث گسترده شدن بیشتر کاربردهای آن می گردد. موارد زیر که در لیست کاربردهای سیم مفتول دیده می شوند به طور کلی ذکر شده است و هر کدام می تواند بسته به نوع سیم مفتول محدودیت هایی داشته باشد. به عنوان مثال در جایی که از سیم مفتول برای بستن قالب به صورت موقت استفاده می شود نیاز نیست سیم مفتول گالوانیزه انتخاب گردد. در جایی که تولید مش پرسی مد نظر باشد استفاده از سیم مفتول های بسیار نرم با ضخامت پایین مقدور نیست و به همین ترتیب نوع سیم مفتول متناسب با کارآیی آن می بایست در نظر گرفته شود. لیست زیر نشان دهنده ی رایج ترین کاربردهای سیم مفتول می باشد:

  • تولید اعم از توری حصاری، توری مرغی، توری گابیون، توری فرنگی و توری پرسی
  • تولید سیم خاردار های خطی و حلقوی به عنوان سیم راسته و یا خار مربوط متصل به آن
  • بستن قسمت های مختلف قالب برای محصور کردن محوطه بتن ریزی
  • بستن قسمت های مختلف آرماتور
  • بستن رابیتس گالوانیزه
  • تولید سیم جوش
  • تولید فنر

بیشتر بخوانید:

مشخصات فنی سیم مفتول

مهمترین مطلبی که در هنگام ذکر مشخصات فنی سیم مفتول می بایست در نظر گرفت جنس سیم مفتول می باشد. برای نمونه چند نوع مفتول متداول با جنس های مختلف را در جدول شماره 1 مشاهده می کنیم:

گرید فولاد ماکزیمم درصد کربن منگنز فسفر گوگرد سیلیسیوم کروم تنش تسلیم درصد ازدیاد طول درصد کاهش سطح مقطع
0.08 0.4 0.04 0.05 360-450 37-45 65-75
0.1 0.5 0.04 0.05 370-425 35-43 65-75
RSt34 0.16 0.8 0.04 0.05 0.04 0.01 360-420 38-45 67-78
RSt37 0.18 0.8 0.04 0.07 0.04 0.01 400-470 35-43 65-75
SG2 0.15 1.85 0.025 0.035 1.15 500-560 38-47 73-80
S2 0.15 1.25 0.03 0.03 0.1 420-460 37-48 73-80
S2MO 0.15 1.2 0.025 0.025 0.25
SG3 0.13 1.9 0.025 0.035 1.2

جدول شماره 1 – مشخصات فنی چند نوع مفتول متداول

نحوه تولید سیم مفتول

سیم مفتول از لحاظ نحوه تولید به دو نوع طبقه بندی می گردد که عبارتند از سیم مفتول فابریک و سیم مفتول کششی. سیم مفتول فابریک همانگونه که از نامش مشخص می گردد سیم مفتول تولید شده در کارخانه به صورت مستقیم می باشد. این نوع سیم مفتول با استفاده از فرآیند نورد گرم در کارخانه تولید می شود و به همان صورت در بازار ارائه میگردد. کلیپ شماره 1 نحوه تولید سیم مفتول فابریک را نشان می دهد.

کلیپ شماره 1 – نحوه تولید سیم مفتول فابریک ()

اما در خصوص سیم مفتول کششی، پس از اینکه بیلت هایی از فولاد نرم تهیسیم مفتول (wire rod) یکی از محصولات پرکاربردی است که با استفاده از شمش فولادی و از طریق فرآیند نورد گرم تولید می شود. مفتول مقطع گردی دارد و به صورت کلاف پیچیده می شود. البته این سیم ها به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارند می توانند به اشکال مختلفی دربیایند.

همچنین دارای مقاومت بالایی هم هستند و خاصیت آهنربایی ندارند. جنس فلز این نوع سیم ها هادی است و گاهی از جنس موادی مانند مس و آلومینیوم هم ساخته می شوند. در ادامه با انواع سیم های مفتول و ویژگی های هریک آشنا خواهید شد. (جهت مطالعه بیشتر به مراجعه نمایید)

سیم مفتول چیست سیم مفتول چیست

انواع سیم مفتول

در ادامه می توانید با انواع سیم مفتولی و کاربرد هریک از آنها آشنا شوید :

سیم مفتولی گالوانیزه

سیم های مفتولی گالوانیزه به دلیل اینکه دارای روکش روی هستند, درمقابل زنگ زدگی و پوسیدگی مقاومت بالایی دارند.(جهت مطالعه بیشتر به مراجعه نمایید) این نوع سیم ها دارای دو نوع سیم های مفتولی گالوانیزه سرد و گرم هستند :

سیم مفتولی گالونیزه سرد :

این سیم ها از مفتول سیاه تولید می شوند. در این روش مفتول سیاه را تمیز می کنند, سپس با استفاده از الکترولیزر یک لایه بر روی مفتول سیاه ایجاد می کنند. لایه ای که در این مرحله ایجاد می شود نسبت به لایه ای که در روش گالوانیزه گرم بر روی مفتول ایجاد می شود ضخامت کمتری دارد. در طی این فرآیند مفتول سیاه انعطاف پذیر شده و مقاومت بالایی هم در برابر زنگ زدگی پیدا می کند. مفتول های گالوانیزه سرد به دو شکل کلاف و شاخه در بازار موجود هستند.

سیم مفتولی گالوانیزه گرم :

این سیم ها از طریق فرآیند نورد گرم تولید می شوند. در این فرآیند مفتول سیاه بعد از اینکه حرارت داده می شود در وان حاوی روی مذاب غوطه ور شده و یک لایه از روی بر روی سطح آن تشکیل می شود. مفتول های گالوانیزه گرم بسیار نرم و هستند و سطح صافی هم دارند.

سیم های مفتولی گالوانیزه گرم

سیم مفتول سیاه یا آرماتوری

این مفتول ها هم با استفاده از مفتول سیاه که تحت حرارت قرار گرفته و نرم است تولید می شوند. به این سیم ها, مفتول های آرماتوربندی یا آرماتوری هم گفته می شود. این مفتول ها معمولا در صنعت ساخت و ساز و برای به کارگیری در فونداسیون سازه ها, اتصال میلگردهای عمودی و افقی و… مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع مفتول را می توانید در بازار با ابعاد 1.5 تا 4 میلی متری پیدا کنید.

سیم مفتول سیاه

سیم مفتولی سفید

سیم های مفتولی سفید به دلیل اینکه کاربرد بسیار گسترده ای در صنایع مختلف دارند یکی از شناخته شده ترین سیم های مفتول محسوب می شوند. این مفتول هم از طریق روش گالوانیزه سرد و گرم تولید می شود. برای تولید مفتول سفید از فولاد گالونیزه شده که دارای یک روکش از جنس روی است استفاده می شود. (جهت مطالعه بیشتر به  مراجعه نمایید) این مفتول به دلیل داشتن روی در برابر خوردگی مقاوم است, همچنین میزان کربن موجود در مفتول سفید موجب افزایش استحکام آن می شود. (جهت خرید و بررسی به  مراجعه نمایید)

سیم مفتولی استیل

سیم های مفتولی استیل که به خاطر انعطاف پذیری و مقاومت کششی بالای خود شناخته شده هستند, در دو مدل مفتول استیل فابریک و غیر فابریک ساخته می شوند. برای تولید مفتول های فابریک در طی فرآیندی میلگردهای استیل کشیده می شوند. روش تولید مفتول های استیل غیرفابریک متفاوت است و این مفتول ها از نوار استیل ساخته می شوند.

سیم های مفتولی استیل

سیم مفتول مسوار

مفتول مسوار در قطر 1.5 تا 9 میلیمتر به شکل کلاف و شاخه به صورت قرقره با سطح مسطح تولید می شود. این محصول در صنایع مختلف مانند لوازم برقی و قطعه سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه تولید مفتول مسوار به این صورت است که همان مفتول آهنی است که در پایان مرحله کشش و رسیدن میلگرد به سایز مورد نظر وارد دو وان میشود در ابتدا اسید شویی می شود. تا سیم تمیز و آلودگی از بین برود بعد وارد وان سولفات مس می شود. اگر در این مرحله به خوبی چربی زدایی نشود لکه های سیاه بر سطح مسوار به جا می ماند. و مانع آبکاری مناسب سطح مسوار می شود.

کاربرد مفتول مسوار در ساخت انواع پین, صنایع آشپزخانه, رخت آویز, انواع چوب لباسی, تولید کیف دستی و مسافرتی, ساخت انواع قفس, صنعت خودروسازی, مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع مفتول

نحوه تولید سیم مفتول

  1. سیم های مفتولی اغلب در کارخانه های نورد ساخته می شوند. این سیم ها دارای مقاطع کوچک و زیادی هستند که ابعاد آنها باید با دقت بالایی ساخته شود و مواد با کیفیتی هم در فرآیند تولید به کار برده شود. در ادامه می توانید مراحل تولید سیم های مفتولی را مشاهده کنید
  2. برای تولید یک مفتول اغلب از شمش های ریخته گری استفاده می شود که دارای عرضی بین 120 تا 150 و طولی بین 6 تا 12 میلی متر هستند. کیفیت این شمش ها به شکل بصری, با استفاده از القای الکترو مغناطیسی و فرآیند عیب یابی اولتراسونیک بررسی می شود.
  3. در مرحله بعدی باید شمش ها تحت حرارت بالا قرار بگیرند.
  4. سپس باید شمش ها را میان غلتک ها قرار داد. مقطع مفتول نسبتا ساده است و به همین دلیل هم درجه نورد بالا می رود. تعداد پایه های نورد در این فرآیند حدود 21 تا 28 عدد است.
  5. بعد از انجام فرآیند نورد سیم های مفتولی باید خنک شوند. با توجه به کاربردی که هریک از این محصولات دارند می توان با استفاده از پرلیت یا مارتنزیت آنها را خنک کرد.

نحوه تولید سیم مفتول نحوه تولید سیم مفتول

کاربرد مفتول بر حسب سایز آن ها

کاربرد مفتول ها بر اساس سایز آنها می تواند متفاوت باشد:

مفتول 0.4 تا 0.7 میلیمتر :

برای ساخت انواع مختلف تور مرغی معمولی و فرنگی کاربردهایی در سقف سوله, کارهای ساختمانی, ایزولاسیون سقف, گچ کاری , و برای جلوگیری یا تضعیف وای فای , فرکانس سلولی و دیگر فرکانس های رادیویی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

مفتول 1.5 میلی متری :

این مفتول ها از جمله پرکاربردترین سیم های مفتولی هستند که معمولا در صنعت ساختمان سازی و برای آرماتوربندی مورد استفاده قرار می گیرند.

مفتول 2.2 تا 4 میلی متر :

برای ساخت توری حصاری هرچه قطر مفتول بیشتر باشد توری حصاری سنگین تر است. از طرفی باعث امنیت بیشتر, استحکام بالاتر و عمر طولانی تر می گردد.

مفتول 2.5 میلی متری :

این مفتول هم در ساختمان سازی و در آرماتوربندی و قالب بندی بنا کاربرد دارد.

مفتول 3 میلی متری :

این مفتول هم اغلب برای قالب بندی سازه به کار می رود. و برای ساخت سیم خاردار بکار می رود که یکی از روش های ایجاد حصار و امنیت سیم خاردار می باشد.

مفتول 4 میلی متری :

این مفتول علاوه بر اینکه در صنعت ساختمان و برای قالب بندی و بسته بندی کاربرد دارد, در صنایعی مانند کشاورزی هم مورد استفاده قرار می گیرد.

مفتول 5.1 میلی متری :

برخی از مفتول های گالوانیزه با این ابعاد وجود دارند که در ساخت و ساز به کار می روند.

مفتول 2 تا 6 میلی متر :

توری پرسی از مفتول حرارتی و توسط دستگاه به صورت تار و پود در هم بافته می شود. این مدل توری با موج دادن سیم های فلزی تولید می شود. که در حالت کلی بافت این توری به شکل الماس است ولی از دیگر طرح های آن شش ضلعی, مربع, مثلثی است. به عنوان توری بتن ریز , سرند در معادن, ساختمان سازی , کارخانه های زغال سنگ کاربرد دارد.

کاربرد سیم مفتول

کاربرد سیم مفتول بر حسب نوع تولید

مفتول فابریک :

زمانی که میلگردها در فرآیند تولید ضخامتی به اندازه 6.5 میلی متر پیدا کنند مفتول فابریک ایجاد می شود که می توان از آن در ساخت و ساز و برای مثال در آرماتوربندی استفاده کرد. (جهت مطالعه بیشتر به مراجعه نمایید)

سیم مفتول غیرفابریک :

از این مفتول می توان برای آرماتوربندی, خاموت بندی, قالب بندی, ساخت انواع توری, سیم خاردار, ساخت قفسه, ساخت فنر, ساخت سیم جوش و… استفاده کرد. (جهت مطالعه بیشتر به مراجعه نمایید)

قیمت سیم های مفتول

قیمت سیم های مفتول با توجه به فرآیند تولید آن (فابریک یا غیر فابریک), ابعاد و وزن, شکل سیم (کلاف یا شاخه), قیمت مواد اولیه (میلگرد, تسمه و…), هزینه تولید (فرآیند تولید ممکن است متفاوت باشد مانند نورد گرم, سرد و…), شرکت تولید کننده و نوسانات بازار تعیین می شود. (جهت خرید و بررسی به و مراجعه نمایید)

کارخانه های تولید کننده

برخی از کارخانه های تولید کننده سیم های مفتولی در ایران شامل موارد زیر هستند:

  • کارخانه صنایع فولاد زمانی
  • طراحی مهندسی سنتام
  • صنایع مفتولی علوی
  • فولاد آلیاژی آسیا
  • سرو لاله زار

جهت مطالعه بیشتر به مراجعه فرمایید.

ه گردید، در دستگاه های نورد مخصوص مفتول کششی قرار گرفته و به تدریج عملیات کشش سرد بر روی آن اعمال میگردد. تعدد عملیات کشش سرد بستگی به ضخامت نهایی مورد نظر مفتول تولیدی دارد. هرچقدر مفتول نازک تری نیاز باشد میزان کشش سرد بیشتری لازم است. اگرچه فرآیند کشش سرد بی شباهت به اکستروژن یا خروج کاری نیست اما به دلیل اینکه از دستگاه قالب و پرس برای نورد کردن مفتول استفاده می شود عملا این محصول را مفتول نوردشده یا مفتول کششی می نامند. نحوه تولید نوعی سیم مفتول کششی را در کلیپ شماره 2 مشاهده می کنیم.

کلیپ شماره 2 – نمونه ای از خط تولید سیم مفتول کششی ( )

سیم هادی مفتولی اغلب با روکش PVC تولید شده و به سیم خشک معروف هستند. این دسته از سیم ها تک رشته ای هستند و برای سیم کشی های ثابت استفاده می شوند و از انعطاف پذیری کمی برخوردار هستند. این سیم ها بر اساس استاندارد ملی ISIRI (607) 01 و استاندارد بین المللی IEC (60227) 01 تولید و عرضه می شوند.  هایپر صنعت فامکو ارائه دهنده انواع سیم هادی مفتولی متناسب با نیاز شما مشتریان عزیز می باشد.

مشخصات فنی سیم مفتولی

کاربرد سیم برق مفتولی

بیشترین کاربرد سیم برق مفتولی در سیم کشی ساختمان و روشنایی است؛ البته  سیم مفتولی روکش دار جهت استفاده در تابلو برق ها بسیار مناسب است زیرا به دلیل تک رشته ای بودن امکان رخ دادن خطای اتصال کوتاه را کاهش می دهد. می توان در اتصالات داخلی تجهیزات الکتریکی مانند سوئیچ ها و رله ها نیز از سیم برق مفتولی استفاده کرد. برای تابلو های تبلیغاتی نیز از سیم مفتولی جهت برق رسانی بکار می رود. برای سیم ارت نیز می توان از کابل های مفتولی یا مفتولی تابیده شده (که در ادامه به آن خواهیم پرداخت) استفاده کرد. سیم برق مفتولی تا سطح مقطع (نمره) 1 میلیمتر را می توان در سطح ولتاژ 500/300 ولت استفاده کرد اما برای سطح ولتاژ بالاتر 750/450 باید از سیم های با نمره بالاتر استفاده کرد.

سیم مفتولی تابیده شده چیست؟

سیم مفتول برق که از انواع می باشد از یک هادی تک رشته ای تشکیل شده اما گاهی می شنویم از لفظ سیم مفتول چند رشته ای استفاده می شود هادی این سیم ها از نوع کلاس 2 است به این معنا که انعطاف بیشتری دارد. سیم مفتول چند رشته ای در اصل همان سیم نیمه افشان است. از لحاظ کاربرد سیم نیمه افشان و سیم مفتولی شباهت های بسیاری دارند است فقط در مصارفی که نیاز به انعطاف بیشتر داریم از سیم مفتول چند رشته ای استفاده می کنیم. کاربرد سیم مفتول تابیده شده یا همان سیم نیمه افشان در سطح ولتاژ 750/450 می باشد. اندازه قطر سیم نیمه افشان از 0.7 تا 2.4 است و سطح مقطع (نمره) آنها از 1.5 شروع می شود.

تفاوت سیم مفتولی با سیم افشان

  • مقاومت سیم های مفتولی به دلیل داشتن سطح مقطع بزرگتر از سیم های افشان کمتر است و این باعث می شود که تلفات کمتری نیز داشته باشد. به همین دلیل می توان در مسافت های طولانی از سیم هادی مفتولی استفاده کرد (مقاومت سیم برق مفتولی نمره 1.5 حدود 12 اهم در کیلومتر و مقاومت سیم افشان نمره 1.5 مقدار 13.3 اهم بر کیلومتر است.).
  • به دلیل اثر پوستی (تجمع چگالی جریان در سطح بیرونی هادی) سیم هادی مفتولی به مرور زمان شکننده می شود؛ اما سیم افشان به دلیل افزایش سطح بیرونی هادی به مرور دچار ضعف و شکنندگی نمی شود.
  • سیم برق مفتولی به دلیل داشتن هادی قطورتر امکان قطعی کمتر و نیاز کمتری به تعمیرات و تعویض دارد.
  • سیم برق مفتولی در متراژ های بالا نسبت به سیم برق افشان مقرون به صرفه تر است.
  • سیم برق مفتولی به رطوبت مقاوم است و می تواند زیر گچ نصب شود اما سیم افشان این قابلیت را ندارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سیم هادی مفتولی یا سایر انواع با کارشناسان هایپر صنعت فامکو تماس بگیرید.

 

دکمه بازگشت به بالا