کشفی جدید درباره خالق «دختری با گوشواره مروارید»
یک پروژه مرمتی بر نقاشی «زن جوانی پشت ساز ویرجینال» اثر «یوهانس ورمیر» نشان می دهد که شاید این نقاشی آخرین اثر او بوده باشد.

به گزارش خبر روزانه در جریان مرمت نقاشی «دختر جوان پشت ساز ویرجینال» ـ تنها نقاشی «ورمیر» که همچنان در یک مجموعه خصوصی نگهداری می شود ـ اخیرا گروهی از محققان با تجزیه و تحلیل لایه ای از آلودگی هوای قرن هفدهم میان لایه های رنگ تاریخ این شاهکار را تعیین کرده اند.
بر اساس گزارش «The Art Newspaper» ذرات «فلدسپات» که محصول جانبی صنعت پررونق سرامیک سازی «دلفت» ـ شهر زادگاه ورمیر بود ـ درحالی در ترکیب نقاشی کشف شدند که احتمالاً پس از آن که تابلو برای مدتی کنار گذاشته شده بود در ترکیب نقاشی گرفتار شده بودند. وجود این ذرات نشان می دهد که «ورمیر» پس از گذشت چند سال دوباره به بوم بازگشته و شال زردی را که روی سینه شخصیت نقش بسته به اثر اضافه کرده است. این آخرین تغییر ممکن است «دختر جوان پشت ساز ویارجینال» را به آخرین نقاشی «ورمیر» تبدیل کند.
اکنون این نقاشی در موزه H’ART آمستردام و در قالب نمایشگاه «از رامبرانت تا ورمیر» به نمایش گذاشته شده و بخشی از مجموعه «توماس کاپلان» میلیاردر آمریکایی و مجموعه دار آثار طلایی عصر طلایی هلند است. نمایشگاه Leiden Collection او شامل ۷۵ اثر است که ۱۸ مورد از آن ها به «رامبرانت» تعلق دارند. نقاشی «ورمیر» چشم گیرترین اثر نمایشگاه است که البته علت آن قابل قبول است.
این نقاشی پیشینه ای پیچیده دارد. برای دهه ها نسبت دادن این نقاشی به ورمیر زیر سؤال بود اما زمانی که در سال ۲۰۰۴ دوباره در ساتبیز ظاهر شد نظر کارشناسان به نفع اصالت آن تغییر کرده بود.
«کاپلان» اخیراً این اثر ورمیر را برای بررسی و مرمت به «دیوید بول» سپرد و به صراحت اعلام کرد که مداخله باید بسیار ظریف باشد. طبق گزارش «The Art Newspaper» او گفته بود: «من می خواهم هنرمند را ببینم نه مرمت گر را.»
در این زمینه بیشتر بخوانید:
۵ نکته درباره خالق «دختری با گوشواره مروارید»
محتوای نامه در این نقاشی چیست؟
مونالیزای شمال کیست؟
«یوهانس ورمیر» را اغلب برای خلق تابلوهای نقاشی با موضوعات زندگی روزمره طبقه متوسط جامعه می شناسیم. او در سال ۱۶۳۲ میلادی متولد و در سال ۱۶۷۵ میلادی درگذشت و کارنامه کوچکی از خود به جای گذاشت. «ورمیر» مرموزترین هنرمند در بین نقاشان چیره دست هلندی است؛ چراکه با وجود نقاشی های مشهورش هیچ اطلاعات شخصی از او وجود ندارد نه پرتره ای نه نامه ای نه دست نوشته یا خاطراتی.
انتهای پیام