جزئیات «فستیوال پیانو کلارا» تشریح شد/ حمایت از هنرمندان ایرانی برای اجرای کنسرت
در خانه موسیقی؛
جزئیات «فستیوال پیانو کلارا» با حضور مدیرعامل خانه موسیقی و مدرس این دوره تشریح شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری نهمین فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» با حضور«کلارا بوکوچاوا» پیانیست و حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی پیش از ظهر امروز(دوشنبه دوازدهم آذر ماه) در خانه موسیقی برگزار شد.
نوربخش در ابتدای جلسه عنوان کرد: فستیوال پیانوی کلارا که به نام «کلارا اوکاچابا» هنرمند و مدرس پیانو از کشور گرجستان برگزار میشود. او در طول مدت حضور در ایران خیلی تاثیرگذار بوده و شاگردان زیادی در سراسر کشور تربیت کرده است. حضور ایشان یک ظرفیت است و امیدواریم همچنان ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه این جشنواره سال قبل با همکاری خانه موسیقی ایران برگزار شد، توضیح داد: تاریخ برپایی این دوره، بیستم و بیست وهفتم دی ماه و اختتامیه آن نیز روز جمعه بیست و هشتم دی ماه در فرهنگسرای نیاوران خواهد بود.
نوربخش، سایت خانه موسیقی را برای ثبت نام علاقهمندان در پنج گروه سنی باز اعلام کرد و گفت: تا قبل بیستم دی ماه منتخبین اولیه اعلام میشوند، که میتوانند حضور یابند. در هر گروه سه برگزیده داریم که جوایز ده، پنج و سه میلیون تومان خواهد بود. برگزیدگان تحت حمایت خانه موسیقی از عضویت خانه موسیقی تا معرفی به ارکستر سمفونیک خواهند بود، تلاش داریم که برگزیدگان را رها نکنیم، چون این یکی از معضلات جشنوارهها است که برگزیدگان رها میشوند.
وی این نقض را درباره جشنواره موسیقی جوان نیز مثال زد و گفت: اصلا مشخص نیست الان گروههایی که با آن زحمت انتخاب شدند، الان چه شرایطی دارند لذا سعی داریم این افراد را به ظرفیتهای موسیقی ایران اضافه کنیم.
«کلارا بوکوچاوا» نیز در ادامه عنوان کرد: این که که دیگر سازها هم به این جشنواره اضافه شود، آرزوی من است. ابتدا به خاطر شاگردان خودم این جشنواره را چیدیم، اما الان گسترده شده و از تمام ایران حضور دارند. گروههای سنی ۶ تا ۹، ۱۰ تا ۱۴، ۱۴ تا ۲۰ و ۲۰ تا ۲۴ سال هستند.
وی درباره نحوه برگزاری جشنواره توضیح داد: این برنامهبا یک قطعه از «باخ» آغاز میشود. سپس یک سونات کلاسیک «موتزارت»، «هایدن» و «بتهوون» باید اجرا شود و بچههای سن پایین هم میتوانند دیگر اهنگسازان کلاسیک را هم بزنند. یک قطعه هم دوره رمانتیک یا مدرن باید باشد.
بوکوچاوا در بخش پرسش و پاسخ گفت: همیشه برگزیدههای ما اجرای کنسرت دارند و ما برگزیدهها را برای اجرا به گرجستان میبریم. در گرجستان نوازندگان پیانو و آهنگسازان خوبی داریم، هر سال مسابقه و کنسرتهای بین المللی برگزار میشود، الان یک مقدار شرایط متفاوت شده است. هنرجویان ایرانی خیلی باهوش هستند، اما معلمهای سختگیر لازم دارند که تنبلی نکنند!
وی درباره اعضای هیئت داوران این رویداد نیز گفت: ارزیابی آثار به عهده من، آقای دکتر تقی ضرابی و خانم جافاروبا خواهد بود.
در پایان این نشست حمیدرضا نوربخش گفت: آنچه این روزها اتفاق افتاده جبر زمانه در موسیقی ایران است شهر به شهر شرایط در ایران تغییر میکند ما در این سالها بعنوان صنف و نهاد خانه موسیقی هم پیگیری کردیم ولی اینها قدمهای رو به جلو است. وقتی یک نهاد فردستی مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی که سیاست گذار اصلی است، به این مسئله ورود میکند قدم رو به جلو است که هماهنگی ایجاد کند تا ملوک الطوایفی تصمیم گیری نشود. الان سند موسیقی تضمین اجرا میخواهد که مورد سوال ما هم هست. همین جشنواره فجر نصفه نیمه که نشیب و فراز زیاد داشته، همه قدمهایی در جهت پذیرش این هنر است.