جزئیات سومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای
هفته پژوهش 1403؛
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر چگونگی برگزاری سومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار آنا، آیین اختتامیه سومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای با حضور مدیران دانشگاهی، مسئولان نیروگاه هستهای بوشهر، دانشجویان، محققان، پژوهشگران، صاحب نظران عرصه پژوهش و فعالیتهای مرتبط با انرژیهای هستهای و تنی چند از مدیران استانی و لشکری با معرفی نفرات و مقالات برتر در محل نیروگاه بوشهر برگزار شد.
علی حمزئیان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر و دبیر اجرایی سومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره جزئیات همایش، روند اجرا و نفرات و مقالات برتر اظهار کرد: بهدلیل حساسیت فعالیتهای هستهای، برگزاری همایش نیاز به برنامه زمانی فشرده و البته دقیق داشت از این رو فراخوان آن از بهمن ۱۴۰۲ آغاز و مهلت ثبت نام و ارسال مقالات تا پایان شهریور ۱۴۰۳ تعیین شده بود.
وی با تأکید بر اینکه این همایش دارای مجوزهای لازم از دانشگاه آزاد اسلامی، ISC و سازمان انرژی اتمی است، عنوان کرد: بیش از ۱۰۰ مقاله به این کنفرانس علمی – پژوهشی فرستاده شد که ۷۰ مقاله پذیرفته و از این تعداد ۲۱ مقاله در دو روز بهصورت شفاهی ارائه و باقی به صورت پوستر ارائه شدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر با بیان اینکه سومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای در ۹ محور اصلی برگزار شد در این باره گفت: ایمنی هستهای، فیزیک راکتورهای هستهای، حفاظت در برابر اشعه، آنالیز حوادث تکنولوژی نیروگاههای هستهای، مواد و سوخت هستهای، معماری و سازه، پایش محیطی و حفاظت محیط زیست، منابع انسانی، پدافند پرتوی (شبیهسازی، پیشبینی و تصمیمسازی درباره انتشار آلودگی، مصونسازی و پدافند غیرعامل نیروگاه، مدیریت حوادث نیروگاهی) از جمله محورهایی سومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای بود.
حمزئیان درباره مقالات برتر توضیح داد: چهار مقاله از بین ۷۰ مقاله پذیرفته شده بهعنوان مقالات برتر انتخاب شدند که سه مقاله اول بر اساس امتیازهای داوران نشستهای ارائه و مقاله قابل تقدیر بر اساس نظر کمیته علمی برگزاری کنفرانس تعیین شد.
وی ادامه داد: کاهش آلاینده کروم توسط نانو کامپزیتهای دو جزئی و بررسی عملکرد فوتوکاتالیزورهای آنها به عنوان مقاله برتر، شبیه سازی و محاسبات سوخت راکتور ماژولار MMR به عنوان مقاله دوم، بررسی رفتار خوردگی مرزدانهای AA۵۰۵۲ بر اساس استاندارد ASTM-G۶۷-۱۸ به عنوان مقاله سوم از سوی هیئت داوران تعیین شدند. ضمن اینکه مقاله ارزیابی بهترین گزینه برای انجارم از کاراندازی نیروگاههای WWER به عنوان مقاله قابل تقدیر معرفی شد.
دبیر اجرایی سومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای درباره جوایز این همایش بیان کرد: جوایز اهدایی شامل جوایز نقدی، لوح یادبود کنفرانس و تندیس کنفرانس بود که به مقاله اول ۴ میلیون تومان به مقاله دوم ۳ میلیون تومان به مقاله سوم ۲ میلیون تومان و در نهایت به مقاله قابل قدردانی یک میلیون تومان اهدا شد.
حمزئیان اضافه کرد: در جریان همایش، تور بازدید از تجهیزات شبیه ساز نیروگاه هستهای تدارک دیده و استاددان چند سناریوی حادثه و خطا را برای حاضران شبیه سازی کردند. ضمن اینکه در مراسم اختتامیه از دو پژوهشگر برتر علمی کشوری و یک پژوهشگر برتر نیروگاه اتمی قدردانی شد.