از تلاش فیلم ۱۰۰ برای حضور در بازارهای خارجی تا انتقاد به چهارسو

نشست خبری چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ در حالی برگزار شد که یوسف منصوری دبیر جشنواره مدعی شد که به دنبال عرضه فیلم های برگزیده جشنواره در بازارهای خارجی هستند.
به گزارش خبر روزانه یوسف منصوری -دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰- پیش از ظهر امروز (سه شنبه ۹ اردیبهشت ماه) در نشست تشریح برنامه های چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ با اشاره به استقبال زیاد فیلم سازان در این دوره اظهار کرد: در دوره گذشته تلاش کردیم آثار برگزیده را به بازار بین المللی هم عرضه کنیم در همین راستا ما یک خواهرخواندگی در جشنواره آزیل منعقد کرده بودیم که علاقه مندان سینما در اسلوواکی حضور پیدا کردند و ما روز ویژه سینمای ایران را در آنجا برگزار کردیم. به این ترتیب در یک روز کامل مجموعا ۱۳ اثر برگزیده جشنواره های فیلم ۱۰۰ در دوره های گذشته اکران شد.
وی ادامه داد: در امتداد رویکرد عرضه فیلم های کوتاه به بازارهای بین المللی فیلم «ردپا» که منتخب دوره گذشته بود در بخش منتخب بیست وهفتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم بسیار کوتاه (Très Court International Film Festival) کشور فرانسه جزو پنج فیلم برتر قرار گرفت. همچنین فیلم «دامجی» نیز در جشنواره بین المللی فیلم توکیو اکران شد و اتفاقات خوبی برایش افتاد. بنابراین ما تلاش داریم آثار برتر جشنواره فیلم ۱۰۰ در بازارهای بین المللی حمایت شود تا اتفاقات خوبی برای فیلم های برتر بیافتد زیرا این موضوع باعث ایجاد انگیزه در فیلم سازان خواهد شد.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ با اشاره به روزهای اکران تصریح کرد: این دوره از جشنواره فیلم ۱۰۰ از تاریخ ۱۶ تا ۱۸ اردیبهشت ماه در پردیس ملت برگزار خواهد شد باتوجه به اینکه شرکت کنندگان در این جشنواره دانشجویان و کسانی هستند که در گام های اولیه فیلم سازی هستند سعی کردیم یک بسته کامل فیلم سازی برای آنها آماده کنیم.
منصوری بیان کرد: در این بسته در هر سه روز تمام فیلم های مطرح و برگزیده را به نمایش می گذاریم همچنین مجموعه ای از مستندهای برتر سالیان گذشته نیز به همراه صاحبان اثر اکران می شود. ضمنا سه فیلم داستانی بلند یعنی زیبا صدایم کن ناتور دشت و بچه مردم برگزیده جشنواره فیلم فجر سال گذشته نیز پخش می شوند و سپس نشست نقد و بررسی آن با حضور عوامل فیلم را خواهیم داشت.
وی افزود: کارگاه فیلم سازی نیز خواهیم داشت و کسانی که تا به حال برگزیده دوره های پیش بودند در این کارگاه ها حضور خواهند داشت که پاسخگوی سوالات شرکت کنندگان هستند.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ با بیان اینکه اختتامیه این دوره روز جمعه (۱۹ اردیبهشت ماه) همزمان با میلاد امام رضا(ع) در حوزه هنری برگزار خواهد شد تصریح کرد: هر روز از ساعت ۱۵ تا ۲۲ اکران فیلم ها کارگاه ها و نشست های نقد و بررسی را خواهیم داشت البته جشنواره هرساله اسفندماه برگزار می شد اما این دوره از جشنواره به خاطر همزمانی با ماه مبارک رمضان در اسفندماه برگزار نشد زیرا بسیاری از شرکت کنندگان ما دانشجویانی از شهرستان ها بودند که امکان حضور برایشان مهیا نبود.
منصوری در مورد دلیل انتخاب نکردن پردیس چهارسو برای برپایی جشنواره گفت: ما برای برگزاری جشنواره پردیس چهارسو را انتخاب کردیم اما در چند هفته گذشته این مکان بخش پردیس سینمایی خود را تجاری کرده و به موبایل فروشی ها اختصاص داده است و واقعا در شان مخاطب سینما نیست که پس از پایان یک فیلم جایی برای اسکان نداشته باشد. به همین دلیل مجبور شدیم به پردیس ملت برویم.
او با اشاره به حضور یک داور مالزیایی معتبر در هیات داوران تصریح کرد: این داور دارای یک شرکت صنایع خلاق در مالزی است که از هنرمندان حمایت می کند و می تواند برای ما اتفاق خوبی باشد زیرا در حوزه عرضه فیلم کمک کننده است.
در بخش دیگری از این نشست دانیال فرخ -مدیر هنری چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰- در مورد پوستر این دوره از جشنواره توضیح داد: ما در بخش طراحی پوستر یک نگاتیو کوتاه و متناسب با موضوع جشنواره را طراحی کردیم. اما همین پوستر رسمی در بخش های ایران عزیز فلسطین و کرامت انسانی یک تغییر جزیی دارد و نگاتیو مرکزی پوستر متناسب با موضوع همان بخش تغییر می کند.
الهه طه یی -مدیر بخش بین الملل چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰- در بخش دیگری از این نشست با اشاره به تعداد آثار ارسالی به این بخش اظهار کرد: امسال به نسبت دو سال گذشته فیلم های بیشتری به جشنواره ارسال شده است و شاهد رشد ۱۴درصدی بودیم. در این دوره ۵۱۴۳ فیلم ثبت نام کردند که ۶۲۷ اثر در بخش فلسطین آزاد و ۳۰۱۸ در بخش بین الملل بوده است.
او ادامه داد: در مدت یک ماه تمام فیلم ها بررسی و لیست اولیه تهیه شد و در مجموع ۱۹۲ فیلم از ۱۳۷ کشور انتخاب شدند. بیشترین آثار به ترتیب مربوط به کشورهای هند برزیل چین ایران آمریکا ترکیه و ایتالیا است.
طه یی ابراز کرد: در مقایسه با دوره گذشته امسال در بخش بین الملل از نظر تعداد حضور کشورهای شرکت کننده ۷درصد رشد داشتیم و از ۱۲۷ کشور به ۱۳۷ کشور رسیدیم همچنین در دوره گذشته ۲۴۲۷ اثر داشتیم که با رشد ۷درصدی این دوره به ۳۰۱۸ اثر رسیده است.
انتهای پیام