تعمیر گیربکس اتوماتیک لیفان x50
آشناییی بیشتر با مشخصات لیفان x50
لیفان x50 که موضوع اصلی این مطلب از سایت پاور گیربکس است، به عنوان یک خودروی کاملاً شهری شناخته میشود. این خودرو در دستۀ کراس اوورهای کوچک طبقه بندی میشود که توانست به علت ظاهر مناسبش در ایران فروش خوبی را هم تجربه کند. لیفان ایکس 50، یک خودروی چینی بوده که توسط شرکت لیفان ساخته شده است. در واقع این شرکت خصوصی با طراحی برنامه ریزی شدۀ خودروها، آنها را مطابق با مد روز تولید میکند.
امروزه چینیها با تلاش و پشتکار خود در تولید خودرو، حرفهای بسیار برای گفتن دارند به طوری که امکان نادیده گرفتن آنها در این زمینه وجود ندارد. در حقیقت این کشور با تبدیل شدن به یکی از کشورهای قدرتمند جهانی ثابت کرد که در فروش محصولات خود رضایت مشتریها را در الویت قرار میدهد و همواره با ایجاد تغییر در ظاهر یا قسمت فنی خودروها، طرفداران خود را شگفت زده میکند.
در این بخش مقدمۀ کوتاهی را در مورد لی فا ن x50 و هزینه تعمیر گیربکس لیفان x50 در اختیار شما عزیزان قرار دادیم، و در بخشهای دیگر مشخصات فنی، ظاهری و ایمنی این خودرو را به صورت کامل بررسی میکنیم. پس تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
بررسی اجمالی
لیفان ایکس 50 در سال 2014 در نمایشگاه پکن در چین به نمایش گذاشته شد. این خودرو از آن دسته خودروهایی است که قصد دارد با بزرگتر جلوه دادن خود، خود را در گروه کراس اوررها یا بهتر است بگوییم شاسی بلندها قرار دهد. لی فان x50 از نمونه خودروهای شیک و خانوادگی است که به دلیل داشتن امکانات مناسب، توانست در ایران طرفداران زیادی داشته باشد.
در ابتدا این خودرو با دو نوع اتومات و دستی وارد بازار شد. که نوع اتومات آن به علت ظاهر مناسب و کیفیت رانندگی بهتر در مقایسه با نسخه دستی، فروش بهتری داشت. در این مطلب ما نوع اتومات آن را بررسی میکنیم و در مورد این خودرو اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار میدهیم تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. در ادامه با دو قسمت مهم لیفان x50 که همان گیربکس و موتور استفاده شده در آن است، صحبت میکنیم.
مشخصات فنی لیفان x50
پر اهمیتترین بخش در خودرو به بخش فنی اختصاص دارد. لیفان x50، با طول 4100 میلیمتر، عرض 2217 میلیمتر و ارتفاعی حدود 5401 میلیمتر به نمایش گذاشته شد. انتقال نیرو در این خودرو هم مانند لیفان x60، بر اساس دیفرانسیل جلو است. البته این مورد ممکن است باعث شود که خودرو در سربالاییها یا شیبهای تند کشش کافی و مناسب نداشته باشد.
گیربکس لیفان x50
این خودرو مجهز به گیربکس CVT است. اگر از طرفداران خودروهای اتوماتیک باشید قطعا نام گیربکس CVT یا گیربکس ضریب متغیر پیوسته را شنیدهاید. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و محبوبیت گیربکس CVT، بسیاری از خودروهای چینی از این گیربکس استفاده میکنند.
قبل از هر چیزی بهتر است با اجزای اصلی این گیربکس آشنا شویم و سپس در مورد نحوۀ عملکرد آنها صحبت کنیم. گیربکس لیفان x50، از دو قرقره (پولی محرک و متحرک) ساخته شده است که توسط یک تسمه به یکدیگر متصل شدهاند. یک قرقره به موتور و قرقرۀ دیگر به چرخهای خودرو متصل میشود و از این طریق شکل ملایمی از انتقال نیرو و نسبت دنده را ایجاد میکند.
گیربکسهای CVT به داشتن بی نهایت نسبت دنده معروفند. در حقیقت اصول کار در این سیستم به این صورت است که مخروط موجود در قرقرهها با حرکتهای خود باعث ایجاد ضریب دندههای متنوع میشوند.
برای مثال با فاصله گرفتن دو مخروط از یکدیگر، عرض پولی بیشتر میشود و شعاع تسمه کاهش مییابد. در مقابل آن، وقتی دو مخروط به یکدیگر نزدیک میشوند، عرض پولی کاهش مییابد و شعاع تسمه افزایش پیدا میکند. بنابراین با تغییر عرض این دو پولی بی نهایت نسبت دنده بدست میآید.
گیربکس لیفان x50 ساختار پیچیدهای ندارد و کار کردن با این نوع از گیربکس بسیار آسان است. مقدار شتاب در این خودرو بر اساس نیروی موتور تنظیم میشود و سپس این نیرو به محورها (چرخها) منتقل میشود.
پیشنهاد اول) همه چیز راجب گیربکس cvt
پیشنهاد دوم) اطلاعات کامل راجب گیربکس اتوماتیک
موتور لیفان x50
لیفان ایکس 50 با دو موتور 1.3 لیتری و 1.5 لیتری بنزینی (تنفس طبیعی) وارد بازار شد. اما نسخۀ اتومات آن از موتور 1.5 لیتری استفاده میکند. موتور این خودرو دارای چهار سیلندر و 16 سوپاپ است که قدرتی حدود 102 اسب بخار و گشتاوری حدود 133 نیوتن متر تولید میکند.
به صورت کلی خودروهای مجهز به گیربکس CVT در شتاب اولیه ضعیف هستند به همین علت ممکن است افراد تصور کنند که گیربکس با موتور هماهنگ نیست. اما شتاب ثانویۀ آنها بسیار مناسب است. به صورت کلی این خودرو برای افرادی که عاشق سرعت و شتاب زیاد هستند، شاید مناسب نباشد ولی طبق نظر افراد میتوان به شتاب لیفان x50 نمره قابل قبولی داد. به علت داشتن گیربکس CVT، این خودرو کیفیت رانندگی مناسبی را ارائه میدهد و یک خودروی خانوادگی خوب به حساب میآید.
مشخصات ظاهری و داخلی لیفان x50
همان طور که در قسمتهای قبل گفتیم، شرکتهای چینی به طراحی خودروها اهمیت زیادی میدهند و عمدتا طوری برنامه ریزی میکنند که طراحیها را مطابق با مد روز انجام دهند. اگر به طراحی خودروها علاقه داشته باشید، احتمالا در همان نگاه اول به شباهت بین لی فان x50 و برخی از محصولات اروپایی مانند آلفارومئو و یا اپل آسترا پی میبرید.
شباهت این خودرو به خودروهای اروپایی یکی از علتهای محبوبیت آن است زیرا از نظر برخی افراد لیفان x50 طراحی زیبایی دارد. طراحی داخلی این خودرو نیز قابل قبول است و فضای مناسبی را در اختیار افراد قرار میدهد. طراحی داخلی برخلاف طراحی بیرونی، کاملا یکدست است. اما کیفیت مواد به کار رفته در کابین این خودرو مانند سایر خودروهای چینی ضعیف است.
ایمنی لیفان x50
در مبحث ایمنی باید بدانید که لیفان x50 توسط هیچکدام از موسسههای معتبر بین المللی بررسی نشده است و امتیازات مشخصی در این زمینه ندارد. اما این خودرو از لحاظ امکانات و تجهیزات ایمنی در سطح قابل قبولی قرار دارد. مهم ترین امکانات ایمنی موجود در این خودرو عبارتند از: ترمز ضد قفل (ABS)، ترمزهای دیسکی، توزیع الکترونیکی نیرو ترمز (EBD)، فرمان حساس به سرعت و همچنین دو عدد کیسه هوا (برای راننده و سرنشین).
امکانات رفاهی این خودرو عبارتند از:
- کنترل کروز
- کنترل کشش و کنترل پایداری
- سیستم تهویه مناسب
- سانروف
- سنسور دنده عقب (سنسورهای پیش فعال)
- سیستم صوتی، تصویری و مالتی مدیا
مزایای لیفان x50
1) مصرف سوخت مناسب
از مزایای گیربکس لیفان ایکس 50 میتوان به مصرف سوخت مناسب آن اشاره کرد. در واقع توانایی گیربکس CVT در تغییر منظم و مداوم نسبت دنده باعث میشود تا موتور همیشه بهترین عملکرد را داشته باشد. از طرف دیگر این به علت کم بودن دنده در این گیربکس، گشتاور خودرو در حالت متعادل باقی میماند و همۀ این موارد دست به دست هم میدهند تا مصرف سوخت در این خودرو کم باشد.
2) طراحی ظاهری خوب
مزیت اصلی خودوهای چینی که این روزها هم در بازار کشور ما زیاد دیده میشود، داشتن طراحی بیرونی زیبا است. چینیها با به ظاهر اسپرت کردن خودرو سعی دارند تا طرفداران خود را شگفتزده کنند، البته ناگفته نماند که بسیار موفق هم بودند زیرا بسیاری از افراد طراحی این خودروها را میپسندند.
3) کابین جادار و زیبا
خوشبختانه طراحان لیفان x50، کابین این خودرو را طوری طراحی کردند که از کمترین فضا، بتوان بیشترین استفاده را کرد. به همین علت از پلت فرمی با فاصلۀ محوری 2550 میلیمتر، خودرویی با کابین جادار ساختند که برای خانوادهها بسیار مناسب است.
معایب لیفان x50
1) سیستم تعلیق نسبتاً ضعیف
از مواردی که در کیفیت و آسایش رانندگی تاثیر زیادی میگذارد، سیستم تعلیق خودرو است. افراد نظرات متفاوتی در مورد کیفیت سیستم تعلیق و رانندگی با این خودرو را دارند و برخی از افراد از لیفان x50 راضیاند و برخی دیگر ناراضی.
اما حقیقت این است که این خودرو، در مقایسه با رقبای خود از سیستم تعلیق ضعیفی استفاده میکند. اما نسبت به خودروهای داخلی هم سیستم تعلیق و هم کیفیت رانندگی خوبی را ارائه میدهد.
2) ناهماهنگی گیربکس و موتور
برخی از مالکان خودروی لیفان x50، ناهماهنگی بین موتور و گیربکس را از معایب اصلی خودرو میدانند. البته توجه داشته باشید که این اتفاق بسیار نادر است اما خارج از تصور نیست. در صورت ناهماهنگی، فشار زیادی به موتور وارد شده و قطعات خودرو دچار خرابی میشوند. از آن جایی که گیربکس این خودرو بسیار حساس است، بنابراین نیاز به توجه و مراقبت بیشتری دارد. برای جلوگیری از تعمیرات پرهزینه و افزایش عمر گیربکس باید روغن کاری و بررسیهای دورهای را جدی بگیرید.
لیفان x50 جدید
نسخۀ اولیۀ لیفان x50، به یکی از محبوبترین خودروهای کراس اوور در ایران تبدیل شد و همین امر باعث شد تا شرکت لیفان نسخۀ فیس لیفت آن را هم تولید کند. لیفان x50 جدید از لحاظ ظاهری بسیار تغییر کرد و مدرنتر شد البته نسخۀ اول هم طراحی زیبایی داشت. و به لطف استفاده از آلیاژهای جدید حدود 42 درصد مقاومتر از نسخۀ قبل شد.
در داخل خودرو هم تغییرات محسوسی ایجاد شده است، شاید در نگاه اول افراد متوجه آن نشوند. برای مثال در جلوی خودرو صفحه نمایش تبلت مانند توجه شما را به خود جلب میکند که همین مورد نمایی مدرنتر و زیباتر به خودرو میدهد. از لحاظ فنی هم مانند نسخۀ قبل است و در واقع از یک موتور 1.5 لیتری بنزینی استفاده میکند و گشتاور و قدرت تولید شدۀ آن دقیقا مانند نسخۀ قبل است. لیفان x50 جدید هم به دو صورت دستی و اتومات به بازار عرضه شد و نسخۀ اتوماتیک آن مجهز به گیربکس CVT است.
قیمت لیفان x50
در این مطلب تلاش کردیم اطلاعات مفیدی را در مورد این خودرو در اختیار شما قرار دهیم، به صورت کلی میتوان این خودرو را یک خودروی خانوادگی مناسب و قابل اعتماد دانست. زیرا امکانات و آپشنهایی که لیفان x50 ارائه میدهد باعث شده که در رنج قیمتی خود، فروش خوبی داشته باشد.
بررسی مزایا و معایب لیفان X50
لیفان X50 را میتوان یکی از خودروهای ناکام در بازار ایران دانست که حتی در زمان تولید نیز نتوانست به میزان فروش برنامهریزیشده دست پیدا کند. لیفان X50 در رقابت با خودروهایی همچون ام وی ام X22 و دانگ فنگ H30 کراس، بازی را واگذار کرد و بهمرور حاشیهنشین بازار شد تا اینکه در سال 1397 برای همیشه از گردونه تولید خارج شد.
اکنون نیز که مدتها از توقف تولید خودروهای لیفان میگذرد، این محصولات به خودروهای ناخواسته بازار تبدیل شدهاند و کمتر کسی به دنبال خرید آنها است. علاوهبر این، مالکان ناچار هستند برای فروش خودرویی همچون لیفان X50، تخفیف فوقالعادهای برای خریدار در نظر بگیرند که چندان رضایتبخش نخواهد بود. درنتیجه با توجه به شرایط فعلی، میتوان گفت که خریداری و نگهداری لیفان X50 توصیه نمیشود و بهتر است خود را از ریسک مالکیت این خودرو و دردسرهای آن مصون بدارید.
پیشرانه و مشخصات فنی لیفان X50
در زیر درپوش موتور لیفان ایکس 50 یک پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۱.۵ لیتر جای گرفته که توانی معادل ۱۰۲ اسب بخار و ۱۳۳ نیوتن متر گشتاور را به وسیله یک جعبهدنده اتوماتیک CVT فاقد قابلیت تعویض منوال یا گیربکس ۵ سرعته دستی به سوی چرخهای جلو ارسال میکند.
شتاب صفر تا صد ایکس۵۰ مجهز به گیربکس دستی حدود ۱۱ ثانیه است و برای مدل اتوماتیک حدود یک ثانیه بیشتر طول خواهد کشید. حداکثر سرعت و مصرف سوخت ترکیبی مدل دستی نیز به ترتیب برابر ۱۶۰ کیلومتر برساعت و ۶.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد میشود.
بیشینه سرعت نسخه اتوماتیک لیفان ایکس ۵۰ نیز تقریبا مشابه مدل دستی بوده و مصرف سوخت آن حدود ۰.۲ لیتر افزایش نشان میدهد. ارقام فنی مذکور به خوبی بیان میکنند که نباید انتظار چالاکی فوقالعاده و رانندگی مهیج با لیفان ایکس۵۰ را در ذهن پروراند. با این حال عواملی نظیر سکوت مناسب کابین، نرمی عملکرد موتور، روان بودن جعبه دنده و تعلیق نسبتا نرم باعث شده تا لیفان ایکس ۵۰ در بحث تامین نیازهای خانوادگی با کمبود قابل ذکری مواجه نباشد.
منبع: tehrangearbox