بهترین زمان مصرف کود اوره برای نهال انگور

امروز علم گیاه پزشکی و کشاورزی به اندازه پیشرفت کرده است که کشاورزان با کمی مطالعه می‌توانند عناصر مورد نیاز باغ خود را تشخیص داده و اقدامات پیشگیرانه را برای عملکرد بهتر باغ انگور انجام دهند، کود دهی یکی از مهم‌ترین فرآیندهای نگهداری و مراقبت باغ انگور محسوب می‌شود، چون کمبود عناصر مغذی در خاک باغ باعث افت کیفیت و کمیت میوه‌های تولیدی دارد، در عوض زیاده‌روی در کوددهی باغ انگور صدمات جبران ناپذیری به ریشه و طوقه درخت انگور وارد کرده و باعث زرد شدن برگ‌های آن می‌شود.

 در فرایند کوددهی باید به عنصر اوره نیز توجه داشته باشیم، یکی از عناصر مورد نیاز درخت انگور اوره است، نه تنها میزان استفاده از عنصر بور در باغ انگور مهم و ضروری است باید کشاورز زمان دقیق مصرف اوره را بداند، در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با این عنصر و نحوه عملکرد آن آشنا شویم.

بهترین کود برای رشد سریع درخت انگور | بهترین کود حیوانی برای درخت انگور | خواص گوگرد برای چالکود درخت انگور

زمان مصرف کود اوره و عملکرد آن چگونه است؟

در علم گیاه پزشکی درخت انگور برای رشد بهینه به عنصر نیتروژن احتیاج دارد، ولی عنصر نیتروژن برای تجزیه در خاک احتیاج به عناصر مکمل دارد تا درخت انگور بتواند به راحتی آن را جذب کند، به همین خاطر مهندسین کشاورزی زمان فروش نهال انگور توصیه می‌کنند تا باغداران از کودهای آلی پایدار برای بالا بردن کیفیت خاک استفاده کند، یکی از کودهای تاثیرگذار در تامین نیتروژن مورد نیاز نهال انگور کود اوره است.

بهترین عملکرد کود اوره چه زمانی است

کشاورز برای اینکه بهترین بازدهی را از کود اوره داشته باشد حتماً به زمان مصرف آن نیز توجه داشته باشد، توصیه می‌شود، کود پاشی اوره در روزهای گرم خوب نیست چون کارایی زیادی از خود نشان نمی‌دهد، بهتر است قبل از کوددهی اوره نهال انگور را دمای محیط را مورد بررسی قرار دهید؛ بهترین دما برای کود پاشی اوره بازه دمایی صفر تا ۱۵ درجه است، با یک زبان ساده‌تر یک روز خنک را که آفتابی و یخبندان نباشد برای استفاده از کود اوره انتخاب کنید، ولی دلیل اینکه توصیه می‌کنند در یک روز خنک این کار را انجام دهید چیست:

  1. اگر در روز آفتابی که هوا گرم است شما از کود اوره استفاده کنید، دمای بالای هوا باعث می‌شود تا عنصر اوره سریعتر آزاد شده و بشکند.
  2. روزهایی که ورزش باد سرعت زیادی دارد نیز به هیچ عنوان از کود اوره استفاده نکنید چون این کود فرصت کافی برای تجزیه را نخواهد داشت.
  3. وقتی که هوا سردتر از صفر درجه سانتیگراد است ترکیب کود اوره کار بسیار سختی خواهد بود در واقع یخبندان باعث کاهش عملکرد آن خواهد شد.

استفاده از کود اوره نیازمند پیش نیازهایی است به خاطر ماهیت کود اوره کشاورز باید ابتدا اقدامات اولیه را انجام داده سپس این محصول را به خاک باغ اضافه کند، مهم‌ترین نکاتی که باعث می‌شود تا بازدهی کود اوره را افزایش دهد عبارتند از:

  • بهتر است به همراه کود اوره انزیم‌هایی را نیز شناسایی کنید که جریان تجزیه اوره را تسریع کند، یکی از این آنزیم‌ها «اوره آز» است، این آنزیم همانند کاتالیزور عمل کرده به کود اوره کمک می‌کند تا در طی یک فرایند متعادل به آمونیاک و دی اکسید کربن تبدیل شود.
  • به هیچ عنوان قبل از خرید نهال انگور و کاشت آن در مزرعه انگور از کود اوره استفاده نکنید.
  • برخلاف دیگر کودها که اشاره می‌کنند زیاد به ریشه و طوقه درخت نزدیک نباشد شما باید کود اوره را نزدیکی ریشه درخت به صورت یکنواخت بر سطح زمین پخش کنید.
  • ماهیت اوره به این صورت است که قبل از تبدیل شدن به نیترات در مرحله اول به گاز آمونیاک تبدیل می‌شود، کشاورز برای اینکه بتواند مانع از فرار بودن گاز آمونیاک شود باید سطح باغ را به طور کامل مرطوب نگه دارد، حداقل توصیه شده از عمق ۱.۵ الی ۵ سانتی‌متر سطح باغ مرطوب باشد، وجود رطوبت در سطح خاک باغ باعث می‌شود تا کود اوره عملکرد خود را به خوبی انجام دهد.
  • برای جلوگیری از فرار بودن گاز آمونیاک علاوه بر آبیاری خاک حتما سطح زمین را چنگک بکشید، زیر و رو کردن خاک باغ باعث می‌شود تا گاز آمونیاک به طور کامل بر بافت خاک نفوذ کرده و نیترات مورد نیاز نهال انار را تولید کند.

بررسی‌های مختلف نشان می‌دهد که ماهیت و عملکرد کود اوره با کودهای دیگر متفاوت است، به همین خاطر مهندسین کشاورزی به هنگام فروش نهال انگور توصیه می‌کنند تا در کودپاشی اوره توجه و دقت زیادی داشته باشید چون کود اوره قابلیت تصعید شدن را دارد، بنابراین برای اینکه از هدر رفت کود اوره جلوگیری شود حتماً زمان مصرف آن را به خوبی یاد یاد بگیرید.

طبق جمع‌بندی‌های انجام شده به هیچ عنوان قبل از خرید نهال انگور از کود اوره استفاده نکنید چون هزینه اضافی است، اواخر ماه بهمن گزینه مناسبی برای کود پاشی اوره است، حتماً قبل از کود پاشی سطح زمین را مرطوب کنید و اگر بر روی سطح زمین برف وجود دارد منتظر بمانید تا برف‌ها کاملاً آب شده و به عمق زمین فرو بروند، شخم زدن بعد از کود پاشی اوره را فراموش نکنید، با رعایت کردن این نکات می‌توانید نهایت استفاده را از کود اوره داشته باشید.

کلام آخر

یک کشاورز برای اینکه بتواند در طول سال از باغ انگور مراقبت کند احتیاج به مشاوره و راهنمایی دارد، بنابراین زمان خرید نهال انگور توجه داشته باشید تا مراکز و نهالستان‌های معتبر را انتخاب کنید، نهالستان‌های معتبر و مجوزدار مانند پاییز نهال تمامی مشاوره و راهنمایی‌های خود را به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند، باغداران در طول سال برای گرفتن راهنمایی در مورد کود پاشی، هرس نهال انگور و آبیاری نهال انگور می‌توانند به صورت آنلاین و تماس تلفنی با کارشناسان نهالستان در ارتباط باشند، همچنین در این مراکز قیمت نهال انگور بر اساس کیفیت و کارایی آنها مشخص می‌شود.

تماس با پالیز نهال:

09144501007

09144501008

دکمه بازگشت به بالا