اسانس پرتقال ؛ طرز استفاده در نوشیدنیهای میوهای و کوکتلها
اسانس پرتقال یکی از جذاب ترین و کاربردی ترین طعم دهنده ها در تهیه نوشیدنی ها و کوکتل هاست. بوی خوشایند و طعم ملایم آن حس تازگی و طراوت را به هر نوشیدنی اضافه می کند. این اسانس با استفاده های متنوع و روش های مختلفی که دارد می تواند طعم های جدیدی به نوشیدنی های خانگی و حرفه ای بیفزاید. توی این مقاله با تجربیات شخصی ام در استفاده از این اسانس در نوشیدنی ها و چند کوکتل خنک و دلچسب آشنا می شید.
چرا اسانس پرتقال؟
اگه اهل نوشیدنی های میوه ای و کوکتل ها هستید شاید تجربه کرده باشید که پیدا کردن یه طعم متعادل که هم شیرین باشه و هم اسیدی کار سختیه. اسانس پرتقال این مشکل رو حل می کنه. این اسانس به دلیل ترکیب طبیعی از اسیدیت و شیرینی به نوشیدنی شما طعمی جذاب و هماهنگ می ده. علاوه بر این استفاده از اسانس پرتقال به جای خود میوه مخصوصاً وقتی میوه تازه در دسترس نیست یا زمان کمی برای آماده سازی دارید انتخاب خوبی به حساب میاد.
چطور از اسانس پرتقال در نوشیدنی ها استفاده کنیم؟
تجربه من میگه استفاده از اسانس پرتقال خیلی راحته. فقط کافیه که چند قطره از اون رو به نوشیدنی اضافه کنید. اما به مقدار توجه کنید؛ چون اسانس پرتقال خیلی غلیظه و اگه بیش از حد استفاده کنید طعم نوشیدنی به تلخی می زنه. معمولاً برای یک لیوان نوشیدنی حدود ۳ تا ۵ قطره کافیه.
انواع نوشیدنی ها و کوکتل ها با اسانس پرتقال
۱. نوشیدنی پرتقالی کلاسیک
- مواد لازم : آب پرتقال طبیعی چند قطره اسانس پرتقال شکر یا عسل (بسته به ذائقه)
- طرز تهیه : ابتدا آب پرتقال رو داخل لیوان بریزید. بعد چند قطره اسانس پرتقال رو بهش اضافه کنید و شکر یا عسل رو بسته به طعم دلخواه تون به نوشیدنی اضافه کنید. این نوشیدنی خنک و بسیار تازه کننده است.
۲. کوکتل مارگاریتای پرتقالی
- مواد لازم : ۵۰ میلی لیتر تکیلا ۳۰ میلی لیتر آبلیمو تازه ۲۵ میلی لیتر شربت ساده ۲ قطره اسانس پرتقال
- طرز تهیه : همه مواد رو با یخ داخل شیکر مخلوط کنید و سپس در لیوان بریزید. چند قطره اسانس پرتقال به مارگاریتا اضافه کنید تا طعم خنکی و تلخی ملایمی بهش بده.
- لیموناد پرتقالی
- مواد لازم : آب لیموترش تازه آب شکر چند قطره اسانس پرتقال
- طرز تهیه : آب لیمو و شکر رو با آب سرد مخلوط کنید و بعد چند قطره اسانس پرتقال رو اضافه کنید. این ترکیب یه لیموناد جدید با طعمی خاص می شه که هم شیرین و هم ترشه.
استفاده از اسانس پرتقال در دسرها و چای ها
این فقط کوکتل ها نیستن که با اسانس پرتقال طعم بهتری پیدا می کنن؛ من حتی این اسانس رو به چای یا دسر اضافه می کنم! مثلاً چای سیاه با چند قطره اسانس پرتقال یکی از نوشیدنی های مورد علاقه منه. همچنین اگه می خواید یه دسر ساده مثل کیک وانیلی رو جذاب تر کنید اسانس پرتقال خیلی خوب عمل می کنه.
چند نکته در مورد استفاده از اسانس پرتقال
- اسانس پرتقال خیلی قویه. پس به جای زیاد کردن مقدارش بهتره با دقت و حوصله مقدار مناسب رو پیدا کنید.
- حواستون باشه که اسانس پرتقال نباید جایگزین آب پرتقال بشه؛ چون اون فقط یه طعم دهنده ست و همه ویژگی های آب پرتقال رو نداره.
نوشیدنی |
مقدار اسانس پرتقال پیشنهادی |
لیموناد پرتقالی |
۲-۳ قطره |
مارگاریتای پرتقالی |
۲-۳ قطره |
چای سیاه پرتقالی |
۱-۲ قطره |
سوالات رایج
۱. آیا اسانس پرتقال برای بدن مفیده؟
بله اسانس پرتقال به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی معروفه. البته باید با مقدار مناسب استفاده بشه.
۲. آیا میشه اسانس پرتقال رو با اسانس های دیگه ترکیب کرد؟
بله ترکیب کردن اسانس پرتقال با اسانس لیمو یا نعناع می تونه طعم های جدید و جذابی ایجاد کنه.
۳. آیا اسانس پرتقال برای همه نوشیدنی ها مناسبه؟
نه. مثلاً برای نوشیدنی های لبنی ممکنه مناسب نباشه؛ چون ممکنه طعم های متضادی ایجاد بشه.
نتیجه گیری
استفاده از اسانس پرتقال راهی ساده و سریع برای جذاب تر کردن نوشیدنی ها و کوکتل هاست. با چند قطره از این اسانس می تونید تجربه های جدیدی از طعم های مختلف داشته باشید. مهمه که همیشه مقدار مناسب رو پیدا کنید و اون رو به نوشیدنی های مختلف اضافه کنید تا طعم دلخواه تون رو به دست بیارید.
شما چطور از اسانس پرتقال استفاده می کنید؟ تجربیات و پیشنهادات خودتون رو با ما در میان بگذارید!
من چند بار توی کوکتل از اسانس پرتقال استفاده کردم ولی هر دفعه نوشیدنی م یه جور تلخ می شد! حس می کنم باید کمتر از اون چیزی که گفتید بریزم. شما هم همین مشکل رو داشتید؟
عالی بود! من با همین دستور شما یه لیموناد پرتقالی درست کردم و طعمش عالی شد ولی به نظرم کمی بیشتر از مقدار پیشنهادی عسل زدم. آیا شما هم برای طعم دهی بیشتر عسل اضافه می کنید یا فقط من اینجوری حس کردم؟
به نظرم اسانس پرتقال برای چای زیاد خوب نیست. یه بار امتحان کردم ولی طعمش توی چای برام جالب نشد. برای کیک خیلی بهتر جواب میده به خصوص اگه کیک پرتقالی باشه.
من بارها با اضافه کردن اسانس پرتقال توی نوشیدنی هام مشکل داشتم! خیلی سریع طعم تلخی می گیره. چطور میشه تلخی رو کمتر کرد؟ فکر کنم این موضوع به مقدارش ربط داره.
خیلی جالبه که میشه توی مارگاریتا از اسانس پرتقال استفاده کرد! راستش من همیشه فکر می کردم فقط باید آب پرتقال باشه ولی این روش به طرز عجیبی خوشمزه تر بود.
به نظرم باید یه مقدار با ترکیبات دیگه مثل لیمو یا نعناع هم امتحانش کنم. چون خود اسانس پرتقال به تنهایی یه مقدار سنگین بود برام. پیشنهاد شما چیه؟
ممنون از این مقاله ولی فکر کنم نیاز به توضیحات بیشتری درباره اینکه چطور تلخی اسانس پرتقال رو کنترل کنیم داشتم. چون هربار از این اسانس توی نوشیدنی استفاده می کنم مزه تلخ میشه.
خیلی جالبه من از همین روش شما برای لیموناد پرتقالی استفاده کردم ولی می تونم بگم طعمش خیلی ملایم تر از چیزی بود که فکر می کردم. شما برای طعم بیشتر چه پیشنهادی دارید؟ شکر بیشتر یا عسل؟
تجربه من از استفاده از اسانس پرتقال خیلی بد بود! تلخی نوشیدنی باعث شد کل لیوانو دور بریزم. به نظرم باید کمتر از چند قطره ریخت. کسی دیگه ام همین مشکل رو داشته؟
مقاله خیلی خوبی بود ولی به نظرم نکته ای که در مورد تلخی نگفته بودید رو باید اضافه کنید. اگر مقدار اسانس رو دقیق نزنید طعم خیلی بد میشه.
من این اسانس رو به کیک هم اضافه کردم واقعا عالی شد! ولی برای چای به نظرم زیاد مناسب نبود. شاید برای نوشیدنی های سرد بهتر عمل کنه تا گرم.
واقعا فکر نمی کردم که اسانس پرتقال توی کوکتل مارگاریتا اینقدر خوب جواب بده! البته اولش یه کم تلخ شد ولی با تنظیم مقدارش درست شد.