استیج هموژنایزر به چه معنی است؟

هموژنایزر با هم زدن، مایع را همگن سازی می‌کند. همگن سازی ممکن است به سه شکل انجام شود یا از طریق فرایند مکانیکی که مایع را از طریق یک صفحه حاوی سوراخ با فشار عبور دهد یا می‌تواند توسط یک جریان صوتی انجام شود که از فرکانس صوتی، اولتراسونیک برای هم‌زدن سطحی که مایع از آن پمپ‌پاژ می‌شود و یا هموژنایزر تحت فشار، که با ایجاد کردن اختلاف فشار در دوطرف مایع باعث خُرد شدن مواد می‌شود. هموژنایزرسیون در صنعت‌های مختلف  کاربرد دارد از جمله صنایع غذایی، صنایع شیمیایی و صنایع آزمایشگاهی کاربرد فراوان دارد. کاهش دور برج خنک کننده جزو قطعات جانبی کولینگ تاور به شمار می آید.

هموژنایزر‌ها بر اساس نوع نیرویی که مصرف می‌کنند دسته‌بندی می‌شوند و به این شکل کارایی هر هموژنایزر در یک صنعت قابل استفاده است.

هموژنایزرسیون یک دستگاه ضروری و اساس کار در آزمایشگاه‌ها است و از آن برای همگن‌سازی نمونه‌های آزمایشگاهی استفاده می‌شود. اغلب مردم فکر می‌کنند این دستگاه تنها در آزمایشگاه استفاده می‌شود اما این دستگاه در صنایع مختلف از جمله، آشامیدنی، آرایشی و … کاربرد وسیعی دارد.

در همگن سازی نمونه یا مواد ممکن است، گرمای ایجاد شده توسط استاتور‌ها به نمونه وارد شود که با وصل کردن نمونه به گیره یا قرار دادن نمونه در حمام آب سرد این گرما از بین می‌رود.

تمیز بودن هموژنایزر باعث افزایش کارایی و طول عمر دستگاه می‌شود، بعد از هر بار استفاده کردن از دستگاه پروب‌ها را در محلول ۷۰% اتانول قرار داده تا به سریع تمیز شدن پروب‌ها کمک کنید . در هنگام خرید پکینگ برج خنک کننده باید مواردی را در نظر گرفت، مثلاً یک پروب بزرگ ممکن است دور دقیقه‌ی کمتری نسبت به یک پروب کوچک داشته باشد.

همگن ساز مکانیکی

این دستگاه با پراکنده کردن ذرات جامد درون مایع، امولسیون، سوسپانسیون و یا محلول کامل به وجود می‌آورد. همین علت باعث شده است تا همگن ساز مکانیکی در صنعت‌های مختلف مانند داروسازی، غذایی، آرایشی و بهداشتی، صنایع دارویی، صنایع نساجی و شیمیایی، در ساخت رنگ و روکش‌های مواد کاربرد وسیعی داشته باشد‌. این دستگاه از روتوراستاتور و پره تشکیل شده است و حرکت چنگگ‌هایی که در سازوکار این دستگاه قرار گرفته باعث فشردن، له کردن و خُرد کردن ذرات درهم می‌شود که این حالت ممکن، قابلیت دارد موادغلیظ و سوپر‌‌‌‌ ویسکوز را همگن‌سازی کند. در مدت بسیار کم تا (۵۰۰۰۰cps) فراهم می‌نماید.

هموژنایزر تحت فشار

در این دستگاه به وسیله پیستون‌های رفت و برگشتی، مواد پشت یک شیر با فاصله‌ی مشخص از آن که قابل تنظیم است قرار می‌گیرند و فشرده می‌شوند و طی این فشار که باعث اختلاف فشار در دو طرف شیر شده در نتیجه سرعت برخورد ذرات به یک‌دیگر بالا رفته و نتیجه نهایی خُرد شدن ذرات و یکدست شدن محصول است. طیف استفاده شدن این دستگاه در صنایع غذایی، لبنی، دارویی،  شیمیایی و بیوتکنولوژی است.

همونایژر اولتراسونیک

این دستگاه با ایجاد کردن فشار در یک محیط مایع کار می‌کند. امواجی که دارای فشار هستند در مایع جریان پیدا می‌کنند و با ایجاد شدن شرایط مناسب موجب تشکیل میکرو حباب می‌شوند، زمانی‌که این حباب‌ها با رشد کردن و یکی شدن به اندازه‌ی بیشنه‌ی خود برسند حباب‌ها شروع به ترکیدن می‌کنند، حرارتی حاصل از ترکیدن حباب‌ها ایجاد می‌شود. انفجار حباب‌ها تولید موج ضربه‌ای با انرژی کافی برای شکستن پیوند‌های کووالانسی می‌کند که برای همگن سازی و یا تخریب سلول‌ها استفاده می‌شود.

هموژنایزر Homogenizer یک دستگاه بسیار کارآمد در آزمایشگاه‌ها است. از این دستگاه تحت عنوان سیستم یکنواخت کننده نیز نام برده می شود، روش کار این سیستم خرد، میکس و همگن سازی مواد مایع و جامد می باشد و نحوه طراحی و ساخت این نوع از تجهیزات آزمایشگاهی با توجه به نیاز مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی تعیین می شود.

دستگاه آزمایشگاهی هموژنایزر گستره ای از مواد مایع و جامد را به صورت فیزیکی به اندازه های کوچک و یکنواخت تبدیل می نماید. این دستگاه که اغلب در آزمایشگاه‌ها، دامداری‌ها، صنایع داروسازی، غذایی، بهداشتی، شیمیایی و .. کاربرد فراوانی دارد، با استفاده از جریان صوتی و به کارگیری روش‌های مکانیکی پروسه همگن سازی و یکنواخت کردن نمونه‌ها را انجام می دهد.

همگن سازی به معنای یکنواخت و مخلوط شدن یک یا دو ماده در کنار هم می‌باشد. پس از پایان فرآیند همگن سازی، یک امولسیون یا محلول کامل تشکیل می شود. پس از طی شدن این فرآیند، همگن سازی انجام شده است.

دستگاهی که برای میکس و همگن سازی گستره بسیاری از مواد مایع و جامد مورد استفاده قرار می گیرد، دستگاه هموژنایزر آزمایشگاهی نام دارد. پس از مخلوط شدن دو ماده و تشکیل املسیون، فرآیند یکنواخت سازی انجام شده است. این دستگاه از تنوع بالایی از لحاظ جنس، اندازه و سایز برخوردار است.

از میان انواع این دستگاه که در ادامه اشاره خواهد شد، نوع مکانیکی آن از طریق روتور یا شفت چرخان که درون یک پوشش قرار می گیرد، با سرعت بسیار منجر به له و فشرده شدن مواد می باشد که در نتیجه قابلیت همگن و یکنواخت سازی را فراهم می نماید و مواد همگن شده را به درون فضای مد نظر می کشاند.

انواع روش‌های هموژنایزر آزمایشگاهی

  1. روش های مکانیکی
  2. روش اولتراسونیک
  3. هموژنایزر فشار بالا

ساختار و قسمت های تشکیل دهنده دستگاه هموژنایزر

این دستگاه از بدنه اصلی، بخش پراب، میله، پایه با ویژگی تغییر ارتفاع، ظرف مخصوص نمونه دارای ابعاد و جنس های متنوع برای کارکردهای مختلف و گوی فلزی با اندازه های مختلف تشکیل شده است.

کاربردهای دستگاه هموژنایزر آزمایشگاهی

  • صنایع دارویی
  • صنایع غذایی
  • آزمایشگاه های آرایشی و بهداشتی
  • آزمایشگاه میکروبیولوژی
  • صنایع شیمیایی
  • کنترل غذا
  • آزمایشگاه ژنتیک و آسیب شناسی

هموژنایزر چگونه کار می کند؟

برای انجام فرآیند همگن سازی نمونه ها با استفاده از دستگاه هموژنایزر، ابتدا نمونه در ظرف مخصوص روی بدنه به همراه گوی های فلزی قرار می گیرد. از طریق تنظیم شدت نوسان و مدت زمان نوسان، ظرف نمونه به حرکت در می آید. هنگامی که ظرف نمونه به میزان حرکت مد نظر رسید، گوی با ذرات نمونه برخورد می کند و سبب خرد شدن ذرات می گردد. نتیجه این حرکت سبب تبدیل شدن مواد به قطعات ریزتر و کاربردی تر برای همگن سازی و یکنواخت شدن می باشد.

مزایای دستگاه هموژنایزر آزمایشگاهی

  1. کیفیت بالاتر
  2. امکان آلودگی زیست محیطی کمتر
  3. احتمال نشر بیماری پایین تر
  4. سر و صدای کمتر
  5. سرعت بالاتر
  6. صرفه جویی در زمان

هموژنیزاسیون یک فرآیند استاندارد صنعتی است و هدف آن شکستن مولکول های چربی به اندازه های کوچکتر است و به طور مساوی و کامل در سراسر محتوای شیر توزیع شود. کل این فرآیند به صورت مکانیکی در هموژنایزر شیر انجام می شود. یکی از قدیمی ترین کاربردهای هموژنایزرسیون شیر در این فرآیند، به تعویض افتادن تولید سرشیر در سطح بالایی شیر است. هموژنایزر شیر ارائه شده توسط شرکت مخازن ماشین وزین از بهترین کیفیت ممکن برخوردار است و شما میتوانید برای سفارش با ما در ارتباط باشید.

هموژنایزر تحت خلا که از مخزن سه جداره مقاوم و میکسر با موتور گیربکس و موتور پمپ تشکیل شده است که در داخل مخزن خلاء ایجاد می کند و برای تولید امولسیون ها و سوسپانسیون ها در صنایع غذایی استفاده می شود. تولید سس مایونز و لوازم آرایشی مورد استفاده در محصولات بهداشتی مانند خمیر دندان و کرم های بهداشتی نیز از این نوع هموژنایزرسیون استفاده میشود.

یکی از عوامل مهمی که دستگاه هموژنایزر انجام می‌دهد، از بین بردن میکروب و آلودگی‌های مواد است. برای نمونه شیر یکی از پر متقاضی‌ترین ماده‌ی غذایی در بین مردم است، همگن سازی شیر باعث پخش شدن چربی در تمام شیر شده و به هیچ‌عنوان مواد تنشین نمی‌شوند و نکته‌ی مهم میکروب‌ها و آلودگی‌ها در این فرایند کاملاً از بین می‌روند و شیر بسیار خوشمزه و هموژنایزه می‌شود.

هموژنایزرسیون در صنعت‌های مختلف کاربرد متنوعی دارد، مانند: غذا و نوشیدنی‌ها، تولیدگنندگان فراورده‌های غذایی و آشامیدنی برای بهبود ثبات و …. از هموژنایزرسیون استفاده می‌کنند.

کاربرد بعدی هموژنایزرسیون در صنعت بیوتکنولوژی به این گونه است که با لیز زدن سلول‌ها و کاهش اندازه ذرات و با ایجاد ذرات خرد و نانو برای اهدافی چون تحقیق و تولید استفاده‌ می‌شوند. در زمینه‌هایی همچون پزشکی و کشاورزی با میکروارگانیسیم‌ها و بافت‌های گیاهی و کشاورزی و ایجاد آزمایش و دارو در این صنعت کاربرد چشم‌گیری دارند.

صنایع دارویی و شیمیایی: در این صنعت از مواد شیمیایی برای تولید پلاستیک و دارو استفاده می‌شود با هموژنایزر کردن این مواد اجزای یک ماده از هم جدا شوند و به طور مساوی در ماده‌ی دیگر پخش شوند، این کار باعث می‌شود محصولات ماندگاری بیشتر‌ی داشته باشند.

چه مدل پروانه در کولینگ تاور بکار برده می شود؟

این یک سوال کاملاً رایج و منطقی در طراحی سیستم برودتی و هوادهی در یک تجهیز صنعتی می باشد. در پاسخ به آن باید اینطور بیان نمود که هدف پروانه در برج خنک کن یا کولینگ تاور ایجاد میزان معینی جریان هوای خنک می باشد. میزان هوادهی ایجاد شده توسط پروانه فن برج خنک کننده همواره باید متناسب با ظرفیت آب در گردش سیستم طراحی شود. علاوه بر میزان هوادهی عامل دیگری همچون فشار هوای گردشی نیز باید در طراحی پروانه هوادهی در نظر گرفته شود.

قالب اکثریت برجهای خنک کننده نیاز به کمترین میزان فشار جهت مکش یا دمش هوا توسط فن می باشند. بنابراین بهترین گزینه در طراحی سیستم هوادهی برج خنک کننده استفاده از فن با هوادهی بالا و میزان فشار پایین می باشد. بهترین گزینه در انتخاب پروانه کولینگ تاور بکارگیری نوع محوری آن می باشد.

دکمه بازگشت به بالا