افزایش تشخیص سرطان ریه در افراد غیرسیگاری در دنیا

افزایش تشخیص سرطان ریه در افراد غیرسیگاری در دنیا
آفتاب‌‌نیوز :

معاون رئیس جمهور گفت: حجم بالای آلاینده‌های محیط زیستی که به شکل‌های مختلف در پیرامون ما وجود دارد، نشانه آن است که آلاینده‌های خطرناک محیط زندگی از آنچه فکر می‌‌کنیم به ما بسیار نزدیک‌ترند.

بر اساس گزارش آژانس‌ بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC)، اکنون تخمین زده می‌شود سرطان ریه در افرادی که هرگز از سیگار یا سایر محصولات دخانی استفاده نکرده‌اند، احتمالا پنجمین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است.

به گفته IARC، سرطان ریه در افرادی که هرگز سیگار نمی‌کشند، تقریباً منحصراً به‌عنوان آدنوکارسینوم رخ می‌دهد که غالب‌ترین نوع از چهار زیرگروه اصلی این بیماری در مردان و زنان در سراسر جهان است.

بر اساس مطالعه IARC منتشر شده در مجله Lancet Respiratory Medicine، حدود ۲۰۰ هزار مورد آدنوکارسینوم با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در سال ۲۰۲۲ مرتبط بوده است.

این مطالعه نشان داد که بیشترین بار آدنوکارسینوم ناشی از آلودگی هوا در شرق آسیا به ویژه چین مشاهده شد.

به گزارش روزنامه گاردین، دکتر «فردی بری»، نویسنده اصلی این مطالعه و رئیس شعبه نظارت بر سرطان IARC، گفت: این یافته ها بر نیاز به نظارت فوری بر تغییر فاکتورهای خطر سرطان ریه تاکید دارد.

وی افزود: مطالعات بیشتری برای شناسایی عوامل ایجاد کننده احتمالی مانند آلودگی هوا در جمعیت هایی که سیگار عامل اصلی سرطان ریه در نظر گرفته نمی شود نیز مورد نیاز است.

سرطان ریه همچنان عامل اصلی بروز سرطان و مرگ و میر در سراسر جهان است. در سال ۲۰۲۲، حدود ۲.۵ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند. اما الگوهای بروز بر اساس نوع فرعی در دهه های اخیر به طور چشمگیری تغییر کرده است.

IARC دریافت که از چهار زیرگروه اصلی سرطان ریه (آدنوکارسینوم، کارسینوم سلول سنگفرشی، کارسینوم سلول کوچک و کارسینوم سلول بزرگ)، آدنوکارسینوم به زیرگروه غالب در بین مردان و زنان تبدیل شده است.

در حالی که میزان بروز سرطان ریه در مردان به طور کلی در بیشتر کشورها در طول ۴۰ سال گذشته کاهش یافته است، نرخ این بیماری در میان زنان همچنان رو به افزایش است.

 

 

دکمه بازگشت به بالا