خوردن قهوه قبل از دندانپزشکی

وقتی نوبت به شروع روز می‌رسد، مانند بسیاری از افراد، ممکن است با یک فنجان قهوه روز خود را شروع کنید. تا به حال به این فکر کرده اید که با دندان‌های شما چه می‌کند؟ دوستداران قهوه توجه داشته باشند: روتین صبحگاهی شما می‌تواند بر سلامت دندان شما تأثیر بگذارد.

هر چیزی که بتواند لباس‌های شما را لکه دار کند، می‌تواند دندان‌های شما را نیز لکه دار کند. این قانون در مورد قهوه نیز صادق است. قهوه حاوی موادی به نام تانن است که نوعی پلی فنول است که در آب تجزیه می‌شود. تانن همچنین در نوشیدنی مانند چای وجود دارد.

تانن‌ها باعث چسبیدن ترکیبات رنگی به دندان شما می‌شوند. هنگامی که این ترکیبات می‌چسبند، می‌توانند رنگ زرد ناخواسته ای را ایجاد کنند. فقط یک فنجان قهوه در روز برای ایجاد لکه دندان لازم است.

راه‌های پیشگیری از تیرگی دندان با مصرف قهوه

مصرف زیاد قهوه می‌تواند دهان ما را اسیدی کرده و باعث بوی بد دهان شود. برای کاهش اثرات مضر کافئین می‌توان مراحل زیر را انجام دهید:

  • استفاده از خمیر دندان سفید کننده
  • نوشیدن قهوه با نی برای کاهش تماس مستقیم با دندان
  • رعایت درست بهداشت دهان و دندان (مسواک زدن مداوم و کشیدن نخ دندان)
  • شستن دهان بلافاصله پس از نوشیدن قهوه
  • خوردن یک لقمه نان و پنیر بعد از نوشیدن قهوه نیز می‌تواند اثرات کافئین بر دندان‌ها را کاهش دهد.
  •  قطع مصرف قند و شیر در قهوه نیز می‌تواند به کاهش اثرات کافئین روی دندان کمک کند.

یک فنجان قهوه فوری سوپریم همراه با پودر قارچ گانودرما و جینسینگ در صبح زود راهی عالی برای شروع روزمان است و دلیلی وجود ندارد که اگر سلامت دهان و دندان خوبی دارید، از قهوه اجتناب کنید. اما اگر دندان شما دچار پوسیدگی یا از دست دادن مینای دندان است، قطع مصرف قهوه ممکن است وضعیت را بهتر کند. اما برای افرادی که معتاد به قهوه هستند، ممکن است بسیار دشوار باشد.

راه حل این است که قهوه را همزمان با اقدامات پیشگیرانه مصرف کنید. شستشوی دهان بلافاصله پس از مصرف غذا و نوشیدنی می‌تواند به کاهش آسیب کمک کند. چندین بار مسواک زدن می‌تواند به پاک کردن تمام ذرات غذا و نوشیدنی از دهان شما کمک کننده باشد. نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که قهوه ماهیتی بسیار اسیدی دارد. نوشیدنی‌ها و مواد غذایی با محتوای اسیدی بالا می‌توانند از باکتری‌ها و پلاک‌ها استقبال کنند و باعث ایجاد حفره شوند. مصرف قهوه مشکلی ندارد اما باید با احتیاط انجام شود تا بتوانیم آن را در طول زندگی به خوبی مصرف نماییم.

چه مقدار کافئین برای سلامت بدن و دندان‌ها مناسب است؟

کافئین در مقادیر متوسط برای مصرف بی خطر در نظر گرفته می‌شود. اما مصرف مقادیر زیاد نوشیدنی‌ها و غذاهای حاوی کافئین می‌تواند به دندان‌های شما آسیب برساند. مقدار کافئینی که مصرف می‌کنید می‌تواند به طور مستقیم بر سلامت و ظاهر دندان‌های شما تأثیر بگذارد. دانستن این موضوع می‌تواند به شما کمک کند مصرف کافئین و میزان مصرف روزانه خود را محدود کنید. مصرف قهوه چند فنجان در فواصل زمانی کل روز بسیار زیاد در نظر گرفته می‌شود و باید به هر قیمتی از آن را ترک کنید.

قهوه بر چه قسمت‌هایی از دندان‌ها تاثیر می‌گذارد؟ 

قسمت قابل مشاهده دندان‌ها تاج دندان است که اگر در معرض مواد اسیدی قرار بگیرد می‌تواند به دندان آسیب برسانند. در ادامه برخی از این آسیب‌ها را با هم بررسی می‌کنیم.

تیره کردن رنگ دندان

نوشیدنی‌های حاوی کافئین لکه‌های چسبناکی را روی دندان‌های ما باقی می‌گذارند که به سختی از بین می‌روند و دندان‌های ما را کثیف می‌کنند. کاهش مقدار کافئین مطمئناً می‌تواند به جلوگیری از لکه شدن بیشتر دندان‌ها کمک کند. اما معمولا کاهش میزان مصرف قهوه یک گزینه آسان و همیشگی نیست. برای افرادی که به قهوه معتاد هستند، کاهش کامل قهوه می‌تواند بر سلامت و کار آنها تأثیر بگذارد. برای آنها مصرف جایگزین‌هایی مانند مکمل‌های کافئین و غیره می‌تواند کمک کننده باشد.

آسیب به مینای دندان

مینای دندان ماده سختی است که به محکم و سالم نگه داشتن دندان‌ها کمک می‌کند. با مصرف شیرینی‌ها و نوشیدنی‌ها، دندان‌های شما در معرض محتویات اسیدی قرار می‌گیرند و بیشتر و بیشتر در برابر پوسیدگی و بیماری آسیب پذیر می‌شوند. نوشیدنی‌های کافئین دار مانند قهوه همیشه سرشار از قند و اسید هستند.

تاثیر قهوه بر دندان‌ها 

مانند هر نوشیدنی به جز آب، قهوه می‌تواند رشد باکتری در دهان را افزایش دهد. باکتری‌ها منجر به فرسایش دندان و مینای دندان شده که این باعث نازک و شکننده شدن دندان‌های شما می‌شود. همچنین قهوه می‌تواند باعث بوی بد دهان شود، زیرا به زبان می‌چسبد. برای جلوگیری از این مشکلات، قبل از نوشیدن قهوه غذا بخورید و پس از اتمام نوشیدن از مسواک زبان استفاده کنید.

چگونه می‌توانید بدون ترک قهوه از تغییر رنگ دندان جلوگیری کنید؟

  • اگر عاشق قهوه هستید وحشت نکنید. دندانپزشکان می‌توانند لکه‌های قهوه را با کمک ابزار حرفه ای و با کمک جرمگیری از بین ببرند. به همین دلیل باید مراجعات منظمی به دندانپزشکی داشته باشید.
  • همچنین می‌توانید تمیز کردن و سفیدی حرفه ای در مطب را با درمان‌های خانگی تکمیل کنید. به عنوان مثال، مسواک زدن دندان‌های خود با جوش شیرین دو بار در ماه می‌تواند دندان‌ها را سفیدتر کند.
  • با استفاده از خمیردندان‌های سفید کننده و نوارهای سفید کننده به طور منظم لکه‌های قهوه را کاهش دهید.
  • در کنار استفاده از خمیر دندان سفید کننده، با دندانپزشک خود در مورد وسایل سفید کننده خانگی صحبت کنید.
  • می توانید مسواک برقی را جایگزین مسواک دستی کنید. زیرا قدرت تمیز کنندگی بیشتری را فراهم می‌کند.
  • مطمئن شوید که حداقل دو بار در روز به مدت دو دقیقه مسواک می‌زنید.
  • اگر ترک نوشیدنی صبحگاهی مورد علاقه اتان ممکن نیست، با کاهش دادن و نوشیدن کمتر قهوه از ایجاد لکه جلوگیری کنید. می‌توانید صبح‌ها یک فنجان قهوه و در اواخر روز چای سبز مصرف کنید.
  • از خوردن خامه و شکر خودداری کنید، زیرا اینها فقط رشد باکتری‌های تغییر رنگ را تسریع می‌کنند.
  • قهوه خود را به جای جرعه جرعه‌های کوچک یکباره بنوشید تا از تجمع باکتری جلوگیری شود. علاوه بر این، پس از اتمام قهوه، یک لیوان آب بنوشید تا دهان و دندان‌ها شسته شوند.
  • اگر قهوه سرد را ترجیح می‌دهید، بهتر است با نی بنوشید تا خطر ایجاد لکه کاهش یابد.
  • به یاد داشته باشید، قهوه اسیدی است. مسواک زدن بلافاصله پس از خوردن یا نوشیدن هر چیز اسیدی مینای دندان را ضعیف و ایجاد لکه می‌کند.
  • خوردن برخی غذاها نیز ممکن است به درمان لکه‌ها کمک کند. میوه‌ها و سبزیجات خام مانند توت فرنگی و لیمو حاوی الیاف طبیعی هستند که با از بین بردن باکتری‌ها دندان‌ها را تمیز می‌کنند.
  • در نهایت، حدود ۳۰ دقیقه پس از نوشیدن قهوه و فقط پس از شستشوی دهان با آب، دندان‌های خود را مسواک بزنید.

غذاها و نوشیدنی‌هایی که دندان‌ها را لکه دار می‌کنند!

البته قهوه تنها عامل ایجاد لکه دندان نیست. برای حفظ لبخند سفید، مراقب سایر غذاها و نوشیدنی‌هایی باشید که می‌توانند رنگ زردی از خود به جای بگذارند. این خوراکی‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • شراب قرمز
  • انواع توت‌ها، زغال اخته، شاه توت، گیلاس
  • سس گوجه فرنگی
  • کولا
  • چای سیاه
  • بستنی
  • آبنبات
  • نوشیدنی‌های ورزشی

چگونه از قهوه لذت ببرید و از ایجاد لکه جلوگیری کنید؟ 

به زبان ساده، در حد اعتدال بنوشید. دندانپزشکان بیش از دو فنجان در روز توصیه نمی کنند. علاوه بر این، از مسواک زدن منظم و مراجعه دو بار در سال به مطب دندانپزشکی غافل نشوید. با این کار هنوز هم می‌توانید قهوه بنوشید و لبخندی سفید و سالم داشته باشید.

جمع بندی

در حالی که کافئین برای ما مضر نیست، مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند به دندان‌ها آسیب برساند. عمدتاً چای، قهوه و نوشابه از عناصر اصلی آسیب به دندان‌های ما هستند. اما اگر به اندازه کافی مراقب باشیم، به دندان‌های ما آسیب نمی رسانند و در مقابل در بسیاری از موارد مفید هم واقع می‌شوند.

بهترین زمان نوشیدن قهوه برای پیشگیری از بی خوابی - اورااسلیپ

یک فرد بالغ در مجموع ۳۲ دندان دارد. تاج هر دندان در دهان قابل مشاهده است. ریشه هر دندان در داخل فک قرار دارد. دندان انسان به گونه ای عمل می‌کند که به طور داوطلبانه مواد غذایی را با بریدن و خرد کردن آنها تجزیه می‌کند تا قابل هضم شود. به همین دلیل باید مراقب دندان‌ها باشیم تا سلامت عمومی بدن نیز رعایت شود. برای خرید قهوه گانودرما از سایت دکتر بیز کلیک کنید و سفارش خود را ثبت کنید.

سوالات متداول

چرا قهوه دندان‌های  را لکه دار می‌کند؟ 

در حالی که مینای دندان سخت ترین ماده در بدن انسان است، اما منافذ ریز دارد. هنگامی که قهوه می‌نوشید، تانن‌های موجود در قهوه به آن منافذ نفوذ می‌کند و لکه‌های عمیقی را ایجاد می‌کند. از آنجایی که قهوه اسیدی است، می‌تواند مینای دندان را نیز به مرور زمان از بین ببرد و منجر به لکه‌های بیشتری شود.

آیا قهوه بر بلیچینگ دندان‌ها تأثیر می‌گذارد؟

دندانپزشکان به بیماران توصیه می‌کنند که مصرف قهوه و چای را کاهش دهند و از استعمال دخانیات یا هر عادت دیگری که ممکن است باعث لکه شدن دندان‌ها شود، به ویژه پس از درمان بلیچینگ خودداری کنند. زیرا برخی مطالعات گزارش داده اند که مواد سفید کننده می‌توانند بافت و مورفولوژی مینای دندان را تغییر دهند.

آیا قهوه دندان‌ها را تیره می‌کند؟

با گذشت زمان، مصرف منظم قهوه دندان‌ها را لکه دار می‌کند. به همین دلیل است که قهوه خورها اغلب متوجه تغییر رنگ و زرد شدن دندان می‌شوند. تانن‌ها همچنین در سایر نوشیدنی‌های لکه دار مانند چای سیاه یافت می‌شوند. در واقع، بسیاری از چای‌ها تقریبا دو برابر قهوه تانن دارند.

چه مقدار قهوه دندان‌های شما را زرد می‌کند؟

فقط یک فنجان قهوه در روز برای ایجاد لکه دندان لازم است. تانن‌ها باعث چسبیدن ترکیبات رنگی به دندان شما می‌شوند. هنگامی که این ترکیبات می‌چسبند، می‌توانند رنگ زرد ناخواسته ای را پشت سر بگذارند.

چه چیزی باعث تیره شدن دندان‌ها با بالا رفتن سن می‌شود؟

معمولاً تیره شدن دندان به عنوان یک اثر طبیعی پیری رخ می‌دهد. با افزایش سن، بافت سخت بیرونی پوشاننده دندان‌ها، به نام مینا، فرسوده شده و عاج تیره‌تر زیر آن را نمایان می‌کند. این می‌تواند باعث شود دندان‌های ما بیشتر خاکستری یا زرد به نظر برسد تا سفید. ایا قهوه برای دندان مضر است؟ ایا قهوه دندان را زرد میکند؟ سوالات از این دست بسیار زیاد پرسیده می شود. بسیاری از ما صبح خود را با نوشیدن آغاز می‌کنیم، به بهانهٔ نوشیدن قهوه با دوستان قرار ملاقات می‌گذاریم یا از آن به‌عنوان منبع انرژی بعد از کار و ورزش استفاده می‌کنیم. اما آیا تابه‌حال زمانی که به شوق نوشیدن قهوهٔ صبح‌گاهی سر از بالشت برداشته‌اید یا در جست‌وجوی کافه‌ای دنج برای نوشیدن قهوه بوده‌اید به این فکر کرده‌اید که نوشیدن قهوه چه تاثیری می‌تواند بر دندان شما بگذراد؟ یا شاید آن را تجربه کرده‌اید و دنبال راهی برای خلاص شدن از آن هستید. شاید هم به دنبال راهی برای محافظت از دندانتان دربرابر قهوه  هستید. با ما همراه باشید تا تاثیر قهوه بر دندان دیگر مسائل و این که آیا قهوه دندان شما را لکه دار می کند یا خیر؟ را بررسی کنیم.

با خود فکر می‌کنید آیا واقعاً قهوه باعث تغییر رنگ دندان می‌شود؟ و تاثیر قهوه بر دندان چیست؟ معیار تشخیص آن این است: هر ماده‌ای که روی لباس لکه می‌گذارد باعث تغییر رنگ دندان هم می‌شود. اگر قهوه خوردن کار هر روزتان است حتماً لکهٔ قهوه را روی لباستان تجربه کرده‌اید. اما لکهٔ قهوه روی دندان با نوشیدن تنها یک فنجان قهوه ایجاد نمی‌شود، بلکه تاثیر قهوه بر روی دندان ها (مضرات قهوه برای دندان) با گذشت زمان و مصرف مکرر قهوه نشان داده می شود.

این سوال که آیا قهوه برای دندان ضرر دارد را زیاد شنیده ایم. و اکنون میخواهیم به این سوال بپردازیم. خارجی‌ترین بخش دندان مینا نام دارد و سخت‌ترین لایهٔ دندان است. اما روی آن فرورفتگی‌هایی وجود دارد. قهوه حاوی ماده‌ای به نام تانِن است که داخل حفره‌های مینای دندان رسوب می‌کند و در درازمدت رد زردرنگ از خود به‌جای می‌گذارد. تنها نوشیدن یک فنجان قهوه در روز برای مدت طولانی کافی‌ست تا دندان تغییر رنگ دهد. اما زمانی که این تغییر رنگ آغاز شد پاک کردن آن بسیار دشوار است. دشوار است اما غیر ممکن نیست.

می‌دانید راحت‌ترین راه برای جلوگیری از زرد شدن دندان با نخوردن قهوه. اما آیا منطقی است که برای حل مسأله، صورت مسأله را پاک کنیم؟ قطعا نه. پس چه می‌شود کرد؟ روش های مختلفی برای جلوگیری از ایجاد لکه قهوه روی دندان پس از وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

ـ بعد از نوشیدن قهوه مسواک بزنیم و نخ دندان بکشیم. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن آسان‌ترین راه برای جلوگیری از رسوب تانن در حفره‌های سطح دندان و ایجاد لکه‌هایی است که در اثر رسوب این ذرات در گوشه و کنار دندان به وجود می‌آید.

حواستان باشد باید حداقل نیم ساعت صبر کنیم و بعد مسواک بزنیم. چرا بلافاصله نه؟ چون همان‌طور که گفتیم قهوه اسیدی است. خوردن و آشامیدن هر مادهٔ اسیدی باعث نرم شدن مینای دندان می‌شود. اگر بلافاصله مسواک بزنیم مینای نرم شدهٔ دندان آسیب می‌بیند. اما اگر نیم ساعت صبر کنیم اثر اسید از بین می‌رود و مینا به حالت قبل برمی‌گردد.

اگر نمی‌توانید مسواک بزنید دهانتان را بشویید. وقتی بیرون از خانه قهوه می‌نوشید و نمی‌توانید مسواک بزنید دهانتان را با آب بشویید. این کار کمک می‌کند حداقل کمی از باقی‌ماندهٔ قهوه از روی دندان پاک شود. حتی در خانه هم می‌توانید بلافاصله بعد از نوشیدن قهوه دهانتان را با آب بشویید و بعد از نیم ساعت مسواک بزنید.

یکی از روش های راحت برای محافظت از دندان در برابر قهوه استفاده از دهانشویه به‌جای آب هم می‌تواند به پاک شدن ذرات قهوه از روی دندان کمک کند. علاوه بر آن از رشد باکتری‌ها در دهان هم جلوگیری می‌کند.

ـ به قهوه شیر اضافه کنیم! شیر حاوی پروتئینی به نام کازِئین است. کازئین به تانن قهوه متصل می‌شود و آن را همراه خود به معده می برد.بنابراین مانع چسبیدن آن به دندان می‌شود و احتمال لکه شدن آن را کم می‌کند. البته این خاصیت تنها در شیر حیوانی وجود دارد و شیرهای گیاهی چون کازئین ندارند این خاصیت را هم ندارند.

این را هم باید درنظر داشت که شیر حاوی قند است و قند باعث ایجاد پلاک روی دندان می‌شود. پلاک چسبنده است و باعث جذب بیشتر تانن روی دندان می‌شود. پس چه قهوه را با شیر بنوشیم چه بدون شیر بهتر است بعد از نوشیدن آن دهان خود را با آب بشوییم و مسواک بزنیم.

ـ قهوه را با نی بنوشید. قطعا ما هنگام قهوه خوردن آن را در دهان خود نمی‌چرخانیم. اما نوشیدن قهوه از فنجان یا قمقمه درست مثل این است که قبل از فرو بردن، آن را در دهان بچرخانیم. این حالت مثل این است که دندان‌هایمان، به‌خصوص دندان‌های جلویی، را با قهوه بشوییم. وقتی با نی قهوه بنوشیم رنگ‌دانه‌های قهوه شانس تماس با دندان‌ها را ندارد. پس نمی‌تواند رنگ دندان را تغییر دهد. درست است که نوشیدن قهوهٔ داغ با نی کمی غیرطبیعی به نظر می‌رسد، اما با این کار قهوه با سطح خارجی دندان‌، به‌خصوص دندان‌‌های جلو تماس ندارد و لبخند را نازیبا نمی‌کند. اگر هدفتان جلوگیری از لکه شدن دندانتان است این راه یکی از راه‌های بسیار موثر است. فقط مراقب زبانتان باشید که نسوزد. اگر خوردن قهوهٔ داغ با نی برایتان سخت است می‌توانید قهوهٔ سرددم بنوشید.

ـ قهوه را سریع بنوشیم. بعضی از دوست‌داران قهوه ترجیح می‌دهند قهوهٔ خود را مزه‌مزه کنند یا موقع کار کردن لیوان قهوه کنارشان باشد و آن را جرعه‌جرعه بنوشند. اما اگر سعی دارید دندان خود را سفید نگه دارید و از پوسیدگی و فرسایش آن جلوگیری کنید این بدترین کار ممکن است. دقت کنید که هرچه قهوه کمتر با دندان تماس داشته باشد بهتر است. پس سعی کنید قهوه خوردنتان را به زمان استراحتتان محدود کنید و بعد از آن دهانتان را آب بکشید و اگر می‌توانید مسواک بزنید.

ـ قهوهٔ کم‌ کافئین بنوشیم. قطعاً دلیل اصلی این که هرروز قهوه می‌نوشیم آن است. اما دلیل تغییر رنگ دندان‌‌‌ها هم همین کافئین است. به‌نظر می‌رسد قهوه‌های کم‌کافئین کمتر باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود. چرا؟ چون هرچه کافئین قهوه بیشتر باشد مقدار تانن آن هم بیشتر است و بنابراین احتمال رسوب این رنگ‌دانه‌ها روی دندان و لکه شدن آن بیشتر است. بنابراین هرچه کافئین قهوه کمتر باشد احتمال لکه شدن دندان هم کمتر است. این روز‌ها دانه‌های قهوهٔ کم‌کافئین را به راحتی می‌توان یافت.

شیوهٔ دم‌آوری هم در محافظت دندان دربرابر قهوه موثر است. برای مثال قهوه‌ای که در دم کنیم کمتر باعث تغییر رنگ دندان می‌شود تا قهوهٔ دم شده با . قهوه‌ای که کمترین اثر را بر دندان می‌گذارد و قهوه‌ای که بیشترین اثر را می‌گذارد است. درست است که قهوهٔ سرد زمان بسیار بیشتری برای دم‌آوری لازم دارد اما به لکه نشدن دندان می‌ارزد.

ـ به‌اندازه قهوه بنوشیم. دندانپزشکان به ما دوست‌داران قهوه پیشنهاد می‌کنند بیش از دو لیوان در روز قهوه ننوشیم.

ـ بعد از نوشیدن قهوه آدامس بجویم. جویدن آدامس باعث ترشح بزاق بیشتر می‌شود و اثر اسید قهوه را کاهش می‌دهد. بعد از نوشیدن قهوه حداقل ۲۰ دقیقه آدامس بدون قند بجوید تا از دندانتان دربرابر قهوه محافظت کنید.

ـ داشتن لبخند زیبا نیازمند داشتن دندان‌های سالم است. پس فراموش نکنیم که حداقل دو بار در سال باید به دندان‌پزشک مراجعه کنیم تا از سلامت دندان‌هایمان مطمئن شویم.

شاید تابه‌حال هیچ‌کدام از راه‌کارهایی که برای محافظت از دندان دربرابر قهوه گفتیم را نمی‌دانستید. شاید هم بعضی را می‌دانستید اما برای شما کارساز نبوده است. با همهٔ این‌ها اگر دندانتان دراثر نوشیدن قهوه لکه شد نگران نباشید. می‌توانید از درمان‌های خانگی برای از بین بردن لکه‌ها استفاده کنید. برای مثال می‌توانید برای محافظت از دندان در برابر قهوه دو بار در ماه با جوش شیرین مسواک بزنید.

راحت‌ترین راهکار خانگی برای محافظت از دندان دربرابر قهوه استفاده از میوه و سبزیجات است. مصرف میوه‌ و سبزیجات ترد مثل سیب، هویج، فلفل دلمه و کرفس باعث ازبین رفتن پلاک روی دندان می‌شود. این میوه‌ها و سبزیجات همین‌طور باعث افزایش ترشح بزاق می‌شود. بزاق باعث شسته شدن پلاک و باکتری‌ها می‌شود و احتمال زرد شدن دندان را کاهش می‌دهد.

می‌توانید برای از بین بردن این لکه‌ها به‌طور منظم از خمیردندان‌ها یا نوار‌های سفید ‌کننده استفاده کنید. به‌جای مسواک‌های معمولی هم بهتر است از مسواک برقی استفاده کنید. این مسواک‌ها با قدرت بیشتری دندان را مسواک می‌زند و بهتر تمیز می‌کند. مهم‌تر از همه این که حواستان باشد حتماً روزی دو بار و هربار به مدت پنج دقیقه مسواک بزنید.

این راهکارها همۀ راه‌های ممکن نیستند. می‌توانید برای سفید کردن دندان از دندان‌پزشکتان کمک بگیرید. سفید کردن دندان در دندان‌پزشکی بسیار موثرتر و ماندگارتر از راهکار‌های خانگی است. روند کار بسیار ساده است. دندان‌پزشک نوعی ژل را روی دندان قرار می‌دهد و فرایند سفید کردن با استفاده از نور یا لیزر انجام می‌شود. این روش سخت‌ترین لکه‌های قهوه را هم پاک می‌کند.

همهٔ نوشیدنی‌ها بجز آب می‌توانند باعث رشد باکتری در دهان، فرسایش دندان و مینای آن شود. وقتی قهوه را جرعه‌جرعه می‌نوشیم مدت زمان تماس آن با دندان، فرصت باکتری‌ها برای رشد و درنتیجه فرسایش آن هم بیشتر است. این اتفاق باعث نازک و شکننده شدن دندان می‌شود و دندان پوسیده می‌شود. برای کمتر کردن تاثیر قهوه بر روی دندان ها بهتر است قهوه‌مان را در مدت زمان کوتاه‌تر بنوشیم و بعد از نوشیدن دهان خود را بشوییم تا از پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم.

قهوه می‌تواند باعث تنفس بدبو شود. چون به زبان می‌چسبد. برای جلوگیری از آن بهتر است قبل از خوردن قهوه غذا بخوریم تا قهوه در قسمت‌های پایین زبان نماند. همچنین می‌توانیم بعد از نوشیدن قهوه از سوهان زبان استفاده کنیم تا اگر هم قهوه روی زبان باقی مانده باشد تمیز شود.

نوشیدن بیش از حد قهوه موکا گانودرما بیز ممکن است اثراتی بر دندان به جای بگذارد. اما با راهکارهایی که برای محافظت از دندان دربرابر قهوه یاد گرفتیم از این به بعد با خیال راحت‌تر قهوه می‌نوشیم. اگر هم نوشیدن قهوه دندان‌هایتان را نازیبا کرده است می‌توانید از روش‌هایی که گفتیم برای برگرداندن رنگ دندانتان استفاده کنید و از این به بعد با لبخند قهوه بنوشید. پس تان را بردارید و دست‌به‌کار شوید. در این مقاله در مورد قهوه و مضرات آن برای سلامت دندان سخن گفتیم و روش هایی را برای جلوگیری از ایجاد لکه قهوه روی دندان بیان کردیم.

منابع: ، ،

 

 

دکمه بازگشت به بالا