عملیات‌های ارتش یمن و شکستی دیگر برای آمریکا

یمن در حمایت از غزه با آغاز حملات خود در ۳۱ اکتبر و انجام ده‌ها عملیات پس از آن، تلاش‌های آمریکا و انگلیس را برای شکستن محاصره تحمیل شده بر رژیم صهیونیستی در سراسر دریای سرخ ناکام گذاشت و این عملیات حتی از ناکام گذاشتن این تلاش‌ها فراتر رفته و صنعا در پی حماقت ائتلاف آمریکایی با انجام حملات به مناطق مختلف یمن، اهداف خود را گسترش داده و حالا کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی را نیز شامل شود.

عملیات‌های ارتش یمن و شکستی دیگر برای آمریکا

به گزارش خبر روزانه، از زمانی که نیروهای مسلح یمن در حمایت از ملت فلسطین در نوار غزه وارد جنگ علیه رژیم صهیونیستی شد، طبق یک بازه زمانی پیوسته حملات نظامی علیه رژیم اشغالگر انجام شد. طی این مدت همچنین عملیات‌ها روز به روز تشدید شد و حملات دقیقی علیه کشتی‌های رژیم صهیونیستی و کشتی‌های مرتبط با آن در دریای سرخ و خلیج عدن انجام شد تا اینکه اخیراً با حملات به یمن از سوی آمریکا و انگلیس، وارد فاز جدیدی شد و کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی را نیز در بر گرفت.

 حملات به سرزمین‌های اشغالی

 پس از ۲۵ روز از جنایات آمریکایی – صهیونیستی در غزه، نیروهای مسلح یمن رسماً با پرتاب تعداد زیادی از موشک‌های بالستیک، بالدار و پهپاد، عملیات گسترده علیه رژیم صهیونیستی را بر عهده گرفته و اعلام کرد این سومین عملیات یمن است که اهداف صهیونیستی را در حمایت از فلسطینی‌ها هدف قرار داده است. نیروهای یمن طی کمتر از ۲۴ ساعت از این حمله، چهارمین عملیات خود علیه رژیم صهیونیستی را با چند پهپاد تهاجمی اعلام کردند. این حملات به صورت تصاعدی به ویژه به بندر «ام الرشراش» در «ایلات» اشغالی ادامه یافت و آخرین مورد آن ۲۶ دسامبر انجام شد.

 این حملات روز ۳۱ اکتبر آغاز شد و پس از آن ۹ حمله دیگر توسط نیروهای مسلح یمن در تاریخ‌های یکم، ششم، نهم، سیزدهم، چهاردهم و بیست و دوم نوامبر و ششم، شانزدهم و در نهایت بیست و ششم دسامبر به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی انجام شد.

 بیشتر این حملات به بندر ام الرشراش به عنوان یک موضع استراتژیک در سرزمین‌های اشغالی بود که با پهپاد، موشک‌های بالستیک و بالدار صورت گرفت.

 تاثیر اصلی و مهم این حملات به سرزمین‌های اشغالی مختل کردن گردشگری در شهر ایلات به عنوان پایه اصلی اقتصاد آن بود که ضرر سنگینی را روی دست صهیونیست‌ها گذاشت.

 محاصره دریایی و هدف قرار دادن کشتی‌های صهیونیستی

 با ادامه تجاوز به غزه و تشدید قتل عام‌ها علیه ملت فلسطین و تشدید محاصره نوار غزه با پشتیبانی و پوشش آمریکا، نیروهای مسلح یمن به گزینه‌های نظامی مؤثرتر روی آوردند و اقدام به تشدید یک محاصره دریایی علیه رژیم اشغالگر و اجرای چندین عملیات در دریای سرخ و خلیج عدن کردند.

 در همین راستا، از ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳ تا ۲۷ ژانویه ۲۰۲۴، نیروهای مسلح یمن ۱۶ عملیات دریایی را انجام دادند که منجر به هدف قرار گرفتن ۲۰ کشتی؛ از جمله سه کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی و ۶ کشتی آمریکایی از جمله یک کشتی جنگی، یک نفتکش انگلیس و ۱۰ کشتی شد که به سمت بنادر اشغالی فلسطین در حرکت بودند. این علاوه بر تغییر چندین کشتی از مسیر خود در پاسخ به هشدارها و تماس‌های نیروی دریایی یمنی‌ها است.

 ۱۶ عملیات مذکور در تاریخ‌های نوزدهم نوامبر، سوم، دوازدهم، چهاردهم، پانزدهم، هجدهم، بیست و ششم و سی و یکم دسامبر، سوم، دهم، پانزدهم، شانزدهم، هفدهم، نوزدهم، بیست و دوم، بیست و چهارم و بیست و هفتم ژانویه انجام شدند.

کشتی توقیف شده رژیم صهیونیستی در محاصره قایق‌های نیروی دریایی یمن

 آخرین عملیات که روز شنبه ۲۷ ژانویه انجام شد، یک نفتکش انگلیسی به نام «مارلین لواندا» را هدف قرار داد. در این حمله که در خلیج عدن انجام شد از موشک‌های مناسب استفاده شد و کشتی به صورت مستقیم هدف قرار گرفت، طوری که منجر به آتش‌سوزی در آن شد.

 قاطعیت صنعا و شکست ائتلاف آمریکایی

 پس از حمله نیروهای آمریکا در تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۱۴ به قایق‌های نیروی دریایی یمن در دریای سرخ که منجر به شهادت ۱۰ تن از آنها شد، جهشی در مسیر عملیات نظامی یمن علیه کشتی‌های صهیونیستی – آمریکایی و انگلیسی صورت گرفت و عملیات‌ها به ویژه پس از حملات به یمن تشدید شد.

 کارشناسان در این باره معتقدند که عملیات بی‌سابقه ارتش یمن علاوه بر اینکه مانع از تلاش‌های آمریکا و انگلیس برای شکستن محاصره دریایی رژیم صهیونیستی شد، توان نظامی را نشان داد که واشنگتن از آن بی‌اطلاع بود و درواقع معادلات آن را به هم ریخت.

 علی‌رغم اصرار صنعا برای تحمیل محاصره دریایی بر رژیم صهیونیستی تا پایان محاصره و تجاوزات غزه و هدف قرار دادن کشتی‌های این رژیم و کشتی‌های آمریکا و انگلیس در نتیجه حماقت آنها با حمله به یمن، اما بر حفظ امنیت ناوبری دریایی برای دیگر کشتی‌ها تاکید دارد و اظهارات مقامات آن گواه این نیت است.

 آمار عبور کشتی از تنگه باب المندب صحت اظهارات مقامات صنعا را اثبات می‌کند؛ زیرا تعداد کشتی‌هایی که از ابتدای عملیات یمن در امنیت کامل از این تنگه عبور کرده‌اند به چهار هزار و ۸۷۴ کشتی تجاری رسیده و این بدان معنا است که روزانه بیش از ۷۰ کشتی از باب المندب عبور می‌کنند.

 انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا