کنترل دیابت با یک گیاه پرمصرف
کارشناسان معتقدند که دیابت در دنیای امروز احتمالاً شایعترین پدیدهای است که افراد از آن رنج میبرند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) حدود ۴۲۲ میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند.
شایعترین نوع این بیماری دیابت نوع ۲ است که معمولاً زمانی که بدن در برابر انسولین مقاوم شده یا انسولین کافی تولید نمیکند، در بزرگسالان اتفاق میافتد.
در سه دهه گذشته، شیوع دیابت نوع ۲ در تمام کشورهای جهان به طور چشمگیری افزایش یافته است. در گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است که دیابت نوع ۱ که زمانی به عنوان دیابت نوجوانان یا دیابت وابسته به انسولین شناخته میشد، یک بیماری مزمن است که در آن لوزالمعده به خودی خود انسولین کمی تولید کرده یا اصلا انسولین تولید نمیکند.
به همین دلیل است که متخصصان توصیه میکنند برای مدیریت سطح قند خون در بدن باید مراقب رژیم غذایی و سبک زندگی خود باشیم. یکی از رایجترین مواد موجود در آشپزخانهها پیاز است که دارای خواص مفید بیشمار برای سلامتی است. محتوای کافی فلاونوئیدها و آنتی اکسیدانها در پیاز به کنترل سطح گلوکز خون در بدن انسان کمک میکند.
مطالعات اخیر نشان داد: عصاره پیاز میتواند قند خون بالا و کلسترول را به شدت کاهش دهد. آنتونی اوجیه (Anthony Ojieh) پژوهشگر ارشد این مطالعه از دانشگاه ایالتی دلتا در نیجریه اینگونه بیان میکند که در کنار داروی ضد دیابت متفورمین، پیاز نیز پتانسیل استفاده در درمان و مدیریت دیابت را داراست. گفتنی است که مطالعه دیگری نشان داد که پیاز ممکن است دارای ترکیباتی باشد که افزایش قند خون را تنظیم میکند.
اکنون ممکن است بپرسید که چگونه پیاز را در رژیم غذایی سالم دیابت قرار دهید. این مطالعه پاسخی برای این سوال ارائه کرد. پیاز زمانی که خام و تازه مصرف شود بهترین اثر را روی بدن ما دارد. در این مطالعه آمده است: مصرف پیاز تازه سطح گلوکز خون را در بین افراد دیابتی نوع ۱ و ۲ کاهش میدهد.
کارشناسان در این پژوهش پیشنهاد میکنند که پیاز را به ساندویچ، سوپ یا سالاد خود اضافه کنید یا آن را در کنار وعدههای غذایی روزانه میل کنید تا سلامت کلی خود را حفظ کنید. اما در مصرف آن زیاده روی نکرده و همیشه به یاد داشته باشید، اعتدال کلید اصلی سلامت است.