روش باز كردن لوله فاضلاب آشپزخانه
علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و روش رفع آن
گرفتگی لوله فاضلاب در قسمتهای مختلف یک ساختمان از جمله آشپزخانه دیده میشود. در آشپزخانهها، برای خروج آب مصرفی لولههای مختلفی وجود دارد که ممکن است به مرور زمان دچار گرفتگی شوند؛ و گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه یکی از آنهاست. گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه دلایل زیادی دارد؛ از ورود اجسام خارجی به لوله گرفته، تا گرفتگی کفشور آشپزخانه که مانع شستشو میشود و شما را دچار دردسر میکند.
البته گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه لزوما به گرفتگی لوله کف محدود نمیشود. گرفتگی لوله فاضلاب لباسشویی و ظرفشویی هم از مشکلات احتمالی لولههای آشپزخانه است. با توجه به نقش مهم آشپزخانه در زندگی، عجیب نیست که روش بازکردن لوله فاضلاب دغدغهای جدی برای افراد باشد. در این مطلب ضمن بررسی تمام زوایای این مشکل، چند روش باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه را نیز برای شما توضیح خواهیم داد.
نشانههای گرفتگی لوله فاضلاب
پیش از آنکه چند روش باز كردن لوله فاضلاب آشپزخانه را توضیح دهیم، ابتدا نشانههای آن را معرفی میکنیم.
- اگر هنگام شستشوی زیاد بوی فاضلاب در آشپزخانه میپیچد، این یعنی لوله چربی گرفته و در حال کیپ شدن است؛ و باید از یک روش باز کردن لوله فاضلاب استفاده کنید (مثلا ریختن حلال چربی لوله فاضلاب در چاه).
- درست تخلیه نشدن آب سینک هم نشانه گرفتگی لوله آشپزخانه است. در این حالت هم باید با یک روش اصولی گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه را رفع کنید. در ادامه روش باز کردن لوله سینک ظرفشویی را کامل توضیح دادهایم.
- اگر متوجه شدید که هنگام شستشو آب از زیر سینک ظرفشویی روش کف میریزد، متاسفانه باید بگوییم که این هم نشانه گرفتگی لوله فاضلاب است.
حالا که مهترین نشانههای این اتفاق ناخوشایند را میدانید، زمان آن است که به کمک یک روش باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه اصولی مشکل را برطرف کنید.
4 روش باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه و حمام
برای باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب چه روشهایی وجود دارد؟ گاهی با وسایل موجود در خانه یا مواد لوله بازکن و ریختن اسید در چاه فاضلاب میتوانید گرفتگیهای تازه را برطرف کنید. این روشها ممکن است برای گرفتگیهای “سخت” جوابگو نباشد، یا شاید لازم باشد دوبار آنها را تکرار کنید. در ادامه چهار روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه را توضیح دادهایم:
روش باز کردن لوله فاضلاب با سیم بلند یا فنر
برای باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب روشی از این خانگیتر وجود ندارد! کافی است یک سیم بلند (که سر آن کمی خم شده اشت) را وارد چاه فاضلاب کنید، و گرفتگیها را به سمت بالا بکشید. در بیشتر اوقات، با همین روش میتوانید اجرامی که باعث گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه شدهاند را بیرون بکشید. توجه داشته باشید که این روش باز کردن لوله فاضلاب هنگامی جوابگوست، که یک جسم خارجی باعث گرفتگی لوله فضلاب آشپزخانه یا حمام شده باشد. البته در چنین موقعیتهایی فنر زدن لوله فاضلاب هم یک روش موثر برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب است.
رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه با نمک و سرکه
گاهی شما تنها به یک حلال چربی لوله فاضلاب خانگی مانند نمک و سرکه نیاز دارید. یک لیوان سرکه سفید، و بلافاصله یک لیوان نمک را در لوله فاضلاب آشپزخانه بریزید. به مدت 30 دقیقه منتظر بمانید، و سپس با آب داغ لوله را شستشو دهید. برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب با استفاده از این دو ماده به شکل دیگری هم میتوانید عمل کنید: یک سوم فنجان نمک و یک سوم فنجان سرکه را با هم ترکیب کنید، و بلافاصله آن را داخل لوله فاضلاب بریزید. اینکار را شب انجام دهید و تا فردا لوله را به حال خود بگذارید و آبی در آن نریزید. روز بعد با آب گرم و فشار بالا لوله را بشویید. در هردو حالت، این روش باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه یکی از در دسترسترین و سادهترین روشها برای رفع علت برگشت آب از لوله فاضلاب است.
رفع گرفتگی لوله فاضلاب با جارو برقی
باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب با جاروبرقی روشی است که شاید کمتر نام آن را شنیده باشید. اما از یک جارو برقی قوی هم میتوان برای گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه استفاده کرد. جارو برقی را روی حالت باد تنظیم کنید، سر آن را روی ورودی سینک قرار دهید، و دستگاه را روشن کنید. اگر جسمی در مسیر لوله قرار است خیلی بزرگ نباشد، با این روش باز کردن لوله فاضلاب و بدون خدمات حرفهای لوله بازکنی میتوانید آن را حرکت دهید. فقط دقت کنید که آبی وارد جارو برقی نشود.
روش باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه با آب جوش
استفاده از آب جوش برای باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه هم یک روش سریع و ارزان دیگر است. در دو یا سه مرحله آب جوش را به آرامی داخل لوله بریزید. پس از هر بار ریختن آب داغ اجازه دهید تا فروکش کند، و سپس لیوان بعدی را بریزید. همین کار ساده در بیشتر مواقع میتواند باعث رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و علت برگشت آب از لوله فاضلاب شود.
رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه با اسید راهکار مناسبی است؟
بدترین کاری که میتوان برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه انجام داد، ریختن محلول لوله بازکنی یا اسید در لوله است. روش باز کردن لوله فاضلاب با اسید حتی اگر علت برگشت آب از لوله فاضلاب و گرفتگی را هم رفع کند، مشکلات دیگری را ایجاد میکند. وقتی اسید را در لوله میریزید، چون در لوله آب وجود دارد، اسید رقیق میشود و قدرت خود را از دست میدهد. حتی اگر اسید رقیقشده هم اثر کند، فقط یک سوراخ کوچک باز شده و سریعا کیپ خواهد شد. اگر لوله باز باشد و اسید را در آن بریزید، بدون هرگونه اثر و به سرعت از لوله رد خواهد شد. اسید باقیمانده در شتر گلو و اتصالات هم باعث نشتی شده و هزینه شما را چندبرابر میکند.
اگر چهار روش باز كردن لوله فاضلاب آشپزخانه که آنها را مرور نکردیم مشکا شما را حل نکرد، یک لوله بازکنی ماهر را خبر کرده تا لوله شما را با فنر زدن باز کند و رسوب و چربی آن را بگیرد تا حداقل شش هفت ماهی دیگر با گرفتگی لوله فاضلاب مواجه نشوید. پس هیچگاه از اسید برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و به عنوان حلال چربی لوله فاضلاب (حتی به عنوان آخرین روش موجود) استفاده نکنید!
رفع گرفتگی لوله کفشور آشپزخانه
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، یکی از دلایل مهم گرفتگی لوله کفشور آشپزخانه ورود اجسام بزرگ به داخل لوله است. لوله فاضلاب آشپزخانه قطر کوچکی دارد. بنابراین ورد اجسام متعدد به آن منجر به گرفتگی کفشور آشپزخانه میشود. اولین راه استفاده از درپوش کفشور است، تا جلوی ورود اجسام بزرگ به داخل لوله گرفته شود. همچنین، اگر کف آشپزخانه را دوغاب یا سرامیکهای آن را تعویض میکنید، حتما ورودی چاه را ببندید. زیرا ورود دوغاب و یا سیمان به داخل لوله میتواند آن را برای همیشه خراب کند. به دلیل قطر کم لوله آشپزخانه، رفع گرفتگی لوله با سیمان هم کاری به شدت چالشبرانگیز خواهد بود.
یکی دیگر از دلایل گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و علت برگشت آب از لوله فاضلاب ورود چربی به داخل لوله است. تحت هر شرایطی از ورود روغن و مواد چرب به لولهها جلوگیری کنید؛ زیرا به مرور باعث جرم گرفتن و گرفتگی لوله میشود. اگر احیانا این اتفاق افتاد، با آب جوش لوله را بشویید.
منبع مقاله: