قوانین ساخت سوله در ایران یک راهنمای جامع

اصولا سایتهای اینترنت به وسیله طراحان سایت و سئو کاران ساخته میشوند و تمامی نوشته های سایت را این افراد مینویسند، که تخصصی در رابطه با سوله ندارند اما تمامی طراحی و نوشته های درون سایت نوین سوله توسط مهندسین نوین سوله نوشته شده و مطالب بسیار ارزنده و دست اول میباشد. با خواندن این مقاله ها شما به اندازه کسانی که تا الان بالای ۲۰ دستگاه سوله ساخته اند و به مشکلات بسیاری برخورد کرده اند تجربه کسب میکنید، و در کل در این سایت مطالبی هست که شما را از شروع ساخت سوله تا زمان پایان ساپورت میکند و حتی تمامی راه های کلاهبرداری که یک سوله ساز میتواند انجام دهد را به شما می آموزد. و اما در رابطه با این مقاله: این مقاله شمارا یاری میکند تا بهترین ابعاد را برای ساخت سوله خود از لحاظ بهینه بودن قیمت در زمان ساخت و حتی بعد از ساخت و در زمان بهره برداری پیدا کنید و در ادامه نکات مهمی در رابطه با کلاهبرداری هایی که در ابعاد میشود را به شما آموزش میدهیم، پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

آموزش ساخت سوله سبک | درصد ساخت زمین صنعتی | ضوابط ساخت و ساز در شهرک های صنعتی

گام اول:

در ساخت سوله مراقب کلاهبردارها باشید!!!

نکاتی خوبی در انتظار شماست که بخوانید.

تعیین ابعاد مناسب برای ساخت سوله

خب برای سوله سازی اولین گام شما تعیین ابعاد مناسب برای ساخت سوله در اصفهان می باشد. تا وقتی که شما ابعاد عرض و طول و ارتفاع را نداشته باشید واقعا نمی توانید بهترین تصمیم را برای نوع و روش ساخت سوله خود بگیرید، و به یاد داشته باشید که سوله ساز بهترین ابعاد را برای کاربری شما نمیداند بلکه بهترین ابعادی که سود بهتری برای خود دارد را به شما پیشنهاد میکند .

در سوله سازی سه روش اصلی و متفاوت دارد و حتی جنس و نوع مصالح نیز ، که در این سه نوع سازه استفاده می شود ، با هم فرق دارد.

قیمت ساخت هر متر سوله در هر کدام از این سه روش و در ابعاد های مختلف با هم متفاوت است و شما با خواندن کامل این مقاله متوجه خیلی از آیتم ها خواهید شد که می توانید در نهایت با کمترین هزینه بهترین سوله را برای خود بسازید.

مثال : ساخت یک سوله با دهانه زیر ۱۵ متر و ارتفاع حداکثر ۶ متر ، با روش سوله سبک خرپایی مناسب نیست و بهترین روش و اقتصادی ترین روش، ساخت سوله تیر ورقی یا همان سازه های سنگین سنتی قدیمی می باشد. در ادامه مقاله این مبحث را کاملا باز خواهیم کرد.

خب در شروع شما برای ابعاد سوله باید ۳ آیتم را در نظر بگیرید:

  1. دهانه سوله
  2. طول سوله
  3. ارتفاع سوله

۱-ابعاد دهانه سوله :

ابعاد دهانه سوله به عرض سوله و یا اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم ، به سمت ورودی سوله گفته می شود.

در تعریف دیگر می توان دهانه سوله را اینطور تعریف کرد که:

همیشه در ساخت سوله از دو ردیف ستون ( سمت چپ و سمت راست ) استفاده می شود که سقف بر روی این دو ردیف ستون قرار میگیرد و فاصله این ستون ها در امتداد طول، هر ۶ متر می باشد، و همیشه این ستون ها در طول سوله کار می شوند و اما در سمت دهانه سوله ستونی کار نمی شود و یا اگر هم کار شود بسیار کم و با فاصله زیاد کار میشود زیرا هر چقدر در قسمت دهانه ستون زیاد باشد ارزش سازه پایینتر و تعداد کاربری هایی که در آن میشود کار شود محدود تر خواهد شد، پس یعنی به حد فاصل ستون های سمت راست با ستونهای سمت چپ ( عرض سوله )  دهانه سوله میگویند.

به عنوان مثال سوله زیر دارای  ۲ دهانه به هم چسبیده می باشد که این دو دهانه با یک ستون میانی به هم اتصال داده شده اند و شما آن را از همان سمت دهانه آن می بینید و سمت راست و چپ ستون های سوله در امتداد هم می باشند ، که این طول سوله هست.

به یاد داشته باشید که در ساخت سوله لزوما طول سوله بیشتر از دهانه نیست، و ممکن است یه سوله دهانه ۶۰ متر داشته باشد و طول ۳۰ متر!

ساخت سوله در بردسیر کرمان با دهانه 40 متر ( دو دهانه 40 متر ) به طول 105 متر و ارتفاع 7 متر

دهانه سوله در انواع سوله ها هر چقدر که بزرگتر باشد طبیعتاً وزن سازه و در مجموع قیمت اسکلت سازه در سوله بالا تر می رود ، اما باید به این نکته هم توجه فرمایید که همه ساخت سوله فقط اجرای اسکلت نیست بلکه دیوار و فنداسیون هم هست، و همچنین هر چقدر دهانه سوله بزرگتر باشد ، ارزش سازه هم بالا تر می رود ، زیرا به غیر از مصرف فولاد بیشتر ، تعدد کاربری سوله هم ، افزایش می یابد ، مثلا اگر دهانه سوله ای ۱۰ متر باشد ساخت سوله ارزان تر می شود اما ، بخاطر دهانه کوچک خیلی از مشاغل نمی توانند در آن سوله به فعالیت مشغول شوند. و نکته ای که در آن تجربه دارم و میخواهم با شما به اشتراک بگذارم این است که:

هیچ گاه در ، دهانه سوله را کوچک نگیرید، زیرا به عنوان مثال: ممکن است که در حال حاظر شما بتوانید با یک سوله با دهانه 10 متر هم بدون  مشکل کار کنید اما سوله ها حداقل تا 50 سال پایدار هستند و در این زمان ممکن است شما بخواهید کاربری خود را در آن سوله تغییر دهید و یا با پیشرفت تکنولوژی نوع دستگاه های تولید شما تغییر پیدا کند و بزرگتر شود، آنوقت اگر دهانه سوله شما کوچک باشد قطعا شما نمیتوانید در آن ادامه دهید… همچنین هر چقدر دهانه یک سوله بزرگتر باشد، ارزش آن سوله برای فروش و یا اجاره بالاتر میرود، زیرا محدودیتی برای کاربری های مختلف ایجاد نمیکند.

ساخت سوله در ساوه با دهانه بسیار عریض و بدون ستون ( سوله با دهانه 58 متر به طول 108 متر و ارتفاع 8.5 در ساوه

موضوع دیگری که شما کارفرمایان عزیز باید به آن توجه فرمایید این است که هر چقدر که دهانه سوله عریض تر باشد دیوار کمتر و فنداسیون کوچکتر و ارزانتر می شود.

مثال:

می توانیم برای آنکه شما کارفرمایان بهتر متوجه بشوید دو تا مثال بزنیم؛ فرض کنید که می خواهیم ساخت سوله ای را با مساحت ۱۰.۰۰۰ متر شروع کنیم ،می توانیم مساحت ۱۰.۰۰۰ متر را در دو حالت دهانه و طول متفاوت اما با مساحت یکسان مثال بزنیم :

۱-  ساخت سوله با دهانه ۱۰ و طول ۱۰۰۰ و ارتفاع  ۵   مساحت این سوله = ۱۰.۰۰۰ متر

۲ – ساخت سوله با دهانه ۱۰۰ و طول ۱۰۰ و ارتفاع  ۵   مساحت این سوله = ۱۰.۰۰۰ متر

خب برای دیوار کشی این سوله، به ابعاد مثال اول ، میزان ۱۰.۱۰۰متر ( ده هزار و صد متر مربع ) دیوار نیاز داریم و ۲.۰۲۰ متر ( دو هزار و بیست متر ) فنداسیون

اما برای دیوار کشی این سوله، به ابعاد مثال دوم ، فقط نیاز به ۲۰۰۰ متر (دو هزار متر ) دیوار نیاز داریم و ۴۰۰ متر ( چهارصد متر ) فونداسیون !!!!!!

برای اطلاع از طریقه کلیک کنید

خب با توجه به مثال بالا متوجه شدید که گرچه مساحت هر دو یکی بود اما قیمت ساخت دیوار در حالت اول بیش از ۵ برابر و قیمت ساخت فنداسیون نیز بیش از ۵ برابر گرانتر می شد.

توجه کنید که هزینه ساخت سوله ( اسکلت سازه ) با دهانه بزرگتر گرانتر می شود اما هزینه اجرای فنداسیون و دیوار به شدت کاهش پیدا می کرد ، پس میزان دیوار چینی و فنداسیون کم می شود و  جبران قسمتی از قیمت بیشتر دهانه را ، در مثال دوم می کند ، و اینکه به این نکته هم توجه کنید که ، ارزش ملک و حتی اجاره سوله هم افزایش پیدا می کرد ، تازه همه چیز به ساخت سوله ختم نمی شود بلکه بعد از ساخت ، در میزان نیروی کاری و کارگری که در آن سوله قرار است فعالیت کنند نیز تاثیر گذار هست.

مثال : در حالت اول اگر یک کارگر بخواهد از ابتدای سوله به انتهای سوله برود و یک ابزاری را به ابتدای سوله برگرداند باید ۲کیلومتر مسیر را طی کند یعنی هزار متر برود و ۱۰۰۰ متر برگردد. اما در حالت دوم یک کارگر برای همین کار فقط ۲۰۰ متر باید طی کند، یعنی ۱۰۰ متر برود و صد متر هم برگردد. یادتان باشد که این همه اختلاف با یک مساحت یکسان است!!!!!

مثال بالا یک مثال خیلی راحت بود فقط کافی است که خودتان ۳۰ ثانیه زمان بگذارید و در ماشین حساب ، حساب کنید.

و باز هم تکرار میکنم که در ساخت سوله مراقب کلاهبردارها باشید!!! ما اطلاعات زیادی برای شما گذاشته ایم که با کمی وقت گذاشتن میتوانید به تمامی این اطلاعات دست بیابید.

نمونه ساخت سوله با دهانه بزرگ

۲-ابعاد طول سوله :

طول سوله در ساخت سوله ، به اصطلاح به عمق سوله گفته می شود.

طول سوله در    ( قیمت  واحد )  تاثیر چندانی ندارد و همانطور که گفته شد بیشترین تاثیر در قیمت هر متر مربع سازی ارتفاع و دهانه سوله است . البته اگر طول یک سوله خیلی کم باشد در قیمت ساخت سوله تاثیر گذار است.

اگر مشتاق به بررسی این موضوع هستید که چرا ، طول کم سوله بر قیمت آن و وزن سازه تاثیر می گذارد، لطفا بر روی لینک زیر کلیک فرمایید و پس از مطالعه مجدد به همین صفحه برای خواندن ادامه مطالب باز گردید:

نکته:

فقط یک نکته خیلی ریز در بحث طول سوله وجود دارد ، و آن این است که بهتر است طول سوله مضربی از ۶ باشد ، رعایت این نکته به طور نامحسوسی می تواند در قیمت سوله موثر باشد.

۳- ارتفاع در ساخت سوله :

خب معنی ارتفاع در ساخت سوله که کاملا مشخص است و نیازی به توضیح نیست ، ولی ، باید دو تا اصطلاح را بشناسید:

۱- ارتفاع کناره

۲- ارتفاع تاج

ارتفاع کناره به ارتفاع مفید سوله میگویند ، یعنی در ابتدای شروع سوله ، از زمین تا زیر سقف ، یا به عبارت دیگر ارتفاع کامل دیوار.

اما ارتفاع تاج:

اجرای سقف سوله به دو روش مرسوم است یکی سقف هشتی و یکی سقف قوسی. سقف سوله همیشه شیب دار هست و فقط به دو روش قوسی و هشتی قابل اجرا است ، حال این شیب باعث می شود که همیشه ارتفاع سقف در وسط سوله بلند تر باشد که به بلند ترین نقطه تاج سوله میگویند. در عکس زیر، دقیقا به نقطه ای که تیر جرثقیل بر فراز آن است، تاج سوله می گویند

سقف سوله بصورت هشتی

سقف سوله بصورت قوسی

نکته مهم:

اگر سازه شما نیاز به جرثقیل ندارد ، نیاز نیست مطالب پایین را مطالعه کنید و بسیار برای شما مفید خواهد بود که به مقاله خرید سوله که لینک آن در خط پایین هست، وارد شوید، زیرا مطالب بسیار مهمی را در رابطه با خرید سوله و مختصری از انواع کلاهبرداری ها را در آن آورده ایم. همچنین اگر نوع و روش ساخت سوله خود را تعیین نکرده اید به گام سوم ( معرفی انواع سوله بروید ) لینک این مطلب هم در پایان این صفحه ( قبل از شروع کامنت ها ) گذاشته شده است.

ساخت جرثقیل سقفی سوله

مناسب ترین ابزاری که برای مکان سرپوشیده ای مثل سوله که محدودیت ارتفاع دارد برای بلند کردن اجسام سنگین به کار می رود همین جرثقیل های سقفی هستند.

انواع متداول جرثقیل:

۱ – جرثقیل سقفی

۲- جرثقیل دروازه ای

ساخت جرثقیل سقفی

دلیل اینکه مناسب ترین جرثقیل ، ساخت جرثقیل سقفی است ، این است که :

۱ – به کار گیری جرثقیل سقفی در ساخت سوله ، ایمن ترین راه برای جابجایی تجهیزات سنگین می باشد.

۲ – جرثقیل سقفی تقریبا ۹۰ درصد فضای سوله را برای کنترل و جابجایی تجهیزات سنگین پوشش می دهد.

۳- مخارج و هزینه های همچون برق و سرویسهای دوره ای جرثقیل سقفی نسبت به انواع دیگر جرثقیل ها پایینتر است.

۴ – کاربری این جرثقیل ها بسیار ساده بوده و نیاز به تخصصی ندارد.

روند اجرایی در ساخت سوله

روند اجرایی در ساخت سوله در مرحله اول بعد از ارائه پیش فاکتور و مشخص شدن وزن و قیمت نوبت به عقد قرارداد می رسد و بعد از مرحله قرارداد باید شرکت سوله ساز نقشه های ساخت اسکلت فلزی و نقشه اجرای فنداسیون متناسب با آن را تهیه و در صورت نیاز برای اخذ تاییدیه به کارفرما تسلیم کند.

  • مرحله بعدی در ساخت سوله تهیه متریال مرغوب که متناسب با نوع و روش ساخت سوله می باشد. از جمله این متریال : خرید فولاد مصرفی ، اتصالات سازه (پیج و مهره و مهار کش) رنگ و… می باشد که نوع و مدل هر کدام از اینها برای هر سازه متفاوت است، به عنوان مثال نوع رنگی که برای مناطق مرطوب استفاده می شود ( اپوکسی ) با رنگی که در مناطق خشک استفاده می شود متفاوت است. ( یکی از موارد پر اهمیت که بسیاری از کارفرمایان به دلیل آشنا نبودن با این صنعت آسیب می بینند همین استفاده از متریال نامرغوب می باشد. چند روز پیش در همین سال ۹۸ قیمت ساخت بسیار پایین یکی از سوله سازان در تهران توجه ما را به خودش جلب کرد، زیرا به قدری قیمت پایین بود که هر طور که ما محاسبه می کردیم هیچ سودی نداشت بلکه ضرر هم برای سوله ساز داشت!! برای همین خواستیم که دلیل این موضوع را جویا شویم که اگر تکنیک مهندسی جدید هست ما هم فرا بگیریم اما متاسفانه متوجه شدیم که این سوله ساز به جای استفاده از ورق st37 از ورق نامرغوب st33 استفاده می کند که این هم به نوع خودش یک کلاه برداری محسوب می شود، لازم به ذکر است که این ورق ها مقاومت بسیار پایینتری دارد)
  • از این مرحله کمکم روند کارها به صورت اجرایی شده و با توجه به نقشه، فولاد خریداری شده برش خورده و با دستگاه های موجود خم و نورد می شود و سپس به شیوه خال جوش قطعات به هم دیگر متصل می گردند.
  • در این مرحله بعد از تایید شدن نوع مونتاژ توسط ناظر، قطعات به صورت کامل به هم جوش می خورند. البته باید دقت کنید که نوع جوش، در کیفیت ساخت سوله بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مثال شرکت نوین سوله در این راستا از برای جوشکاری قطعات سازه از گاز محافظ Co2 استفاده می کند.
  • مرحله بعدی اسپاتر برداری است که به اصطلاح تمیزکاری سازه نیز گفته می شود. اصولا بعد از جوش، قطعات نوعی چربی به خود می گیرند و نیز در زمان جوشکاری قسمتی از جوش به اطراف محل هم می رسد که اینها با ابزار آلات خاصی تمیز و لایه برداری می شوند.
  • همانطور که در بند دوم توضیح دادیم سازه با توجه به شرایط محیطی و کاربری رنگ آمیزی می گردد.
  • در طی زمانی که مراحل بالا در حال پیش روی است باید فنداسیون سوله هم ساخته شود که زمان ساخت به حداقل برسد.
  • در این مرحله با توجه به ابعاد سازه باید قطعات سازه بارگیری و از شرکت سوله سازی به محل نصب منتقل گردد. ( نکته مهم در این قسمت این است که باید یک ناظر از طرف کارفرما در هنگام بارگیری در محل شرکت وجود داشته باشد که وزن های قطعات سازه را دقیقا تحویل بگیرد. زیرا بعضی از شرکت های سوله ساز که تعداد آنها کم هم نیست در این زمان وزن ها را دستکاری می کنند تا از این راه بتوانند مبالغ سنگینتری از کارفرما دریافت کنند و یا سازه ای را می سازند که از نظر وزنی، وزن کمتری نسبت به قرارداد دارد، که این همان کم فروشی است و اگر کارفرما متوجه گردد شامل قانون و مقرراتی است که می تواند به راحتی فرد خاطی را تنبیه و در صورت لزوم قرارداد را با توجه به اخذ ضرر و زیان فسخ کنند.
  • بعد از انتقال نوبت به نصب کلیه قطعات بر روی سازه می شود که نصب آن توسط خود شرکت سوله ساز انجام می گردد پس باید در زمان قرارداد به هزینه های نصب هم توجه فرمایید. نکته دیگری که در اینجا حا‌ئز اهمیت است، این است که کلیه قطعات سازه به صورت جزء به جزء در قرارداد آورده شود زیرا بعضی از شرکت ها در زمان قرارداد نوشتن قیمتها را کمتر اعلام می کنند تا قرارداد را ببندند، سپس بعد از نصب کار به عنوان مثال میگویند؛ سازه شما نیاز به وال پست و باد بند هم دارد که باید جدا خریداری کنید!!!! و به این طریق باز کلاه برداری هایی انجام می دهند.  ( پس پیشنهاد ما به شما این است که حتما گام چهارم و پنجم را که لینک آن در بالای همین مطالب مراحل ساخت است و در مورد دفترچه محاسبات و شیوه صحیح نوشتن قرارداد سوله می باشد را حتما مطالعه فرمايید.

مراحل بعد از نصب سازه

  • بعد از نصب کامل سازه بر روی فنداسیون و مونتاژ کردن تمامی قطعات نوبت به پوشش سقف می رسد که پوشش سقف با توجه به کاربری سوله و شرایط محیطی منطقه متفاوت می باشد.
  • اجرای دیوار چینی مرحله بعدی می باشد که این نیز نسبت به نوع کاربری و نیاز کارفرما دارای متریال مصرفی متفاوتی هست از جمله  بلوک ، آجر ، ساندویچ پانل و…. می باشد.  نکته ای که در اینجا می توان گفت این است که: اجرای دیوار چینی و ساخت فنداسیون را به سوله ساز ندهید، زیرا اینها کارهای تخصصی نیستند و با استخدام چند بنا و تحویل مصالح به آنها ، قیمت ساخت برای شما سر شکن می شود و به حداقل می رسد (البته به خاطر داشته باشید که نقشه فنداسیون را حتما برای از ساله ساز به صورت رایگان بگیرید)
  • مراحل بعدی شامل کف سازی، برق و تاسیسات می شود که باز هم تاکید می کنم که اینها را هم به شرکت سوله سازی سفارش ندهید تا قیمتها برای شما سر شکن شود.

انواع طراحی سقف سوله

طراحی نوع و شکل سقف در سوله سازی انواع مختلفی دارد که این مدل ها شامل:

  • سقف های هشتی : سقف های هشتی سقف هایی هستند که قسمت تاج در وسط دهانه بلند ترین ارتفاع را دارند و با شیب تعریف شده به دیوارها منتهی میشوند. در اصطلاح به این نوع سقف ،سقف هشتی میگویند زیرا مثل عدد ۸ میباشد.

سقف دو طرف شیب هشت

  • سقف های هشتاد و هشت: سقف های هشتاد و هشت هم همانطور که از اسمش مشخص است تشکیل شده از دو سقف هشتی به هم چسبیده که ظاهر آن مثل عدد ۸۸ می باشد. این سقفها بیشتر برای سوله های تیرورقی که دارای دهانه های بزرگ همراه با ستون میانی هستند استفاده می شود.

سقف تیرورقی هشتاد و هشت ۸۸

  • سقف یک طرف شیب: طراحی اینگونه سقفها در ساخت سوله به صورتی هست که از طرف دیوار بلند تر به طرف دیگر یعنی دیوار کوتاه تر متصل می شود. در این نوع سوله ها همیشه یک دیوار از دیوار دیگر بلندتر می باشد

نکته: این سه نوع طراحی سقف در ساخت سوله که در بالا گفته شده در اکثر مواقع در سوله های تیر ورق اجرا می شود و مدل سنتی می باشد. این نوع سقفها سنگینتر هستند و همچنین دارای معایب دیگری از جمله عدم تهویه مناسب، اتلاف انرژی بیشتر برای سرمایش و گرمایش و…. هستند

  • نوع دیگر سقفها در ساخت سوله ، سقف های قوسی هستند که اصولا در شیوه ساخت  استفاده می شود. این سقفها بسیار سبکتر هستند و و با توجه به هندسه چیدمان فولاد در آنها دارای استقامت خیلی بالاتر هستند، تهویه بسیار مناسبتری دارند و همچنین میزان اتلاف انرژی نیز در آنها کاهش داشته است. پس توصیه می شود که تا حد امکان در ساخت سوله خود از سقف قوسی استفاده فرمایید و به شرکت سوله سازی از این مدل سفارش دهید

سقف قوسی در مدل خرپایی ( تکمیل نشده )

عوامل تاثیر گذار در قیمت ساخت سوله

همانطور که در اوایل این صفحه گفته شد دهانه و ارتفاع تعیین کننده ترین آیتم در ساخت سوله می باشد. دهانه و ارتفاع مشخص می کنند که در هر متر مربع چند کیلو فولاد باید صرف شود، دانستن این وزن در هر متر باعث می شود که شما بتوانید وزن کل سازه را با توجه به طول آن مشخص کنید. اما این تمام موضوع نیست، شما تا اینجای پروژه فقط قیمت اجرای اسکلت فلزی را متوجه شدید و به غیر از سازه فلزی شما نیاز به فونداسیون و دیوارچینی و پوشش سقف دارید.

متاسفانه به دلیل اینکه فونداسیون و دیوار چینی در صنف ما نیست از قیمت دادن آن معذوریم اما به خاطر داشته باشید که نقشه فونداسیون را حتما باید شرکت سوله سازی به صورت رایگان در اختیار شما قرار بدهد. موضوع دیگری که در قیمت تمام شده موثر است شرایط خاک زمین شما می باشد که باید مشخص شود که تراکم خاک و مقاومت آن چه میزان است. در بعضی موارد اگر زمین ناهمواری های زیادی داشته باشد و اختلاف سطح داشته باشد باید بدانید که حتما باید این موضوع رفع شود و سطح زمین مسطح گردد که همین امر می تواند برای شما هزینه های پنهانی را به وجود آورد.

نوع دیواری که باید استفاده کنید بستگی به کاربری شما دارد اما در اینجا از کمترین قیمت چند مورد را به شما میگوییم: بلوک ، آجر ، آجر دو طرف نما، ساندویچ پانل و….

موضوع بحث مطلب بعدی در رابطه با ساخت سوله دو طبقه می باشد، اگر شما تصمیمی برای ساخت سوله دو طبقه ندارید از این بحث عبور کنید.

ساخت سوله دو طبقه

سوله ها می توانند دارای طبقاتی باشند. بعضی از کار فرمایان در بعضی شرایط سفارش دو طبقه بودن سوله را می دهند که اینکار قابل انجام هست. اصولا کاربری هایی مثل تالار پذیرایی ، مثل شرکت های صنعتی که ترجیح می دهند طبقه دوم آن اداری باشد و کاربری های دیگر تصمیم به ایجاد طبقه دوم می گیرند. نکته بسیار مهم : شرکت سوله سازی ما همیشه وقتی با این درخواست روبرو می شود، یک سوال می پرسد؛ در محدوده محل ساخت سوله شما زمین متری چقدر می باشد؟ حال به دلایل این سوال می پردازیم.

وقتی که سوله طبقات به آن اضافه می شود چند بحث جدید باز می شود. یکی اینکه ارتفاع سوله افزایش پیدا می کند و همین موضوع باعث می شود که بار باد در سوله تاثیر گزاری بیشتری داشته باشد پس سازه از این جهت باید قویتر ساخته شود که این یعنی مصرف بیشتر فولاد و افزایش قیمت، نکته بعدی بار و فشار هست که طبقه دوم به سازه وارد می کند، هرچه قدر که کاربری طبقه دوم برای مصارف و استفاده از دستگاه های سنگین باشد ، سازه هم باید به همان نسبت قوی تر باشد، حال نکته ای که در اینجا حائز اهمیت می باشد این است که: وقتی بر روی طبقه دوم بار و فشار باشد، زلزله می تواند تهدید بزرگتری نسبت باد و سایر بارها باشد. حال برای این مرتفع کردن این موضوع هم باز باید فولاد بیشتری مصرف کرد که استقامت سوله را به میزان استاندارد رساند. پس متوجه شدیم که برای یک سوله دو طبقه باید سازه را قوی تر کرد که این موضوع قطعا باعث بالاتر رفتن قیمت تمام شده به میزان قابل توجهی ختم می شود، حال این کار در زمانی صرفه اقتصادی دارد که قیمت زمین در آن منطقه بالا باشد. اما اگر قیمت زمین بالا نباشد بهتر است که زمین بزرگتری را خریداری کرد و مساحت ساخت سوله را افزایش داد و یا از ۲ عدد سوله استفاده کرد.

آیدا چم سورکی

آیدا چم سورکی هستم متولد 1381 تحصیل کرده در رشته علوم تربیتی و علاقمند به نویسندگی و فعال در شبکه های اجتماعی
دکمه بازگشت به بالا