برترینهای کسب و کارعمومی

معایب گردو فرنور

از نهال گردو فرنور چه می دانید؟ (بررسی کامل مزایا و معایب درخت گردوی فرنور)

نهال گردو فرنور یکی از پرمغزترین و خوش طعم ترین انواع نهال های گردو است. به دلیل پرتقاضا بودن محصول این نهال گردو در بازار، باغداران زیادی به خرید این نهال و کاشت آن در باغ گردوی خود علاقه دارند. میوه این نهال گردو از پوستی کاغذی و مغذی درشت برخوردار بوده و حدود 60 درصد چربی دارد. به همین دلیل کاشت و فروش آن می تواند سود زیادی برای باغداران به همراه داشته باشد. اگر شما هم قصد دارید روی این نهال سرمایه گذاری کنید، باید به طور کامل با مزایا و معایب آن آشنا باشید و بی گدار به آب نزنید. ما در این مطلب تصمیم داریم اطلاعات کاملی در مورد این محصول در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همراه ما باشید!

ارتفاع درخت گردو فرنور | باردهی گردو فرنور | تشخیص نهال گردو فرنور

آشنایی کلی با نهال گردو فرنور

نهال گردو فرنور یکی از ارقام محبوب درختان گردو است که خواستگاه اصلی آن به کشور فرانسه بر می گردد. این رقم از گردو، به عنوان یک نهال گردو سردسیری شناخته می شود و در دسته نهال های پیوندی قرار می گیرد. با توجه به اینکه کاشت این رقم از نهال گردو، صرفه اقتصادی زیادی دارد، بسیاری از باغداران به خرید و کاشت آن علاقه دارند. عمر مفید گردوی فرنور، حداقل صد سال است. البته با نگهداری درست، می توان بیشتر از صد سال هم از مزایای این درخت بهره مند شد. در ادامه نحوه نگهداری از این درخت را به شما توضیح خواهیم داد.

معرفی درخت گردو فرنور پیوندی:

هر درخت و گیاهی با توجه به محصولی که به ما عرضه می‌کند، در کیفیت زندگی ما انسان‌ها نقش دارد. بر این اساس در تعریف و بررسی ویژگی‌های ارقام مختلف نمی‌توان عاملی را به عنوان معایب آن نام برد. با این حال مواردی وجود دارند که هر رقم را نسبت به ارقام دیگر متمایز کرده و ویژگی‌های آن را مشخص می‌کند.

نهال گردو فرنور، نزاد آن کشور فرانسه بوده و در گروه ارقام پیوندی قرار دارد. این نهال پیوندی مقاومت مطلوبی در برابر سرما دارد. این امر موجب شده تا کاشت و پرورش نهال گردو فرنور در شهرهای سردسیر نیز امکان‌ پذیر باشد. همچنین بهترین موقعیت جغرافیایی برای رشد این نهال، مناطق سردسیر، نیمه سردسیر، معتدل و نیمه خشک است. با توجه به اقتصادی بودن این رقم، درصد زیادی از باغداران این نهال را برای کاشت در باغ یا باغچه خود انتخاب می‌کنند.

عمر مفید نهال گردوی فرنور چقدر است؟

یکی از مهمترین مزایای این نهال که معایب درخت گردو فرنور، را پوشش می‌دهد، عمر مفید آن است. در صورتی که تمام شرایط لازم جهت رشد و پرورش این درخت وجود داشته باشد، شما می‌توانید تا صد سالگی درخت نیز از مزایای آن بهره‌مند شوید. در بسیاری از مناطق عمر مفید این درخت به بیش از صد سال نیز رسیده است. شما می‌ توانید با آبیاری منظم و کافی، هرس کردن شاخه‌ های درخت گردو در زمان مناسب، رسیدگی به درخت در برابر آفات و… به بهترین شکل از محصول این درخت استفاده کنید. این امکان وجود دارد که شما حداقل تا پنجاه سال به بازدهی محصول این رقم و کیفیت مطلوب آن اطمینان کنید.

درخت گردو فرنور به چه صورت آبیاری می‌شود؟

یکی از معایب گردو فرنور؛ نحوه آبیاری آن است. معمولا باغداران آبیاری دیمی را به روش‌های دیگر ترجیح می‌دهند. نهال فرنور نیاز به آبیاری منظم در بازه زمانی مشخصی دارد. به همین جهت شما نمی‌توانید از آبیاری دیمی‌ برای پرورش این نهال استفاده کنید. بهترین محدوده زمانی برای آبیاری این درخت، هر ده روز یک بار است.

خاک مناسب برای نهال گردو فرنور:

یکی دیگر از معایب گردو فرنور، به میزان اسیدیته خاک مربوط می‌شود. همان‌طور که همه ما مطلع هستیم، هر رقم با توجه به فاکتورهای مربوط به کاشت نیاز به خاکی مخصوص دارد. وجه تمایز این نوع گردو با ارقام دیگر، در این است که شما نمی‌توانید آن را در خاک‌هایی که دارای اسیدیته بالا هستند، پرورش دهید. بهترین نوع خاک برای این رقم، خاکی خنثی با اسیدیته 6 یا 7 است. در واقع این میزان از PH خاک به اسیدیته خنثی شهرت دارد.

روش نگهداری از نهال گردو فرنور

همانطور که در بخش قبل هم گفتیم، در صورت کاشت نهال فرنور در خاک مناسب، آبیاری به موقع و هرس کردن اصولی این درخت، می توان تا سال های طولانی محصولات با کیفیت این درخت را برداشت نمایید. نحوه نگهداری درست و اصولی از این رقم گردو به صورت زیر است:

  • آبیاری: درخت گردوی فرنور به آبیاری درست حساس است و شما باید آن را به صورت منظم و دقیق آبیاری کنید. به همین دلیل بهتر است سیستم آبیاری قطره ای را برای سیراب کردن این درخت در نظر بگیرید. روش دیمی چندان هم برای درخت گردو فرنور پاسخگو نیست و ممکن است به آن آسیب بزند.
  • خاک: برخلاف اکثر ارقام دیگر درخت گردو، رقم فرنور نمی تواند در خاکی با اسیدیته بالا رشد کند. در عوض شما باید این درخت را در خاکی با اسیدیته 6 یا 7 که به عنوان خاک خنثی شناخته می شود، بکارید.
  • هرس کردن: این درخت به هرس کردن دقیق شاخه های اضافی هم نیاز دارد. به طوری که در هر سال، دوبار باید این درخت ها را هرس کنید. اگر این کار به صورت اصولی انجام نشود، ممکن است درخت خود را از دست دهید. از همین رو شما حتماً باید برای هرس کردن این درخت، با افراد ماهر در این زمینه مشورت کنید. کارشناسان ما در هر لحظه آماده پاسخگویی و کمک کردن به شما عزیزان هستند.

حال که یک شناخت کلی از نهال گردو فرنور به دست آوردید، وقت آن رسیده تا با مزایا و معایب این نوع نهال گردو آشنا شوید. در ادامه شما را با مزایا و معایب آن آشنا خواهیم کرد.

مزایای پرورش گردو فرنور:

یکی از مهمترین مزایای این رقم، میزان باردهی آن است. محصول این درخت از کیفیت فوق العاده ای بهره مند است و در بازار نیز با قیمتی مناسب به فروش می‌رسد. این درخت در گروه ارقامی قرار دارد که ارتفاع زیادی ندارند، با این حال میزان باردهی آن قابل توجه است. همچنین رشد شاخه‌ها نیز از تراکم مناسبی برخوردار است.

از دیگر ویژگی‌های این درخت، کیفیت مغز و طعم آن است. گردو فرنور بین 13 تا 14 گرم وزن دارد و درصد زیادی از این وزن به مغز آن مربوط می‌شود. با توجه به اینکه پوست خشک یا همان پوست چوبی این گردو نازک است، می‌توان این مورد را نیز در گروه مزایای درخت فرنور قرار داد. در صورتی که قصد مقایسه این رقم با ارقام دیگر مانند گردوی چندلر را داشته باشیم، رقم فرنور از ضخامت بیشتری نسبت به چندلر برخوردار است.

·         مقاومت بالا در برابر آفات و بیماری‌ها:

این رقم از انواع نهال گردو مقاومت مناسبی در برابر اغلب آفات شایع درختان گردو از خود به نمایش بگذارد. به همین جهت در طول دوران پرورش و رشد درخت، شما کمتر با بیماری‌ها و آفات این درخت مواجه خواهید شد. از مهمترین آفات و بیماری مربوط به این رقم، باید به کرم گردو، کنه گال، کرم خراط و… اشاره کرد.

·         زمین مناسب برای کاشت درخت گردو فرنور:

پیش تر که اشاره کردیم این نهال از مقاومت بالایی در برابر سرما برخوردار است؛ بر این اساس شما می‌توانید این رقم را در مناطق سردسیر ایران کاشته و پرورش دهید. با این حال نمی‌توان از این موضوع غافل شد که یکی از معایب گردو فرنور، وجود شرایطی خاص به منظور افزایش کیفیت محصول است. بدین معنا که شما برای دستیابی به بهترین نتیجه از رشد و باردهی این درخت باید مناطق کوهستانی را انتخاب کنید.

کاشت درختان گردو در مناطق مختلف امکان‌ پذیر بوده اما برای رسیدن به محصولی متمایز باید به موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی منطقه توجه ویژه‌ای شود. همچنین بهترین ارتفاع زمین برای کاشت این رقم بین 1500 تا 2500 متر است.

·         ارتباط میزان ارتفاع کاشت و باردهی:

یکی از معایب درخت گردو فرنور؛ وجود شرایط خاص در مورد ارتفاع مناسب برای کاشت است. این رقم اگر در ارتفاع مناسبی کاشته نشود، نمی‌توان از آن انتظار باردهی مطلوبی داشت. حداقل ارتفاع لازم برای کاشت این نهال، 1500 و حداکثر ارتفاع نیز 2500 متر است.

معایب درخت گردو فرنور

بدون شک مزایای درخت گردو فرنور به قدری زیاد است که باعث شده این رقم گردو تا این اندازه در میان باغداران محبوب باشد. اما اگر قصد احداث باغ تجاری و کاشت این رقم در باغ خود را دارید، لازم است با معایب و نقاط ضعف آن هم آشنا باشید تا بتوانید تصمیم درست تر و عاقلانه تری بگیرید. برخی از مهمترین معایب درخت گردو فرنور عبارتند از:

·         رشد در محیط کوهستانی و سردسیر

بهترین محل برای کاشت درخت گردو فرنور، مناطق کوهستانی و سردسیر است. متاسفانه کسانی که در نقاط گرمسیری زندگی می کنند، نمی توانند از وجود این درخت پرثمر در باغ خود بهره مند شوند.

·         حساسیت نسبت به آبیاری

همانطور که در بخش های قبلی هم اشاره شد، این گردو نسبت به ابیاری حساس است و اگر کمی در آبیاری آن غفلت کنید، دچار تنش شده و خراب می شود.

·         ارتفاع زیاد

درخت گردو فرنور گاهی اوقات تا ارتفاع 6 متر هم رشد می کند. در این صورت، برداشت محصول از شاخه های بالایی برای شما سخت خواهد بود. البته شما می توانید با هرس کردن به موقع و درست این درخت، از چنین مشکلی جلوگیری کنید.

دکمه بازگشت به بالا