با کود 10 52 10 – کود فسفر بالا( NPK) بیشتر آشناشوید

برای تقویت گیاهان نیاز به استفاده از کود می باشد که مواد مغذی مختلفی مانند پتاسیم، نیتروژن، فسفر، آهن و… داشته باشند. البته بخشی از نیاز گیاه به این منابع غذایی، توسط خاک تامین می شود اما با اضافه کردن کود به خاک گیاه می توان شرایط مساعدتری را برای رشد گیاه فراهم کرد. کود 10 52 10 که به عنوان کود فسفر بالا (NPK) شناخته می شود، یکی از کودهای مفید برای گل و گیاهان است و اگر احتمال می دهید گیاه شما دچار کمبود فسفر شده است، استفاده از این کود در خاک گیاه را پیشنهاد می کنیم. برای آشنایی بیشتر با کود 10 52 10 و خواصی که دارد، لطفا در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

کود NPK چیست؟

اگر مزرعه و باغ دارید و یا مشغول نگهداری از گل و گیاه آپارتمانی هستید، حتما برای خرید کود، اسم کود NPK را هم شنیده اید. کود ان پی کا، تشکیل شده از سه عنصر اصلی پتاسیم، فسفر و نیتروژن می باشد که درصد ای این سه عنصر در کود های مختلف NPK، متفاوت است. البته این کود دارای عناصر مغذی دیگری مثل آهن و منیزیم هم می باشد.

برای خرید کود ان پی کا، ابتدا باید بررسی کنید که گیاه شما دچار کمبود چه نوع عنصری می باشد زیرا این کود، دارای درصد متفاوتی از پتاسیم، فسفر و نیتروژن می باشد. برای مثال کود NPK سه بیست، ترکیب برابری از این سه عنصر دارد و یا در کود 12 12 36، میزان پتاسیم و فسفر برابر بوده و هر یک به میزان 12 درصد است اما میزان نیتروژن، 3 برابر و 36 درصد می باشد. بنابراین برای گیاهی که کمبود نیتروژن دارد، استفاده از کود 12 12 36 کمک کننده است.

با کود 10 52 10 (کود NPK فسفر بالا) بیشتر آشنا شوید

کود 10 52 10 یکی از انواع کود ان پی کا است که به اسم کود فسفر بالا شناخته می شود دلیل این موضوع هم بیشتر بودن فسفر کود به نسبت دو عنصر پتاسیم و نیتروژن می باشد.

52 درصد از کل کود 10 52 10، را فسفر تشکیل می دهد و به میزان 10 درصد از آن را پتاسیم و 10 درصد هم از نتیروژن تشکیل شده است.

کود 10 52 10 با داشتن فسفر بالا، برای گیاهانی مناسب است که دچار کمبود فسفر هستند. از این کود برای ریشه زایی گیاه هم استفاده می شود و کمک زیادی به رشد و توسعه ریشه های گیاه می کند. بنابراین کود فسفر بالا مناسب هر گیاهی نیست و حتما باید قبل از استفاده، خاک گیاه را بررسی کنید که دچار کمبود فسفر باشد.

از جمله فواید و کاربردهای کود 10 52 10 می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

  • افزایش سرعت و توان جوان زانه دانه ها
  • بالابردن تعداد جوانه های رویشی و افزایش باردهی گیاه
  • کمک به بهبود عملکرد گیاه و مانع شدن از بیحالی آن
  • قابل استفاده برای درختان دارای میوه ترش
  • کمک به تولید میوه در درختان میوه
  • امکان استفاده همزمان با کود های آلی
  • تسریع فرایند ریشه زایی تا گلدهی گیاهان
  • مانع شدن از شوری خاک گیاه
  • کودی محلول در آب و قابل استفاده در سیستم های آبیاری تحت فشار یا غرق آبی
  • تامین تمام نیاز گیاه به فسفر

کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای کدام گیاهان مناسب است؟

کود 10 52 10 برای انواع گیاهان آپارتمانی مناسب است. در ادامه لیستی از گیاهانی را معرفی کرده ایم اگر شما هم این گیاهان را دارید، می توانید از کود ان پی کا 10 52 10 برای آنها استفاده کنید.

ساکولنت ها

از کود فسفر بالا می توان برای ساکولنت های مختلفی مثل کاکتوس ها استفاده کرد. این گیاهان به دلیل داشتن بافت گوشتی، نیازی به نیتروژن زیاد ندارند و در صورت استفاده از کود نیتروژن بالا، ساقه های گیاه ترک می خورد. به همین دلیل کود فسفر بالا می تواند برای رشد سالم تر آنها مناسب باشد.

سانسوریا

اگر از سانسوریا نگهداری می کنید، برای پاجوش زدن گیاه خود می توانید از کود فسفر بالا 10 52 10 استفاده کنید. گیاه سانسوریا با تامین شدن از فسفر، عمل فتوسنتر را به خوبی انجام می دهد و این فرایند سبب افزایش رشد گیاه می شود.

زاموفیلیا

از کود 10 52 10 می توان در گیاه زاموفیلیا هم استفاده کرد اما حتما بررسی کنید که گیاه به فسفر نیاز دارد و علائم کمبود این عنصر را نشان می دهد. این کود باعث مقاومت بهتر زاموفیلیا در برابر تنش ها و شرایط محیطی شده و ایمنی آن را تقویت می کند.

تاثیر کود 10 52 10 در رشد بهتر گیاه

فسفر در خاک گیاه، انرژی خورشید را به غذا و فیبر مورد نیاز گیاه تبدیل می کند و در فرایند فتوسنتز، متابولیسم قندها، ذخیره و انتقال انرژی، بزرگ شدن سلول ها، تقسیم سلول ها و انتقال اطلاعات ژنتیکی گیاه تاثیر گذار است.

گیاهانی که از فسفر تامین هستند، رشد ریشه سالمی دارند و برگ و ساقه های گیاه هم سریع رشد می کنند. این عنصر حیاتی، گیاه را در برابر بیماری ها و آفات نیز محافظت می کند و در کل باعث می شود که گیاهی مقاوم در برابر سرما، گرما و تنش های محیطی، رشد کند.

نشانه های کمبود فسفر در گیاه

در بخش های قبلی مطلب اشاره شد که از کود 10 52 10 باید برای گیاهانی استفاده کرد که کمبود فسفر دارند اما چگونه می توان متوجه این مشکل در گیاه شد؟ شما برای بررسی کمبود فسفر در گیاه، باید به ریشه گیاه توجه بیشتری داشته باشید و اگر رشد کندی دارد، احتمالا از کمبود فسفر رنج می برد.

همچنین گیاهانی که فسفر کافی به آنها نرسیده است، برگ هایی به رنگ سبز تیزه و کدر دارند و رگبرگ های سطح زیرین گیاه هم متمایل به رنگ بنفش است.

میزان و مقدار مصرف کود 10 52 10

میزان مصرف کود NPK 10 52 10 برای گیاهان آپارتمانی، درختان، صیفی جات و درختچه ها متفاوت است و بهترین کار قبل از مصرف کود این است که شیوه و دستورالعمل مصرف آن را روی بسته بندی، مطالعه کنید.

بهترین مقدار مصرف کود 10 52 10، سه گرم که معادل یک قاشق چای خوری می باشد، در یک لیتر آب است. بعد از مخلوط کردن کود و آب، می توانید آن را به صورت محلول پاشی یا آبیاری پای ریشه ها، استفاده نمایید.

فواصل زمانی مصرف کود نیز هر 2 تا 3 هفته یکبار است اما باز هم بستگی به نوع گیاه و اندازه آن دارد. می توانید کوددهی را از اوایل بهار شروع کرده و تا اواسط پاییز ادامه دهید.

در مصرف کود حد اعتدال را در نظر بگیرید و به هیچ وجه زیاده روی نداشته باشید چرا که اگر گیاه کود بیش از حد دریافت کند، باعث مشکلات زیادی در گیاه مثل سوختن برگ ها و لبه های آن، از بین رفتن برگ، گل و میوه گیاه، کم شدن تعداد شاخه ها و گل ها و … می شود.

قیمت کود 10 52 10

قیمت کود 10 52 10 NPK با توجه به برند تولید کننده آن و همچنین مقدار کود داخل بسته بندی، فرق می کند اما به طور میانگین، شما می توانید این کود را با قیمت 50 تا 200 هزار تومان تهیه کنید. در خرید کود NPK به دنبال فروشگاه معتبر باشید زیرا کود اگر نامرغوب باشد، آسیب زیاد و گاهی اوقات جبران ناپذیری را به گیاه وارد می کند.

دکمه بازگشت به بالا