آموزش لوله کشی پکیج

لوله کشی پکیج یکی از مراحل ضروری و لازم برای نصب و راه اندازی پکیج به شمار می رود. به عبارت دیگر، یکی از پیش نیازهای مهم برای استفاده از مزایای پکیج های گرمایشی، فرآیند لوله کشی مناسب و مطلوب این دستگاه ها می باشد. لوله کشی باید به شیوه ای صورت گیرد که علاوه بر برخورداری از جذابیت ظاهری، سبب راندمان و بازده بهینه شوفاژ شود.

با توجه به اهمیت لوله کشی در افزایش بازدهی پکیج در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع روش های لوله کشی پرداخته، بهترین نوع لوله کشی پکیج را معرفی کنیم و به آموزش طریقه لوله کشی بپردازیم.

برای استفاده از خدمات تعمیرات پکیج از لینک زیر اقدام نمایید.
https://www.tehranservic.com/water-heater/wh-repair/

نکات مهم برای انتخاب مسیر مناسب در لوله کشی پکیج دیواری

همانطور که گفتیم برای لوله کشی پکیج دیواری ابتدا باید مسیر مناسب را برای آن انتخاب کرد. بدین منظور شما باید نقشه ساختمان را بررسی کرده و بهترین مکان ممکن را برای نصب پکیج یا رادیاتور انتخاب نمایید. در گام دوم طرح کلی شبکه لوله کشی پکیج را بکشید و محل دقیق اتصال لوله ها را ترسیم کنید.  در گام سوم باید اندازه مسیر لوله کشی را به صورت عملی بدست آورده و متناسب با این اندازه لوله های مورد نظر را خریداری نمایید. حالا میتوانید کار لوله کشی پکیج را اغاز کنید.

برای لوله کشی پکیج دیواری چه لوله هایی بخریم؟

معمولا لوله های پلاستیکی به دلیل تحمل کافی در برابر فشار آب و مقاومت بالا در برابر گرما بهترین گزینه برای لوله کشی پکیج دیواری هستند. معمولا برای لوله کشی پکیج دیواری از لوله های فلزی، پلیمری و یا پنج لایه استفاده می شود.

انواع روش های لوله کشی پکیج دیواری

بهترین روش برای لوله کشی پکیج دیواری روش کلکتوری است که پیش از این در مقاله های تحت عنوان لوله کشی کلکتوری و کاربردهای آن بررسی شد. به طور کلی برای انتخاب روش لوله کشی پکیج دیواری باید به نحوه لوله کشی آب ساختمان توجه کرد. معمولا برای لوله کشی پکیج دیواری از دو روش انشعابی یا کلکتوری استفاده می شود.

لوله کشی پکیج دیواری با شیوه انشعابی

اگر لوله کشی ساختمان شما به صورت انشعابی است برای لوله کشی پکیج دیواری نیز باید از همین روش استفاده کرد. لوله کشی انشعابی خود نیز به دو دسته لوله کشی توکار و روکار تقسیم می شود. برای لوله کشی روکار پکیج دیواری لوله آب سرد از رایزر اصلی ساختمان منشعب شده و تا رسیدن به پکیج به صورت روکار ادامه داده می شود. اگر لوله کشی به شیوه توکار انجام میشود برای لوله کشی پکیج ابتدا باید لوله آب سرد را از رایزر اصلی منشعب کرده و از زیر کار به پکیج می رسانیم. اگر میخواهید لوله کشی پکیج دیواری را به شیوه توکار انجام دهید باید برای پیشگیری از هزینه های بیشتر این کار را در زمان ساخت و ساز ساختمان انجام دهید.

لوله کشی پکیج دیواری به شیوه کلکتوری

لوله کشی کلکتوری بهترین روش برای لوله کشی پکیج دیواری است اما این روش تنها در صورتی قابل اجراست که در زمان ساخت منزل یا در حال بازسازی آن انجام گیرد. برای انجام این نوع لوله کشی ابتدا باید یک کلکتور مجزا برای پکیج در نظر گرفته شود. در مرحله بعد یک انشعاب آب از رایزر اصلی به کلکتور مخصوص پکیج کشیده و یک لوله برگشتی از کلکتور را به پکیج میرسانیم. برای لوله کشی کلکتوری تنها میتوان از لوله های پلیمری و یا لوله های پنج لایه استفاده کرد.

انتخاب مسیر مناسب از مهم ترین موارد در لوله کشی پکیج دیواری است.

1 -نقشه ساختمان را بررسی کنید، با چک کردن نقشه ساختمان که توسط مهندس مربوطه کشیده شده محل نصب رادیاتورها و الگوی قرارگیری آنها را به دست می آورید.

2- پس از بررسی نقشه ساختمان، طرح شبکه لوله کشی پکیج دیواری را درآورید، با کشیدن نقشه لوله کشی پکیج دیواری و نمایش محل اتصال لوله ها به یکدیگر به مسیر درست لوله کشی می رسید.

3- در این مرحله به صورت عملی اندازه مسیر را به دست آورید تا به همان اندازه لوله تهیه شود و با انتخاب لوله های مناسب و اندازه گیری قطر لوله ها اکنون می توانید به لوله کشی پکیج دیواری اقدام کنید.

نکته :معمولا به علت قابلیت تحمل فشار زیاد آب و مقاوم بودن در برابر دمای زیاد گرما، در لوله کشی پکیج دیواری از لوله های پلاستیکی استفاده می شود.

انواع لوله کشی پکیج

 لوله کشی پکیج شوفاژ دیواری به سه دسته زیر تقسیم می شوند که هرکدام روش خاص خود را دارند و برای اماکن متفاوتی قابلیت استفاده دارند:

لوله کشی مختلط

در این سیستم طرز قرارگیری لوله ها هم در کف زمین و هم در سقف کاذب است.

لوله کشی با برگشت مستقیم

این سیستم یک لوله کشی خوب برای منازل و محیط های کوچک می باشد.

لوله کشی با برگشت معکوس

امروزه در اکثر ساختمان های شهری با متراژ متوسط این سیستم رایج است.

به دلیل عدم رسوب گرفتن لوله ها و تولید گرمایش مطلوب و مزایای زیاد سیستم لوله کشی کف گرمایش، این نوع لوله کشی پکیج دیواری نیز محبوبیت بسیار زیادی دارد.

مزیت های لوله کشی پکیج به روش کلکتوری

برخی از مزیت های مهم لوله کشی به روش کلکتوری عبارتند از:

  • قابلیت کنترل و مدیریت جریان آب
  • افزایش راندمان و بازده پکیج
  • تنظیم فشار پکیج
  • نصب سریع
  • سهولت در اجرا
  • مقرون به صرفه از نقطه نظر اقتصادی
  • وزن سبک و مناسب
  • و طول عمر بسیار بالا

ناگفته نماند که در این روش لوله کشی غالبا از لوله های پنج لایه استفاده به عمل می آید. این لوله ها ضمن انتقال فوری و سریع آب، مانع از اتلاف دما می شوند. این موضوع بازده و راندمان بهینه و بالای دستگاه پکیج را با خود به همراه دارد.

ترتیب لوله های زیر پکیج

به منظور آشنایی و شناسایی ترتیب لوله های زیر پکیج باید خاطر نشان نمود که سیستم لوله کشی دستگاه پکیج به دو دسته بسته و باز طبقه بندی می گردد.

بر این اساس، شیلنگ های ۳/۴ و دارای اندازه بزرگ موید رادیاتورها و مسیر بسته و شیلنگ های ۱/۲ و دارای سایز کوچک نمایانگر آبگرم مصرفی و مسیر باز می باشند. به عبارت دیگر، توجه به سایز لوله بهترین شیوه برای تشخیص ترتیب لوله های موجود در زیر پکیج می باشد.

نکته: لوله های سایز ۳.۴ بهترین لوله ها برای لوله کشی هستند. از لوله های ۱.۲ می توانید برای متراژهای کوچک نیز استفاده کنید.

نکته: برای جلوگیری از فشار به پمپ پکیج از زانوهای کمتر و با قطر ۲۵ و زاویه ۴۵ درجه استفاده کنید.

نکات ریز اما مهم در لوله کشی پکیج

  1. برای بهتر داغ شدن شوفاژ در هنگام لوله کشی از تعداد زانوی کمتری استفاده کنید زیرا هر چه تعداد زانو بیشتر باشد پمپ پکیج فشار بیشتری را متحمل می شود، حال اگر از زانو استفاده می کنید دقت کنید که قطر لوله 25 باشد و زانو 45 درجه باشد زیرا این نوع از فشار زیاد بر پمپ و شکسته شدن آب برگشت جلوگیری کرده و مشکلات کمتری برای پکیج ایجاد می کند.
  2. برای لوله کشی رادیاتورها بهتراست آنها را در زیر پنجره قرار دهید تا از تاثیر سرمای خارج از محیط جلوگیری بکند، در محاسبه متراژ گرمایش رادیاتور فقط مسیر رفت را حساب می کنیم، علم های رادیاتور که از آنها برای بستن رادیاتورها استفاده می کنیم نیز باید در زیر پکیج 32 باشد و نهایتا به لوله 25 تبدیل شود.

3 .هر چه متراژ لوله بیشتر باشد فشار بیشتری بر پمپ پکیج وارد می شود، پس بهتر است از متراژ لوله کمتر استفاده کرد، اگر به هر دلیلی متراژ لوله کشی زیاد شد یک پمپ کمکی در قسمت رفت قرار دهید تا به پمپ اصلی کمتر فشار وارد شود همچنین مسیر لوله کشی پکیج نباید پیچ و خم زیادی داشته باشد.

4 .بهتر است در هنگام لوله کشی از لوله های 4/3 استفاده کنید، استفاده از لوله های 2/1 مگر در مواردی که متراژ ساختمان کوچک و مسیر لوله کشی کوتاه است توصیه نمی شود زیرا این لوله ها به مرور باعث خرابی پمپ دستگاه می شوند.

5 .برای محاسبه قدرت پمپ از فرمول قدرت پمپ= 0.075 × متراژ لوله کشی استفاده می کنیم، از این طریق می توان متراژ مناسب لوله کشی با توجه به قدرت پمپ را به دست آورد.

در انجام لوله کشی پکیج شوفاژ دیواری دقت لازم را داشته باشید و برای لوله کشی پکیج ،نصب پکیج ،تعمیر پکیج از متخصصین کمک بگیرید  تا از نیاز مکرر به سرویس و تعمیر پکیج بکاهید و از خسارت های لوله کشی نامناسب پیش گیری کنید.

سخن پایانی

در اینجا شما با کلیاتی از آموزش لوله کشی پکیج دیواری آشنا شدید اما کار اجرای لوله کشی پکیج دیواری باید به فردی متخصص و حرفه ای سپرده شود زیرا انجام هر گونه خطا در انجام لوله کشی پکیج موجب عملکرد نامطلوب آن می شود. از طرفی عدم انتخاب لوله مناسب برای لوله کشی پکیج دیواری کار تولید هوای گرم را برای پکیج دیواری با مشکل مواجه کرده و میتواند ظاهر محیط را نیز زشت نماید. گروه تهران سرویس آنلاین با بهره گیری از یک گروه حرفه ای در زمینه نصب پکیج و انواع لوله کشی در خدمت شما عزیزان است. برای تماس با ما کافی با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید تا همکاران ما در اسرع وقت در محل مورد نظر شما حاضر شوند.

دکمه بازگشت به بالا