با این 7 تکنیک شیمی کنکور 1403 رو بالای 70 بزن

نحوه طراحی سوالات شیمی کنکور

سوالات شیمی دارای انواع مختلفی می باشند. برخی از آن ها محاسباتی و برخی مربوط به مفاهیم کتاب درسی می باشد. سوالات محاسباتی نیزبه انواع مختلفی همچون سوالات محاسباتی ساده، ترکیبی و پیچیده تقسیم می شود. به صورت کلی طبق آمار های سال گذشته از سوالات محاسباتی بین 15 تا 17 سوالات مطرح شده بود. از دیگر سوالات شیمی می توان به درک مطلب، ترکیبی، شکل و نمودار ها و واکنش های شیمیایی اشاره کرد. سوالات درک مطلب بین 6 تا 8 سوال، سوالات ترکیبی بین 8 تا 10 سوال و سوالات شکل و نمودار ها و واکنش های شیمیایی بین 3 تا 5 سوال را به خود اختصاص می دهد.

از کی برای کنکور 1403 شروع کنیم | برنامه ریزی برای کنکور 1403 انسانی | برنامه ریزی برای کنکور 1403 تجربی

معرفی تکنیک های تست زنی شیمی

یادگیری تکنیک های تست زنی شیمی کمک شایانی به کسب درصد های بالا و قبولی در رشته های تاپ خواهد کرد. با توجه به اینکه سوالات کنکور به شیوه تستی و 4 گزینه ای طرح می شود، یادگیری این تکنیک ها ضروری و مفید خواهد بود. پیش از یادگیری تکنیک های تست زنی شیمی ابتدا شما باید بر روی مباحث و مطالب درسی به خوبی تسلط یابید. زیرا اگر مفاهیم را به درستی متوجه نشده باشید، نمی توانید تستی را حل کنید. در ادامه به معرفی تکنیک های تست زنی شیمی می پردازیم:

1.اول مطالعه کنید بعد تست بزنید

یکی از مهم ترین موارد در تکنیک های تست زنی شیمی، آشنایی با مباحث و مطالب هر یک از فصول این درس می باشد. داوطلبان جهت تست زنی ابتدا باید به خوبی مطالب را مطالعه کرده و سپس اقدام به تست زنی کنند تا مطالب به طور کامل در ذهن شما تثبیت شوند. اینکار سرعت شما را در تست زدن افزایش می دهد.

2.تکنیک ضربدر و منها

این تکنیک کمک بسیاری به پاسخ دهی به تست های کنکوری خواهد کرد. در این روش شما سوالاتی را که بلد هستید پاسخ می دهید. سوالاتی را که مطمئن هستید نمی ‌توانید پاسخ دهید یا مبحث آن را نخوانده ‌اید، با علامت منها و سوال ‌هایی که شک برانگیز و زمان بر است و باید زمان بیشتری روی آن فکر کنید را با علامت ضربدر مشخص کرده و در آخر به آن‌ ها باز می گردید.

3.تکنیک مدیریت زمان

در این تکنیک که به زمان‌ های نقصانی معروف است، شما زمان مشخصی را برای هر درس انتخاب می کنید. این زمان معمولا کمتر از زمان تعیین شده است. در این زمان سعی کنید تمام سوالات را بخوانید، سوال‌ های آسان ‌تر را در ابتدا پاسخ دهید و زمان ‌های باقی مانده را به سوال ‌های ضربدر دار بپردازید. مثلا اگر درسی 20 دقیقه زمان دارد ولی این زمان برای آن زیاد است، 15 دقیقه بیشتر روی آن وقت نگذارید و از باقی زمان برای درس ها و سوالات زمان بر استفاده کنید.

4.تکنیک حذف گزینه

این تکنیک، مخصوصا برای دروس خواندنی و حفظ کردنی، می‌ تواند به شما کمک شایانی بکند. سعی کنید جواب هایی را که مطمئن هستید غلط‌‌ هستند، با یک دایره جدا کنید. و به همین تزتیب سایر سوالات را حذف نموده تا به جواب نهایی برسید.

5.علامت گذاری نکات و محاسبات مهم

در هنگام خواندن سوال از شما خواسته می‌ شود مواردی را شمارش کنید یا به دست آورید. در صورت سوال سعی کنید زیر این موارد خواسته شده خط بکشید تا به خوبی متوجه خواسته طراح سوال شوید. در زمان حل سوال هم ممکن است تا رسیدن به پاسخ نهایی چند مرحله را طی کنید یا این که سوال چند بخشی باشد و شما مجبور باشید تا همه‌ی موارد خواسته شده را به دست آورید. بنابراین در هر مرحله دورعدد یا پاسخی که به دست آوریده‌ اید، خط بکشید و بعد راه‌ حل را ادامه دهید. با این کار سرعت پیدا کردن عدد های مهم بیشتر می شود و احتمال خطا کاهش پیدا می‌ کند.

6.اولویت‌ بندی تست ها

هنگام تست زنی به خصوص در آزمون ‌های آزمایشی سعی کنید سوالات ساده، زمان بر و دشوار را تشخیص دهید. سعی کنید برای سوالاتی که سخت و زمان بر هستند از روش ضربدر و منها استفاده نمایید. داوطلبان با اولویت‌ بندی تست ها می‌توانند سوالات آسان و متوسط را به راحتی پیدا کرده و حل نمایند. سپس در زمان باقی مانده می توانند به حل سوالات زمان بر بپردازند. مدیریت زمان در کنکور یکی از مهم ترین فاکتور های موفقیت و کسب رتبه های برتر در این آزمون می باشد.

در کنکور سراسری تنها آمادگی علمی برای کسب رتبه های بالا کافی نیست و توانایی مدیریت زمان و برنامه ریزی صحیح زمانی نیز کمک شایانی به قبولی در این آزمون خواهد کرد. توجه داشته باشید به همان ترتیب که سوالات آسان، متوسط و سخت در کنکور طرح می ‌شوند، به همان نسبت نیز زمان لازم برای پاسخ ‌گویی به آن ‌ها متفاوت است.  ممکن است شما در برخی از مباحث شیمی تسلط بیشتری داشته باشید و سریع ‌تر پاسخ دهید و در برخی دیگر ضعیف عمل کنید. لذا باید برای مواجهه با انواع سوالات به خوبی زمان خود را مدیریت کنید.

8.مباحث را به صورت تفکیکی کار کنید

یکی از مهم ترین تکنیک های تست زنی شیمی کنکور این است که شما بر روی هر مبحث به اندازه کافی وقت گذاشته و تسلط یابید. برای مثال برای مباحث مفهومی باید زمان ویژه ای را در نظر بگیرید و یا برای مباحث حفظی بهتر است نکات هر مبحث را به طور جداگانه حفظ کنید و تست بزنید.

چرا آشنایی با تکنیک های تست زنی شیمی ضروری است؟

سوال های کنکور تستی است و تنها خواندن مطالب کتاب، برای حل کردن سوالات کافی نیست. سوالات تستی نوع خاصی از طراحی سوال هستند که نه تنها برای حل کردن آن ها تسلط روی مفاهیم مورد نیاز است، بلکه لازم است توانایی تشخیص تله های کنکوری و نکات هر سوال و همچنین سرعت مورد نیاز برای حل کردن سوالات را داشته باشید. بنابراین آشنایی با تکنیک های تست زنی شیمی بسیار ضرروی می باشد.

علاوه بر این داوطلبان باید جهت کسب درصد قابل قبول و اخذ یک نتیجه ای مطلوکنکور آی کیو های عزیز سلام با روش مطالعه شیمی کنکور در خدمتتون هستیم؛ شیمی جز آن دست درس های اختصاصی است که بچه ها از قوی تا ضعیف از سختی، زیاد بودن و سوالات عجیب و غریبش گلایه دارند. اما با این وجود هستند افرادی که درصد مناسب و قابل قبولی در این درس کسب می کنند. پس باید همین اول کار بگویم که گرفتن درصد بالای شیمی کاری شدنی است و اصلا ناممکن و بعید نیست حتی اگر آسان نباشد و به وقت و توجه بالایی نیاز داشته باشد.

روش مطالعه شیمی کنکور

روش 5 مرحله ای براتون آماده کردیم تا با نحوه مطالعه شیمی کنکور به صورت کامل آشنا شید، این روش مطابق نحوه مطالعه شیمی رتبه های برتر کنکور در سال های گذشته هستش که درصد خیلی خوبی در درس شیمی کسب کردن، با ما همراه باشید.

گام اول:

تو این درس اولین و مهمترین قدم بررسی کتاب درسیه، بنابراین مطالعه هر مبحثی رو ابتدا با بررسی سریع کتاب درسیتون شروع کنید.

گام دوم:

قسمت به قسمت که پیشروی انجام میدین، باید تست حل کنین و برای این کار باید از تست های تالیفی و آموزشی کتاب های تست شروع کنید. تو این مرحله قطعا با نکات جدیدی روبرو میشین که باید تو دفتر جداگونه ای یادداشتشون کنید، حتما هم ارتباط اون نکته و کتاب درسی رو مشخص کنین.(این گام خیلی خیلی مهم بودا حتما حتما اجراش کن)

گام سوم:

وقتی مبحث مشخصی رو مطالعه کردید برین سراغ درسنامه یا جزوتون و همون قسمت رو مجدد با جزئیات دقیق مطالعه کنید. در انتهای هر بخش هم باید تست بزنید؛ تو این مرحله سعی کنید تست های کنکوری و سطح بالاتری رو حل کنید و یادگیری خودتون رو بسنجید. در این مرحله انتظار میره حداقل به نیمی از سوالات پاسخ درست دهید اگر اینجور نبود یعنی مبحث رو به خوبی یاد نگرفتین!!

گام چهارم:

باید نکات نوشته شده رو به صورت منظم مرور کنید و در انتها حداقل 5 تست مشابه سوالاتی که غلط پاسخ دادین حل کنید و نکات جدید رو به دفترتون اضافه کنید.

گام پنجم:

مجددا سراغ کتاب درسی برید و ارتباط نکاتی که نوشتید با متن درسی رو به صورت حاشیه نویسی یا هایلایت کردن متن برای خودتون مشخص کنید. در انتها به صورت آزمونی از کل مبحث تست های کنکوری حل کنین و تسلط خودتون بر مبحث رو بسنجید.

گوش کن حواست باشه که این درس اصلا حفظی نیست و باید ارتباط مفاهیم رو با تمرین و بررسی زیاد درک کنی.

نحوه مطالعه شیمی کنکور به صورت موضوعی

سوالات درس شیمی در کنکور سراسری از سه بخش حفظی، مفهومی و مسائل کتاب درسی مطرح میشوند، اگر تصمیم به موضوعی خواندن شیمی کنکور دارین حتما نکات مرتبط با هر بخش که در زیر بیان شده رو رعایت کنید، مطمئنن باشید با رعایت این جزئیات درصد بسیار بالایی در درس شیمی کسب خواهید کرد.

1_ بخش حفظی:

برای این بخش باید ریز به ریز و جزء به جزء متن کتاب درسی هر سه پایه را کامل مطالعه کنید. شامل کلمات متن ، تمرینات ، زیر شکل ها و… سریع از روی این بخش گذر نکنید چون اولا مطالب بسیار فرار هستند و سوالاتی در آزمون ها و کنکور هست که کاملا از بخش های حفظی و دقیقا متن کتاب درسی می آیند. برای مثال یکی از سوالات شیمی کنکور تجربی ۹۷ به طور کامل از متن کتاب دوم دبیرستان صفحه ۳ آمده بود. برای فراموش نکردن مطالب حفظی مرور در بازه های مناسب و خلاصه نویسی مطالب حفظی را جدی بگیرید.

شما با نوشتن یه خلاصه می توانید در زمان مرور و با صرف کم ترین زمان بیشترین مطالب حفظی را به یاد بیاورید‌. می توانید از کتاب های کمکی برای مطالب حفظی شیمی مثل کتاب لقمه مهر و ماه کمک بگیرید. حتی ضرائب موازنه واکنش های مهم و پرتکرار ، عددهای جرمیِ عناصر مهم تر را حفظ کنید تا در زمان حل سوالات با ذخیره کردن و صرفه جویی در زمان حل تست ها از رقیبان خود جلو بیفتید.

2_ بخش مفاهیم:

قدم اول قبل از مسائل مفاهیم مرتبط به آن است. شما در بخش مفاهیم باید به چیز های کلیدی مثل تفاوت دما و گرما یا ظرفیت گرمایی با ظرفیت گرمایی ویژه مسلط باشید که خب در بیشتر درسنامه های کتاب های آموزشی به آنها اشاره شده و شما به خوبی باید به این مفاهیم مسلط بشین. بخش مفهومی در واقع شامل نمودار ها و جداول و شکل های کتاب هم می شود که باید تحلیل نکات آن را بلد باشید و این نکات و مثال های مهم را وارد کتابتان کنید. اگر به خاطر سپردن اعداد و رابطه این عددها در بعضی جداول کتاب برایتان سخت است می توانید برای خودتان نمودار فرضی رسم کنید و با استفاده از آن این مطالب را به ذهنتون بسپارید.

3_ بخش مسائل:

چیزی که شاید این بخش را برای شما سخت و نفس گیر می کند ، ترکیب زیاد انواع فرمول ها و مفاهیم در این گونه سوالات است. این که مسائل شیمی از قدرت ترکیبی بالایی برخور دار است قابل انکار نیست و حقیقتا همین طور است، پس باید توجه کنید که تک تک مفاهیم و مسائل را بلد باشید.

برگرفته شده از: پانسیون مطالعاتی سیمیا

دکمه بازگشت به بالا