بهترین ایده نور پردازی محیط های آموزشی

چند ایده کاربردی و جذاب برای نورپردازی در محیط آموزشی

1-استفاده از رینگ لایت یا حلقه نور

پیشرفت در زمینه تولید محتوای ویدیویی و همچنین توجه ویژه کاربران به شبکه هایی مانند یوتیوب و آپارات. باعث شد تا ابزارهای جدیدی برای تولید هرچه بهتر این سبک از محتوا به وجود آید. یکی از این ابزارها مهتابی ال ای دی یا همان حلقه های نوری است. استفاده از حلقه های نور یا همان رینگ لایت ها امروزه بسیار زیاد شده. بلاگرها، یوتوبرها و تولید کنندگان ویدیو از این ابزار بسیار استفاده می کنند. دلیل استفاده از آن ها نیز، سادگی و راحتی در استفاده و همچنین قیمت مناسب آن ها به نسبت ابزارهای نورپردازی حرفه ای است. با کمک یک رینگ لایت می توانید به بهبود نور محیط برگزاری کلاس خود کمک کنید. خروجی این کار تصاویری با کیفیت از تدریس شماست.

۲- استفاده از وب کم چراغ دار

مهم ترین ابزار برای برقراری ارتباط تصویری در کلاس مجازی، یا دوربین است. وب کم ها بیشتر برای این کار استفاده می شوند و به نوعی مخصوص چنین عملیاتی طراحی شدند. یکی از انواع وب کم که این روزها بسیار طرفدار دارد به خصوص در میان کسانی که وبینار یا کلاس آنلاین برگزار می کنند، وب کم چراغ دار است.

بسیاری از این وب کم ها در کنار یا دور خود از لامپ ال ای دی بهره می برند و به شما در ارائه تصویری واضح و پر نور تر کمک می کنند. دوتا از بهترین گزینه های این سبک وب کم، وب کم کلاس آنلاین Vitade 1080P Streaming Cam و Razer Kiyo Streaming Webcam است که از یک حلقه کوچک ال ای دی نیز بهره می برند.

۳- بهره گیری از نور طبیعی

اگر محدودیت زمانی ندارید می توانید کلاس ها را در ساعات پر نور روز ضبط کنید. در حقیقت نور طبیعی بهترین و ارزان ترین روشی است که می توانید با آن برای کلاس مجازی خود ویدیو تهیه کنید. اگر مکانی که قصد برگزاری کلاس در آن را دارید دارای نورگیر است بهتر است ساعات برگزاری و ضبط را طوری تنطیم کنید که نور نیز به محیط شما بتابد. در این روش دیگر نیاز به تهیه ابزاری اضافی ندارید و به صورت رایگان می توانید به نورپردازی کلاس مجازی بپردازید.

۴- استفاده از لامپ و زر ورق

یکی دیگر از روش های کم هزینه استفاده از لامپ های معمولی در کنار زر ورق آلومینیوم است. در حقیقت باید طوری این کار را انجام دهید که نور به زر ورق بتابد و آن را منعکس کند، در نتیجه انعکاس نور، تصاویر زنده و بهتری خواهید داشت. البته این کار برای محیط های کوچیک و تاریک مناسب است. برای مثال می توانید از نور چراغ مطالعه نیز استفاده کنید. توصیه ما استفاده از این روش در کلاس های مجازی کم هزینه و با تعداد نفرات پایین است که مطالب مهمی را قصد ندارید در ویدیو به دانش آموزان نشان دهید.

با انواع نورپردازی بیشتر آشنا شوید

نورپردازی عمومی یا کلی

روشنایی یکی از اولویت‌های ایرانیان برای فضای خانه است. هرچه نور استفاده شده در محیط کارآمدتر باشد، دکوراسیون داخلی نیز زیباتر به نظر می‌رسد. نورپردازی کلی یا عمومی به همین دلیل ایجاد شد. این تکنیک نورپردازی باعث می‌شود تا با انتخاب چند مدل از بهترین ابزارهای روشنایی، فضای خانه را دگرگون کنید.

تکنیک نورپردازی عمومی چگونه اجرا می‌شود؟

اگر در میان انواع مدل‌های نورپردازی این روش انتخاب شما است، باید مجموعه‌ای از ابزارهای روشنایی را برای فضای خانه انتخاب کنید. لوسترهای آویز، چراغ مخفی،‌ هالوژن و حتی استفاده از آباژور در نقاط کور می‌توانند برای این روش نورپردازی مناسب باشند. برای اینکه فضای شما چندان یکنواخت به نظر نرسد نیز می‌توانید از ترکیب نورهای سفید و زرد استفاده کنید تا نوری طبیعی در خانه جریان داشته باشد.

ویژگی اصلی نورپردازی عمومی

مهم‌ترین نکته‌ای که در نورپردازی کلی اهمیت دارد،‌ یک‌دست بودن نور است. به این معنی که نباید بخشی از فضا تاریک و بخشی دیگر روشن باشد. به عبارت دیگر توزیع نور به صورت یکنواخت و استاندارد در این تکنیک نورپردازی داخلی اهمیت زیادی دارد. یکی از اشتباهات رایج در این سبک مدرن نورپردازی این است که تصور می‌شود استفاده از ابزارهای روشنایی متفاوت، برای ایجاد روشنایی بیش از حد است. در صورتی‌که یکی از مهم‌ترین اصول نورپردازی عمومی متعادل بودن نور است؛ به‌شیوه‌ای که نور زیاد چشم را نزند و بیش از حد نباشد.

برای اینکه کنترل نور را در این فضا ساده کنید، بهتر است از لوازمی قابل کنترل استفاده کنید. برای مثال، برای روشن کردن هالوژن‌ها و نور مخفی دو کلید جداگانه در نظر بگیرید. با این کار می‌توانید نسبت نور را در هر ساعت و متناسب با هر شرایطی کنترل کنید.

نورپردازی عمومی برای چه فضایی مناسب است؟

با توجه به اینکه نورپردازی کلی برای یکدست کردن فضا انتخاب می‌شود،‌ استفاده از آن در محیط‌هایی مانند اتاق خواب چندان مناسب نیست. این سبک از نورپردازی بیش از همه در سالن‌های بزرگ و اتاق نشیمن استفاده می‌شود، چراکه هم فضای کافی برای نصب لوستر دارند و هم افراد زمان زیادی را در آن‌جا سپری می‌کنند. از این شیوه نورپردازی می‌توان برای دکوراسیون داخلی سالن اجتماعات، تالارها و فضاهایی لوکس نیز استفاده کرد.

نورپردازی متمرکز یا تاکیدی

این روش یکی از مدرن‌ترین شیوه‌های نورپردازی است. این سبک از نورپردازی با استفاده از چراغ‌های تکی و اغلب دیواری ایجاد می‌شود و همانطور که از نامش پیداست بر بخش‌هایی خاص از دکوراسیون متمرکز است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نورپردازی تاکیدی یا متمرکز این است که می‌توانید برای اجرای آن خلاقیت به خرج دهید. برای مثال با استفاده از یک لوستر آویز مدرن در مرکز راهرو ورودی یک فضای خاص و زیبا خواهید ساخت. از طرف دیگر این شیوه را می‌توان ارزانترین روش نورپردازی مدرن در خانه دانست.

رایج‌ترین سبک اجرای نورپردازی متمرکز

اصلی‌ترین ابزارهای روشنایی در این تکنیک نورپردازی، استفاده از دیوارکوب‌های دیواری و هالوژن‌هایی با شکل‌های مدرن، لوسترهای پایه‌دار و چراغ‌های نورافکن هستند. به همین دلیل می‌توانید به سادگی لوازم روشنایی را متناسب با رنگ و سبک دکوراسیون داخلی انتخاب کنید. تنها نکته‌ای که هنگام اجرا باید به آن توجه کنید، این است که لامپ‌های استفاده شده در این نوع نورپردازی باید نوری متمرکز، قوی و خوش‌رنگ داشته باشند. در حقیقت یک انتخاب مناسب می‌تواند جلوه‌ای خاص برای خانه و فضای مورد نظر شما ایجاد کند.

نورپردازی متمرکز در چه دکوراسیونی استفاده می‌شود؟

نورپردازی می‌تواند با توجه به سلیقه، ایده و فضای کلی خانه شما در هر محیطی زیبایی خاص خود را داشته باشد. با این حال، از این سبک بیشتر در دکوراسیون مدرن استفاده می‌کنند. این نوع از دکوراسیون‌ها معمولا لوسترهای آویز ندارند یا از نور کم و کنترل شده استفاده می‌کنند.

به همین دلیل نورپردازی متمرکز می‌تواند روح تازه‌ای به فضای خانه شما بدهد. از طرفی از این نورپردازی برای برجسته کردن بخش مهمی از خانه استفاده می‌کنند. برای مثال، شما می‌توانید یکی از دیوارها را به چیدمان تابلوهای مدرن و قاب‌عکس‌های مینیمال اختصاص دهید و برای نمود بیشتر، از نورپردازی متمرکز در این بخش استفاده کنید. این سبک نورپردازی در نمایشگاه‌های هنری نیز کاربرد ویژه‌ای دارد.

نورپردازی ریلی

این روزها در جدیدترین سبک‌ها از انواع نورپردازی در معماری، لوسترهای سقفی و آویزی جایگاه خود را از دست داده‌اند و بسیاری از افراد تمایلی به استفاده از آن‌ها ندارند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، پیشنهاد می‌کنیم شیوه نورپردازی ریلی را فراموش نکنید. در این شیوه همانطور که از نامش پیداست، از چراغ‌ها به صورت ریلی و طولی استفاده می‌شود. مهم‌ترین مزیت این شیوه از نورپردازی، امکان ایجاد طرح‌های خلاقانه در زمان اجرای دکوراسیون داخلی است.

در حقیقت دست شما برای طراحی دکوراسیون شیک و مدرن خانه کاملا باز است و در نهایت نیز دکوراسیونی مدرن، ساده و شیک خواهید داشت. برای نورپردازی ریلی معمولا از چراغ‌های خطی به صورت مخفی یا کار شده در سقف استفاده می‌کنند. نوع دیگری از نورپردازی خطی برای جداسازی فضاهایی مانند آشپزخانه است که می‌توان در این موارد از چراغ‌های خطی دکوراتیو نیز استفاده کرد.

بهترین فضا برای نورپردازی ریلی

این نوع نورپردازی، هم برای نشیمن خانه و هم در فضاهایی مانند اتاق خواب و حتی سرویس‌بهداشتی کارآمد است و از سری نورپردازی‌های لوکس خانه به‌شمار می‌آید. علاوه ‌بر دکوراسیون خانه، می‌توان از این تکنیک نورپردازی برای دکوراسیون فضاهای تجاری، سالن‌های ورزشی، کلینیک‌های زیبایی و فضاهای اداری لوکس نیز استفاده کرد.

نورپردازی وظیفه‌ای

نورپردازی وظیفه‌ای را می‌توان نوعی از نورپردازی متمرکز دانست، چراکه در این شیوه نیز نور بر یک فضای خاص تمرکز دارد اما مهم‌ترین تفاوت آن‌ها در کاربردشان است. نورپردازی وظیفه‌ای تنها یک وظیفه خاص را به عهده دارد. برای مثال، اگر از یک لوستر مدرن کوچک یا یک چراغ مدرن پایه‌دار برای روشن کردن میز کار خود استفاده کنید، در حقیقت وظیفه‌ای را از آن سبک نورپردازی انتظار دارید.

این نوع نورپردازی در اتاق کار، بالای میز ناهارخوری، بالای کانتر آشپزخانه، اطراف میز آرایش و فضاهایی از این دست بسیار کاربردی هستند. برای اجرای این تکنیک نورپردازی بهتر است از چراغ‌های انعکاسی استفاده کنید. بزرگ‌ترین مزیت‌های این نورپردازی افزایش تمرکز، ایجاد دید بهتر در محیط و صرفه‌جویی در روشنایی است؛ بنابراین می‌توان این شیوه را بهترین نور برای مطالعه دانست.

بهترین روش‌های نورپردازی فضای باز

اگر به دنبال بهترین روش‌های نورپردازی در فضای باز هستید، چند تکنیک متفاوت پیش روی شما قرار دارد. با این روش‌ها نسبت به بودجه، سلیقه و فضای موردنظر، یک فضای سبز بی‌نقص برای خانه خود خواهید ساخت. بهترین ایده‌ها شامل موارد زیر هستند:

نورپردازی کف حیاط: برای برجسته کردن فضای سبز، مجسمه‌ها و سنگفرش استفاده می‌شود و برای آن از لامپ‌های هالوژنی و ال‌ای‌دی‌های خاص استفاده می‌کنند.

نورپردازی مهتابی: استفاده از چراغ‌های بلند پایه به صورت پراکنده می‌تواند این شیوه از نورپردازی را رقم بزند. برای توزیع یکپارچه نور و تداعی نور مهتاب، روی لامپ از حباب نیز استفاده می‌شود.

نورپردازی مسیر: اگر از درب ورودی تا درب اصلی خانه فاصله‌ای وجود دارد، به جای سنگفرش از نورپردازی مسیر استفاده کنید. این شیوه نورپردازی، مناسب افرادی است که به دکوراسیون فضای باز شیک و لوکس علاقه دارند.

نورپردازی پراکنده و نقطهای: اگر فضای باز چندان تاریک نیست و نورهای اطراف برای آن کافی هستند، از نورپردازی نقطه‌ای و پراکنده در کف حیاط، کنار نیمکت یا آلاچیق، کنار نرده و پله‌ها استفاده کنید.

 

منبع: quickbit.co.uk

دکمه بازگشت به بالا