انواع دستگاه شخم زن کوچک و بزرگ ؟
بهترین شخم زن ها و ماشین آلات خاکورزی
بهترین تیلر کشاورزی : شخم زنی یکی از عملیات مهم کشاورزی است که برای انجام آن از ابزار و ماشین آلات پیشرفته ای مثل شخم زن ها استفاده می شود. شخم زنی با ابزار مناسب تهویه خاک را بهبود می بخشد و آفات خاک را از بین می برد. هر چه شخم زنی اصولی تر باشد رشد علف های هرز کاهش می یابد و با نفوذ بهینه آب، در مصرف منابع آب و انرژی صرفه جویی می شود. پرشیا دیزل در این مقاله بهترین شخم زن ها را به شما معرفی می کند. در ابتدای مطلب به چند نکته اساسی در ارتباط با فاکتورهای مهم شخم زن ها و قیمت دستگاه شخم زن کوچک اشاره می کنیم.
کدام شخم زن بهتر است؟
نوع موتور، امکان نصب ادواتی مثل نهر کن، گاوآهن و انواع پمپ ها ، راحتی استفاده از دستگاه ، فرمان پذیری دستگاه و … عواملی هستند که در کارایی شخم زن ها موثر هستند. شخم زن ها باید دارای گارانتی باشند و استانداردهای جهانی در طراحی آن رعایت شده باشد. در هنگام خرید دستگاه با ید به پارامترهای مختلفی توجه کرد در این مقاله به بررسی پرفروش ترین شخم زن های باغی و معرفی بهترین شخم زن باغی می پردازیم.( لازم به ذکر است موارد ذکر شده در این مقاله به انتخاب و رای کشاورزان می باشد )
چرخ شخم زن ها
در شخم زن ها هم از چرخ های لاستیکی و هم آهنی استفاده می شود. چرخ های آهنی به چنگک های شخم زن کمک می کند با سطح خاک درگیری بیشتری داشته باشد و در نتیجه راندمان عملیات شخم زنی افزایش یابد. لازم به ذکر است هر چه سایز چرخ تیلرها بزرگتر باشد تاثیر بهتری در زمان شخم زنی خواهد داشت، به تازگی مجموعه پرشیا دیزل لاستیک های 600 در 12 برای استفاده در تیلرها و تراکتورهای دوچرخ موجود کرده است.
تنظیم عمق شخم زنی
در اکثر شخم زن ها می توان عمق شخم زنی را به وسیله یک میله کششی که در قسمت پشت موتور تعبیه شده است تنظیم کرد. عمق شخم زنی به عوامل مختلفی از جمله نوع محصول و بافت خاک بستگی دارد.
پرفروش ترین مدل های شخم زن
شرکت های زیادی در سرتاسر دنیا به تولید ماشین آلات کشاورزی از جمله انواع شخم زن ها مشغولند. تنوع در بازار این محصول به قدری زیاد است که بدون تحقیق درباره انواع مدل ها و برند های مختلف نمیتوان برای خرید یک شخم زن مناسب اقدام کرد. با پرشیا دیزل همراه باشید تا در ادامه مطلب به معرفی بهترین شخم زن ها بپردازیم.
تیلر ویما ، تیلرهای کت شلواری با ظاهری اروپایی بهترین تیلر کشاورزی
شرکت چینی ویما یکی از تولید کننده های معتبر ماشین های کشاورزی در دنیا می باشد. تیلرهای ویما موتور های قدرتمندی دارند. در عین حال از طراحی ساده و کاربری بسیار ساده ای برخوردار هستند. از ویژگی های مهم شخم زن های ویما می توان به قدرت مانورپذیری بالای روتیواتور و حرکت روان شخم بین درختان پرتراکم اشاره کرد. در ادامه به معرفی چند مدل معروف تیلرهای ویما می پردازیم. توان موتور، عرض کار، عمق شخم زنی و وزن هر کدام از این موتورها با یکدیگر متفاوت است.
· تیلر ویما مدل RS-WM1000AE
تیلر کولتیواتور ویما مدل WM1000AE، با موتور7 اسب ویما، سوخت دیزل، گیربکس سه حالته 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب، با سیستم انتقال گیربکس، قابل اتصال به انواع نهر کن، گاوآهن، خیش، پمپ آب، سمپاش و…
· تیلر ویما مدل RS-WM1000NA
تیلر کولتیواتور ویما مدل WM1000NA با موتور5.5 اسب ویما، سوخت دیزل، گیربکس سه حالته 2 دنده جلو ، 1 عقب، مناسب برای عملیات خاک ورزی با توان بالا ، قابل استفاده در مناطق تپه ای و مسطح، قابلیت اتصال انواع ادوات کشاورزی شخم زن، گاوآهن و….
این مدل را می توان جر سبک وزن ترین تیلرهای گازوئیلی به شمار آورد.
· تیلر ویما مدل Weima Rotary WM600 بهترین تیلر کشاورزی
تیلر روتیواتور ویما مدل wm600 ، با موتور 6.5 اسب ویما سری 170F، سوخت بنزین، تسمه ای 1 دنده جلو و 1 دنده عقب، استارت هندلی، جهت استفاده در گلخانه ها، زمین های زراعی و باغچه کوچک
· تیلر ویما مدل Weima Rotary WM1000N
تیلر روتیواتور ویما مدل wm1000 با موتور 6.5 اسب ویما ،سوخت بنزین، استارت هندلی ، تسمه ای 1 دنده جلو و 1 دنده عقب، جهت استفاده در گلخانه ها، زمین های زراعی و باغچه کوچک
· تیلر ویما مدل Weima Rotary WM1100A
تیلر روتیواتور ویما مدل wm1100A با موتور 7 اسب ویما ،سوخت بنزین، استارت هندلی ، گیربکسی 2 دنده جلو و 1 دنده عقب، جهت استفاده در گلخانه ها، زمین های زراعی و باغچه کوچک.
شخم زن بنزینی 7 اسب بخار ماک
شخمزن باغی همانطور که از اسم آن پیداست وسیله ای ایست که برای شخمزنی به خصوص در باغات تهیه شده است. این وسیله دارای ویژگی هایی است که مورد توجه بسیار باغداران و کشاورزان شده است. باغات ایران در بسیاری از مناطق دارای مساحت پایینی هستند. این ویژگی باعث می شود تا باغداران امکان خرید و استفاده از ادوات تراکتوری را نداشته باشند. پس تا قبل از دستگاه تیلر یا همان شخمزن مجبور به صرف هزینه های کارگری بسیار برای شخم زنی پای درختان می شدند. اما پس از ورود شخمزن باغی به ایران، و با توجه به قیمت مناسب آن، این محصول بسیار مورد توجه باغداران قرار گرفت.
اما این تنها ویژگی این دستگاه نیست. شخمزنی با عمق و عرض مناسب یکی دیگر از این مزایاست. معمولا دستگاه کلتیواتور یا همان شخمزن می تواند تا عمق 30 سانتیمتر زمین را شخم بزند. این عمق برای کشت های باغی عمق بسیار مناسبی است و سبب تهویه مناسب خاک گشته و نفوذ آب و اکسیژن به خاک را تسریع می نماید.
تیغه های دستگاه شخمزن باغی بسته به مدل و برند از 6 تا 10 ردیف تشکیل شده اند. که هر ردیف معمولا دارای 4 تیغه است. (در برخی از مدل ها در هر ردیف 3 تیغه نیز دیده شده است.) یعنی از لحاظ تعداد کلی تیغه ها 24 الی 40 تیغه دارند. همیشه نصف تیغه ها در سمت راست و نصف دیگر در سمت چپ قرار می گیرند. در بسیاری از مدل های شخمزن، یکی از ردیف های هر طرف با قابلیت جداسازی تعبیه می شود. تا کاربر بتواند در تعیین عرض شخم خود تنظیماتی را اعمال نماید.
دیگر مزیت دستگاه های شخمزن کم مصرف بودن آنها و هزینه نگهداری نسبتا پایین آنهاست. قابلیت حمل به مناطق دوردست و صعب العبور نیز از ویژگی های مهم این دستگاه است. دستگاه شخمزن یا تیلر (tiller) به گونه ای طراحی شده است که موقع شخمزنی از ارتفاع پایینی برخوردار است. عملکرد در ارتفاع پایین و نیز عرض کار مناسب، سبب شده است که دستگاه شخمزن برای کار در پای درختان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
همچنین امکان مانور پذیری بالا در پای درختان باعث می شود تا کاربر کنترل بیشتری در پای درخت داشته باشد. ویژگی دیگر دستگاه کلتیواتور باغی امکان نصب ادوات دیگر مانند سمپاش و تریلی است. این کاربرد ها که حنما مورد استفاده باغداران و کشاورزان است، سبب افزابش جذابیت این محصول برای کشاورزان و باغداران می گردد.
پس به طور خلاصه ویژگی های مثبت دستگاه شخمزن یا تیلر باغی به صورت زیر می باشند:
- قیمت مناسب در مقایسه با تراکتور و هزینه های کارگری
- هزینه نگهداری پایین در صورت استفاده صحیح
- دارای عرض و عمق شخم مناسب برای باغات
- قابلیت کنترل عرض شخم
- مصرف سوخت پایین و آلایندگی پایین
- قابلیت جابه جایی آسان به مناطق صعب العبور
- ارتفاع عملکردی پایین و مناسب برای شخم پای درخت
- امکان نصب و استفاده از سمپاش و تریلی
- شخمزنی بصورت یکنواخت و کمک به رفع ناهمواری های باغ