موتور ساینا چه مشخصاتی دارد؟

بررسی و مشخصات فنی ساینا ex سایپا + شرایط فروش اقساطی ساینا

زمستان سال ۹۵ بود که شرکت سایپا یک محصول جدید بر اساس تیبا به بازار معرفی کرد. این سدان کوچک ساینا نام داشت و به خوبی توانست منتقدان ظاهر نه چندان جذاب تیبا را به سوی خود بکشاند و به گزینه مناسب‌تری برای مشتریان خانوادگی و به‌ویژه اقشار کارمندی تبدیل شود. این خودرو در ابتدا با دو تیپ sx و ex به بازار آمد اما نسخه sx که امکانات کمتری داشت، خیلی زود از خط تولید کنار رفت تا در حال حاضر ساینا ای ایکس تنها عضو این خانواده در خطوط تولید شرکت سایپا باشد. در ادامه کلیه مشخصات ساینا ex به آگاهی می‌رسد. اگر تصمیم به خرید اقساطی ساینا s دارید، در ادامه همراه ما باشید.

ساینا ex از لحاظ فنی تفاوت محسوسی نسبت به تیبا ندارد. این خودرو از موتور m15 یورو ۴ سایپا به حجم ۱.۵ لیتر استفاده می‌کند تا قادر باشد نیرویی معادل ۸۷ اسب بخار قدرت به اضافه ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور تولید کرده و آن را به وسیله یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی به سوی چرخ‌های جلو روانه کند.

این پیشرانه در اصل همان موتور پراید است که مورد به‌روزرسانی و افزایش حجم قرار گرفته تا بتواند نیروی بیشتری تولید کند و کشش بهتری برای خودروهایی مثل: تیبا، ساینا و کوییک فراهم آورد. مصرف سوخت ساینا ای ایکس معادل ۷.۱۴ لیتر در صد کیلومتر برآورد می‌شود و شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو هم کمتر از ۱۳ ثانیه در شرایط استاندارد خواهد بود.

نام خودرو ساینا EX
نوع موتور چهار سیلندر خطی– هشت سوپاپ – دریچه گاز مکانیکی
حجم موتور 1503 سی سی
قدرت 87 اسب بخار در 5200 دور بر دقیقه
گشتاور 128 نیوتن متر در 4000 دور بر دقیقه
جعبه دنده 5 سرعته دستی
انتقال قدرت دیفرانسیل جلو
شتاب 0-100 12.8 ثانیه
بیشترین سرعت 175 کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی 7.02 لیتر در100 کیلومتر
ظرفیت باک 41 لیتر
سیستم تعلیق جلو مک‌فرسون
سیستم تعلیق عقب میله پیچشی
ترمز جلو دیسکی (خنک شونده)
ترمز عقب کاسه‌ای

آپشن‌های ساینا ex

با توجه به تیپ ex نسبت به مدل sx از آپشن های بیشتری مثل: شیشه بالابرهای برقی عقب، تنظیم برقی آینه‌های جانبی، سنسور پارک عقب و تهویه دیجیتال برخوردار است. دیگر آپشن های ساینا ای ایکس چندان برجسته نیست و به مواردی مثل چراغ‌های مه شکن جلو و عقب، شیشه بالابر برقی جلو و عقب، سیستم صوتی با چهار بلندگو، پورت usb و تنظیم دستی صندلی‌های جلو محدود می‌شود.

مقاله پییشنهادی: شرایط فروش ساینا اقساطی

 طراحی، ابعاد و اندازه‌ها

ساینا ای ایکس یک سدان کوچک با طول کمی بیش از ۴۲۱ سانتی‌متر است که بر اساس تیبا شکل گرفته و قسمت‌های جلو و عقب آن شامل چراغ‌ها و سپرها به طور کامل تغییر کرده است. طراحی و شیب درپوش موتور آن نیز متناسب با استانداردهای حفاظت از عابر پیاده متحول شده و دیگر حاوی جلوپنجره نیست.  در مجموع تحولات ظاهری ساینا را می‌توان یک گام مثبت در ارتقای چهره خودروی تیبا دانست و ظاهری جذاب و امروزی‌تر برای آن قائل شد. به‌ویژه در مقایسه با محصولات خانواده پراید یا حتی پژو ۴۰۵ ساینا طراحی به‌روزتری دارد و می‌تواند رضایت بیشتری در دل مشتریان پدید آورد.

کلاس بدنه سدان کوچک
نوع شاسی یکپارچه
طول 4215 میلیمتر
عرض 1663 میلیمتر
ارتفاع 1484 میلیمتر
فاصله محوری 2410 میلیمتر
وزن 1050 کیلوگرم
حجم صندوق عقب 370 لیتر
رینگ و تایر 14 اینچی آلومینیومی R14-185/65 یا 13 اینچی فولادی R13-175/70

ایمنی ساینا  ex

با وجود آن که گفته می‌شود پلتفرم x200 سایپا نسبت به پراید ایمنی بیشتری ایجاد می‌کند، اما در کل نمی‌توان روی سطح بالای امنیت محصولاتی مثل تیبا، ساینا ای ایکس و کوییک حساب ویژه باز کرد. از لحاظ سطح امکانات و تجهیزات ایمنی نیز ساینا ای ایکس به‌جز موارد حداقلی مثل دو کیسه هوا، ترمزهای ضد قفل abs و ebd و حسگر پارک عقب، آپشن های ایمنی چندان شاخصی ندارد.

شرایط بازار و جمعبندی

ساینا ex به خوبی توانسته فاصله محصولات ارزان‌قیمت مثل پراید ۱۳۲ و تیبا با محصولات گران‌تری مثل پژو ۴۰۵ و سمند را پر کند و به یک خودروی پرفروش برای خانواده‌ها تعطیل شود. البته نبود رقیبان مطرح خارجی در بازار کم تنوع ایران موجب موفقیت بیشتر ساینا بوده است. بنابراین شرایط بازار این خودرو کاملا گرم و پررونق دنبال می‌شود و اگر همواره به دنبال هستید، نمونه‌های صفر یا دست دوم این خودرو به راحتی در بازار خریداری می‌شود.

 درمجموع می‌توان بیان داشت ساینا ex در بازار فعلی ایران که فاقد محصولات اقتصادی روز دنیا است، یک گزینه اقتصادی با طراحی ظاهری نسبتا جذاب، امکانات تاحدی متقاعدکننده، کابین نسبتا جادار و عملکرد فنی متعادل به حساب می‌آید. خدمات پس از فروش وسیع، قطعات ارزان و تعمیرات آسان نیز از دیگر مزایای ساینا ای ایکس محسوب می‌شوند که خرید آن را برای مشتری ایرانی مقرون‌به‌صرفه می‌سازد. اگر تصمیم به خرید این ماشین را داشته اما بودجه محدودی دارید، می‌توانید از خدمت شرکت فرنام خودرو استفاده کنید

 مشخصات فنی ساینا s

همان‌طور که انتظار داشتیم ساینا اس تحول فنی چشمگیری نسبت به گذشته تجربه نکرده، اما دریچه گاز پیشرانه آن ‌که در مدل‌های قبلی از نوع سیمی بود، به برقی تبدیل شده است و استاندارد آلایندگی موتور نیز اکنون در سطح یورو ۵ قرار دارد. گیربکس ۵ سرعته دستی محور چرخ‌های جلو را به حرکت درمی‌آورد و در همکاری با موتور ساینا s شتاب ۰ تا ۱۰۰ کمتر از ۱۳ ثانیه را برای این خودرو رقم می‌زند. مصرف سوخت ساینا اس حدود ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر برآورد شده و بیشترین سرعت آن نیز به حوالی ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

نام خودرو ساینا s
نوع موتور چهار سیلندر خطی– هشت سوپاپ – دریچه گاز برقی
حجم موتور 1503 سی سی
قدرت 87 اسب بخار در 5200 دور بر دقیقه
گشتاور 128 نیوتن متر در 4000 دور بر دقیقه
جعبه دنده 5 سرعته دستی
انتقال قدرت دیفرانسیل جلو
شتاب 0-100 12.8 ثانیه
بیشترین سرعت 175 کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی 7.02 لیتر در100 کیلومتر
ظرفیت باک 41 لیتر
سیستم تعلیق جلو مک‌فرسون
سیستم تعلیق عقب میله پیچشی
ترمز جلو دیسکی خنک شونده
ترمز عقب کاسه‌ای

ابعاد و اندازه ها

کلاس بدنه سدان کوچک
نوع شاسی یکپارچه
طول 4215 میلیمتر
عرض 1663 میلیمتر
ارتفاع 1484 میلیمتر
فاصله محوری 2410 میلیمتر
وزن 1050 کیلوگرم
حجم صندوق عقب 370 لیتر
رینگ و تایر R14-185/60

آپشنهای ساینا s

شرکت سایپا آپشن‌های سطح بالا برای ساینا اس در نظر نگرفته و ترجیح داده است آنها را به یک تیپ دیگر از این خودرو با نام ساینا جی منتقل کند. بنابراین ساینا اس از لحاظ سطح امکانات تفاوت چندانی با مدل‌های قبلی ندارد و اگر تصیم به دارید باید بدانید که تجهیزات شاخص یا دهان‌پرکنی در لیست امکانات آن به چشم نمی‌خورد.

امکانات ساینا s
سنسور پارک دنده عقب
سيستم تهويه مطبوع نيمه اتوماتيك
نشانگر تعویض دنده
دیلایت
چراغ بدرقه
مه شکن جلو و عقب
نمایش دمای هوای بیرون
کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
ترمز ABS
ترمز EBD
کلید تاشو
هشدار دهنده دیداری و شنیداری بستن کمربند ایمنی
آینه جانبی برقی
شیشه بالابر برقی جلو و عقب
شارژ موبایل USB
سیستم هشداردهنده امنیتی
ایموبلایزر
کامپیوتر سفری
ایزوفیکس
صندلی راننده دستی ۶ حالته و صندلی مسافر دستی ۴ حالته

ایمنی ساینا اس

متاسفانه میزان ایمنی ساینا اس همچون دیگر خودروهای اقتصادی داخلی برای ما چندان مشخص نیست؛ زیرا این خودروها در آزمون‌های معتبر بین‌المللی جهت سنجش میزان امنیت حاضر نشده‌اند. البته با توجه به تجاربی که از تصادفات این خودروها به دست آمده است، می‌توان گفت که نمی‌شود روی سطح ایمنی اکثر خودروهای اقتصادی داخلی از جمله ساینا اس خیلی حساب کرد. ساینا s در بخش تجهیزات ایمنی هم در سطح حداقلی قرار دارد که در بخش آپشن ها به آن اشاره کرده‌ایم.

شرایط بازار ساینا s

 با توجه به آنکه خودروهای اقتصادی در شرایط فعلی بازار ایران حریفان چندانی را پیش روی خود در بازار نمی‌بینند، معمولاً موفق می‌شوند فروش قابل قبولی را به ثبت برسانند. زیرا مشتریان داخلی حق انتخاب زیادی ندارند و به ناچار به خرید این‌گونه خودروها متمایل می‌شوند. بنابراین می‌توان گفت که با توجه به فعلا شرایط این خودرو از لحاظ میزان خریدوفروش در سطح نسبتا مناسبی قرار دارد.

دکمه بازگشت به بالا