قهوه برای سردرد میگرنی

میگرن نوعی اختلال شدید است و ویژگی آن سردردهای ملایم و یا شدید پی در پی است. در دوران مدرسه، یک متخصص اعصاب به ما آموزش داد که دلیل بسیاری از سر دردها استفاده از قهوه است. این خبر تازه ای برای من بود! اما وقتی ادامه داد که کمبود قهوه نیز سبب بروز سر درد می شود شوکه شدم! در واقع منظور او این بود افرادی که مرتبا کافئین می خورند، اگر صبح نتوانند قهوه بخورند و یا دیرتر از معمول قهوه بخورند، دچار سر درد می شودند.

در آمریکا تقریبا 158 میلیون نفر کافئین می نوشند در نتیجه دلیل اصلی سردردها نخوردن قهوه است. بعدها در درس علوم اعصاب خواندم که کافیئن ماده ای بسیار مهمی برای درمان بسیاری از سر درد هاست. کافیئن به داروهای سر درد کمک می کند تا اثر بخشی بیشتری داشته باشند. حتی می توان ادعا کرد که کافیئن می تواند سردرد را درمان کند. اما افرادی که از میگرن رنج می برند باید از مصرف غذاها، نوشیدنی ها و دارو های خاصی خوداری کنند. در صدر این لیست قهوه قرار دارد.

چقدر قهوه خیلی زیاد است؟

آنچه در این صفحه میخوانید

مطالعه جدیدی که در ژورنال آمریکایی دارو به چاپ رسید از 98 نفر که از بیماری میگرن رنج می بردند در خواستی کرد. این درخواست بدین صورت بود:«در دفترچه ای بنویسند که هر چند وقت یک بار نوشیدنی های کافیئن دار، نوشیدنی های کربوهیدرات و انرژی زا مصرف می کنند»

نتایج مطالعات مرتبط با مصرف کافیئن و قهوه!

این اطلاعات با زمان شروع میگرن آنها مقایسه گردید:

  • میگرن در افرادی که بیشتر از سه بار در روز نوشیدنی ها کافیئن دار مانند قهوه می خوردند بیشتر از افراد دیگر بروز می کرد.
  • اما کسانی که در روز یک تا دو بار کافئین استفاده می کردند در خطر شروع میگرن قرار نداشتند.
  • میگرن در افرادی که کمتر از دو بار نوشیدنی های کافیئن دار استفاده می کردند بیشتر از افرادی که در روز یک تا دو بار کافیئن مصرف می کردند، بروز می کرد.
  • ارتباط میان مصرف کافین و بروز میگرن حتی پس از بررسی فاکتورهای مرتبط دیگر مانند مصرف الکل، خواب و فعالیت فیزیکی به قوت خود باقی ماند.

یکی از نقاط ضعف این مطالعه این بود که محققان میزان مصرف کافیئن  را اندازه گیری نکردند و تنها به تعداد آن اکتفا کردند. همچنین آنها غذاهای کافیئن دار را نیز در نظر نگرفتند و همین امر لزوم تحقیقات بیشتر در رابطه با درمان میگرن با قهوه را یادآور می شوند. به طور کلی افرادی که از این بیماری رنج می برند باید در میزان مصرف نوشیدنی های کافیئن دار محتاط باشند.

برای تهیه قرص قهوه، نوشیدنی دلپذیری که طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد . روزانه اخبار و اطلاعات گوناگونی دریافت می کنیم که گاها  در تضاد با یکدیگر هستند . اثر قهوه بر سر درد نیز یکی از آن موضوعاتی است که اخبار ضد نقیض در باره آن بسیار است . اما در این مقاله به اثر واقعی مصرف قهوه بر سردرد  خواهیم پرداخت.

آیا قهوه برای سردرد خوب است | آیا نسکافه برای سردرد خوب است | برای میگرن چه خوب است

سردرد از مشکلات رایجی است که افراد زیادی روزانه با  آن مواجه هستند. افراد برای درمان سردرد خود راه کارهای متفاوتی را امتحان می کنند. مصرف مسکن ها و قهوه دو مورد از شایع ترین راه کار هایی است که برای کنترل سردرد های روزمره مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که احتمالا می دانید قهوه حاوی کافئین می باشد و برخی معتقدند کافئین در درمان سر درد موثر است. مصرف روزانه ۲ تا ۳ فنجان قوه مقدار کافئین مورد نیاز بدن را تامین می کند و مفید است . کمبود کافئین در بدن می تواند باعث بروز علائمی همچون سردرد ، احساس خستگی ،عصبانیت و حالت تهوع شود. که با مصرف مقدار کافی قهوه و مواد غذایی کافئین دار جبران می شود.  سردرد ها انواع مختلفی دارند و به علل متفاوت به وجود  می آیند . برخی از این سردرد ها را میتوان با کمک کافئین تسکین داد.

قهوه گانودرما بیز برای زگیل تناسلی خانم ها و آقایان مفید می باشد

اما قهوه چطور سردرد را تسکین می دهد

همانطور که گفته شد قهوه دارای کافئین است . کافئين در جذب سریع تر و موثر تر مسکن ها موثر است .پس مصرف یک فنجان قهوه در کنار مسکن با افزایش سرعت جذب آن روند تسکین درد را سریع تر می کند. در ساخت برخی قرص های مسکن از کافئين استفاده می شود. تا سرعت جذب مسکن و بهبودی افزایش یابد.

البته برای رفع  موثر سردرد رفع عامل ایجاد کننده آن نیز موثر است برای مثال در سردرد های ناشی از سر و صدا  کاهش صدای موجود در محیط درمان موثرتری است که قهوه و مسکن می توانند آن را بهبود بخشد. اثر قهوه بر سردرد تنها برای کمک به تسکین است و اثر درمانی ندارد.

چه مقدار قهوه مصرف کنیم؟

پزشکان معتقد اند مصرف روزانه ۲ فنجان قهوه مفید است و میتواند در کاهش سردرد ها موثر باشد . ولی  توصیه می شود میزان قهوه مصرفی روزانه خود را بالا تر نبرید چرا که  می تواند سبب وابستگی به قهوه شود و کاهش مصرف آن خود سر درد به دنبال خواهد داشت. علاوه بر آن افزایش مصرف قهوه باعث کم آبی بدن  می شود که کم آبی خود یکی از دلایل ایجاد سردرد است. میزان کافئین موثر در کاهش سر درد روزانه ۲۰۰ میلی گرم می باشد. اثر قهوه بر سردرد به میزان و زمان استفاده از ان مرتبط است.

اگر تا بحال میزان قهوه مصرفی شما بیشتر از مقدار گفته شده بوده است و می خواهید برای کاهش آن اقدام کنید ، مثلا اگر روزانه ۵ فنجان قهوه مصرف می کنید، این کار را یکباره انجام ندهید تا دچار مشکل نشوید و کمبود کافئين ناشی از ترک  برای شما سر درد ایجاد نکند. مقدار قهوه مصرفی خود را به تدریج و آهسته کاهش دهید.

در ضمن در هنگام نبود مسکن با مصرف زیاد قهوه  برای تسکین درد خود اقدام نکنید چراکه بی فایده  است و باعث درمان سردرد شما نمی شود.

علاوه بر قهوه گانودرما برای افزایش وزن  ،شکلات ، نوشابه ، چای و کاکائو نیز دارای کافئين هستند .

سردرد و مسکن ها

در انتها لازم است در رابطه با مصرف مسکن ها برای رفع سردرد نکاتی را بیان کنم. درست است که  بیشتر سردرد ها با مصرف مسکن ها تسکین می یابند  اما مصرف بی رویه از مسکن ها نیز عوارض جانبی به همراه دارد . توصیه می شود برای تسکین درد ، بیشتر از ۲ روز در هفته از مسکن ها استفاده نکنید . اگر سردرد بیشتر بود و نیاز بیشتری برای مصرف مسکن بود یعنی بیشتر از ۲ بار در هفته ، برای پیگیری و درمان سردرد خود به پزشک متخصص مراجعه کنید . توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه مسکن ها علاوه بر عوارض گوارشی،  کبدی و کلیوی  می توانند خود عامل به وجود آمدن سردرد ناشی از مصرف مسکن باشند. مصرف بیش از اندازه مسکن ها نه تنها مفید نیست بلکه باعث  کاهش اثر گذاری درمان هم می شود. پس در مصرف مسکن ها اعتدال را رعایت کنید.

برای مطالعه بیشتر در مورد انواع سردرد  و علل و درمان آن می توانید روی موارد زیر کلیک کنید. همچنین می توانید در بخش نظرات سوالاتی که در خصوص سردرد ها و درمان آن دارید از خانم دکتر نوشین یمانی ، متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ سر درد  بپرسید.

برای مطالعه قهوه فوری سوپریم برای ترک اعتیاد  به سایت ما مراجعه کنید

ایشان دوره فلوشیپ سردرد را در مرکز سردرد دانمارک که جزو معتبرترین مراکز سردرد دنیا است نزد پرفسور جس السن (Professor Jes Olesen) ملقب به پدر سردرد دنیا با موفقیت گذراندند و همچنین دوره بین المللی دوساله مستر سردرد را در دانشگاه کپنهاگ دانمارک درسالهای 2018-2020 گذراندند و علیرغم پیشنهاد کار و اقامت به ایشان در کشور دانمارک بعنوان اولین پزشک ایرانی دارای مدرک فلوشیپ سردرد جهت خدمت به هم میهنان خود به ایران بازگشتند و به عضویت هیئت علمی دانشگاه درامدند. ارتباط بین و میگرن از مدتها پیش برای بسیاری از محققان و حتی مردم عادی که با سردردهای مزمن سر و کار دارند، سوال مهمی بوده است. همانطور که می دانید قهوه سرشار از است و خیلی از ما که سردردهای متعدد را در طول زندگی خود تجربه می کنیم، ممکن است نسبت به کافئین نظرات متفاوتی داشته باشیم.مقدمه هم خواندیم که تاثیر قهوه روی این بیماری ممکن است مثبت یا منفی باشد.

دکمه بازگشت به بالا