بهترین رنگ برای ورق گالوانیزه
آشنایی با نحوه رنگآمیزی انسانی ورق گالوانیزه
در مرحله اول سطح ورق تیرآهن 20 از هر گونه چربی و گرد و غبار پاک میشود. سپس ورق ها توسط دستگاه های مخصوص بازبینی میشوند تا مبادا حفرهای بر روی سطح آنها وجود نداشته باشد. سپس مرحله خشک کردن و پاکسازی مجدد آغاز میشود؛ به گونهای که شوره های سفید رنگ ورق گالوانیزه توسط سمباده از بین رفته و سطح آن صاف و یکدست میشود. در مرحله بعدی تمام سطوح ورق را توسط یک ماده اسیدی نظیر سرکه سفید شستشو میدهیم.
این امر موجب میشود تا سطح ورق کمی زبر شود و آماده برای پاشیدن رنگ باشد. سپس برای مقاوم شدن ورق در برابر خوردگی به سطح ورق یک لایه از پرایمرهای اپوکسی میمالیم. این کار باید همزمان با اسپری کردن پرایمر پایه لاتکس انجام شود تا این دو ماده با هم ترکیب شوند. ترکیبی که موجب مقاوم تر شدن ورق در برابر خوردگی و اکسید آهن میشود. در مرحله بعد ورق ها به اتاق های خشک هدایت شده تا رطوبت آنها گرفته شود.
در صورت خیس بودن سطح ورق امکان پاشیدن رنگ وجود نخواهد داشت. سپس اولین مرحله از رنگآمیزی را با استعمال اولین لایه رنگ آغاز میکنیم. پس از 4 ساعت نوبت به استعمال لایه دوم میشود. لازم به ذکر است که نباید بیش از 2 الی 3 لایه بر روی ورق گالوانیزه رنگ بپاشیم. زیرا این کار سطح آن را ناهموار و بد فرم میکند.
در مرحله آخر ورق ها به بخش کنترل کیفی هدایت شده و توسط کارشناسان مربوطه مورد بازبینی قرار میگیرند. در این مرحله علاوه بر بررسی رنگ سایر مواردی چون ضخامت ورق، وزن، کیفیت رنگ و چسبندگی آن بر اساس استاندارد DIN EN ISO 2360 مورد ارزیابی قرار میگیرند. جهت استغلام قیمت تیرآهن و ورق گالوانیزه کاشان نیز می توانید به سایت آهن هایپر مراجعه نموده و موارد خود را از آنجا خریداری کنید.
آشنایی با رنگ ورق گالوانیزه
در انتخاب رنگ ورق گالوانیزه باید نهایت دقت را به خرج داد. رنگ مخصوص گالوانیزه باید دارای ویژگی های زیر باشد:
- مدت زمان خشک شدن رنگ ورق گالوانیزه باید کم باشد
- باید از مقاومت بالایی در برابر دما و حرارت برخوردار باشد
- چسبندگی آن باید بسیار بالا و استاندارد باشد
- داشتن قابلیت ضد اشعه UV خورشید
- امکان شستشو
- قابلیت ترمیم و رنگآمیزی مجدد
- داشتن مقاومت بالا در برابر ضربه
به طور کلی، رنگ گالوانیزه مخصوص ورق های آلومینیومی، فولاد، منیزیم و غیره است. جنس این رنگ از خواص نانو بوده و در برابر انواع ضربه، خوردگی و رطوبت هوا مقاوم است. از مهمترین مزایای این رنگ میتوان به خواص فوق العاده آن اشاره کرد؛ به گونهای که امکان رنگ کردن سایر ورق های فولادی با آن وجود دارد. رنگ های مخصوص گالوانیزه از طیف وسیعی برخوردار بوده و معروف ترین آن عبارتند از سبز، قهوهای، قرمز، خاکستری و غیره.
رنگ پذیری ورق گالوانیزه
همانطور که در ابتدای مقاله عنوان کردیم، رنگ کردن ورق های گالوانیزه به دلیل سطح صاف و صیقلی آنها بسیار دشوار است. به همین خاطر برای این کار باید از تجهیزات مدرن و مخصوص استفاده کرد. البته، این بدان معنا نیست که امکان رنگ کردن ورق های گالوانیزه به صورت دستی وجود نداشته باشد؛ شما میتوانید با خشک کردن سطح ورق و سنباده کشیدن آن امکان پاشیدن رنگ را مهیا کنید. فراموش نکنید که پس از کشیدن سنباده حتما سطح ورق را با پارچه خیس پاک کنید تا زنگ های سنباده از بین بروند.
مناسب ترین رنگ ورق گالوانیزه
بسیاری از کارشناسان معتقدند که رنگ “گالواکوت” به دلیل آن که نیازی به زیرسازی ندارد، مناسب ترین رنگ برای ورق های گالوانیزه است و قیمت ورق قطعات را بالا می برد. میزان چسبندگی این رنگ نسبت به سایر رنگ ها بسیار بیشتر بوده و از خواص مکانیکی منحصر به فردی برخوردارند. این خاصیت موجب میشود تا رنگ گالوات سختی بالایی داشته باشد.
رنگ مخصوص ورق گالوانیزه چیست؟
همانطور که احتمالاً بیشتر خوانندگان این مقاله می دانند که ورق گالوانیزه چیست، توضیحات کوتاهی در مورد آن به عنوان مقدمه بیان می شود و بعد در مورد رنگ کاری آن صحبت می کنیم. ما توضیح می دهیم که رنگ مخصوص ورق گالوانیزه چیست و چه فوایدی برای ورق به دنبال دارد.
ورق گالوانیزه چیست؟
یک نوع ورق فولاد است که در کارخانه هایی مثل هفت الماس، تاراز، کاشان و شهرکرد تولید می شود. البته تولیدکنندگان دیگری نیز دارد. این محصول فولادی برای مقاوم ماندن در برابر خوردگی و فرسودگی ناشی از اکسیژن و رطوبت هوا یک لایه از فلز روی (زینک) دارد. به عملی که در آن لایه روی را بر سطح ورق قرار می دهند، گالوانیزاسیون گفته می شود و به ورقی که این لایه روی را دارد، ورق گالوانیزه یا ورق سفید می گویند زیرا فلز روی رنگ سفیدی برای ورق ایجاد می کند.
گالوانیزه کردن ورق فولادی به روش های مختلف انجام می شود که رایج ترین آن روش حمام داغ یا گالوانیزه گرم است.اما معمولا ورق گالوانیزه را به منظور افزایش میزان مقاومت و استحکام و همچنین زیبایی ظاهری، رنگ کاری می کنند. لایه رنگ بر روی ورق گالوانیزه باعث می شود که در برابر خوردگی مقاوم تر شود و به همین ترتیب طول عمر و قیمت ورق نیز افزایش می یابد؛ اما برای رنگ آمیزی ورق گالوانیزه از رنگ های مخصوصی و با روش ها و استانداردهای خاصی استفاده می شود که در قیمت ورق گالوانیزه نیز تاثیرگذار است؛ و در ادامه به طور کامل توضیح می دهیم.
گالوانیزه کردن به چه معناست
گالوانیزه کردن به عملیاتی گفته می شود که روی آهن و فولاد به منظور جلوگیری از پوسیدگی و زنگ زدگی اعمال می گردد.
گالوانیزه کردن روش های مختلفی دارد که هر کدام از آن ها تاثیر به خصوص خود را در قیمت کالاها دارند. یکی از شناخته شده ترین روش های گالوانیزه کردن فلزات فرآیند گالوانیزاسیون است به روش قوطه وری در حوضچه مذاب روی این روش از نظر اقتصادی بسیار به صرفه تر و با سرعت عمل بالایی صورت می پذیرد . این ورق را با رنگ های مخصوصی رنگ آمیزی می کنند که علاوه بر زیبایی ظاهری سبب ایجاد مقاومت و افزایش می شود . محصولات فلزی تمایل زیادی به ترکیب شدن با اکسیژن را دارند و این اکسید شدن به مرور سبب زنگ زدگی و از بین رفتن فولاد می شود. محصولات فلزی علاوه بر گالوانیزه کردن با رنگ هم پوشش دهی می شوند . در این مقاله قصد داریم توضیحاتی در مورد رنگ مخصوص ورق گالوانیزه بدهیم با آهن هایپر همراه باشید.
روش های رنگ آمیزی ورق گالوانیزه
نحوه رنگ آمیزی ورق گالوانیزه یکی از مواردی است که نیاز به مهارت دارد و دارای مراحل زیادی است . پیچیدگی و سطح صاف و صیقلی این ورق سبب می شود که رنگ به سختی روی سطح قرار بگیرد و به سرعت خشک نشود . روش رنگ آمیزی ورق به صورت انجام می شود :
روش اول :
در این روش که در داخل کارخانه انجام می گیرد داخل کوره روی ورق گالوانیزه را با رنگ می پوشانند تا ظاهری زیبا ، براق و جذاب پیدا کند.
روش دوم :
دراین روش رنگ آمیزی ورق گالوانیزه به صورت دستی صورت می پذیرد.
ویژگی های رنگ مخصوص ورق گالوانیزه
این رنگ ها عمدتا با رنگ های معمولی متفاوت است یعنی نوع ، ساختار و فرمولاسیون آن به گونه ای دیگر است به این صورت که :
- زمان خشک شدن کمتری دارند و معمولا سریع خشک می شوند.
- چسبندگی بسیار بالایی دارد و به خوبی روی سطح ورق می چسبد.
- به دلیل چسبندگی بالا این رنگ ها کمتر پوسته پوسته یا چروک می شوند و بعد از خشک شدن هم ریزش پودری ندارند.
- مقاونت بالای این رنگ در برابر دما و حرارت با رنگ معمولی بسیار متفاوت است به این صورت که رنگ ها در برابر حرارت تغییر رنگ نمی دهند و ذوب نمی شوند.
- رنگ ها قابلیت تعمیر دارند یعنی اگر ورق ها خراشیده بشوند و خطی روی سطح دستمال بنماند با یک محلول ترمیمی با نام RAL و دستمال تمیز ترمیم می شود.
- ضد اشعه UV خورشید است.
- در مواجه با شرایط آب و هوایی مقاوم است.
- قابلیت شست و شو دارد.
- مانند عایق روی سطح ورق عمل می کند و از هدر رفتن انرژی های سرمایشی و گرمایشی جلوگیری می کند.
- مراحل اجرایی و پیاده سازی آن اسان است و با قلم و اسپری امکان پذیر می باشد.
- امکان رنگ آمیزی مجدد آن وجود دارد.
- درهر شرایط آب هوایی می توان از آن ها استفاده کرد.
- در برابر ضربه و چکش خوردگی مقاومت بالایی دارد.
مشخصات رنگ ورق گالوانیزه
رنگ های گالوانیزه برای رنگ آمیزی های منیزیم و فولاد هم استفاده می شود. این محصول دارای خاصیت نانو است و به عنوان یکی از پوشش های جدید شناخته می شود .
- این پوشش یک لایه نازک با شفافبت بالا روی سطح ورق قرار می دهد .
- استفاده ازرنگ های گالوانیزه هزینه مناسبی دارند و به راحتی قابل شست شویی هستند
- در واقع پوشش نانو با روی (Zn) وجود دارد که هدف آن جلوگیری از خوردگی ورق می باشد.
- مراحل و مکانیزم تولید ورقهای رنگی (ورقهای رنگی دست ساز) تقریبا مشابه یک دیگر هستند وبرای تولید آن ها از مواد اولیه ی مختلف استفاده می شود.
یکی از مراحلی که روی کیفیت ورق گالوانیزه تاثیر می گذارد فرآیند پولیش کاری یا همان چربی زادیی از سطح ورق است. این مرحله کمک می کند که محصول نهایی بهتر رنگ آمیزی شود و از دوام بالاتری برخوردار باشد .
بعد از پولیش کاری رنگ های متنوعی روی ورق گالوانیزه زده می شود و اگر چربی سطح ورق از بین نرود و یک دست نشود سطی صاف و صیقلی نخواهیم داشت و نتیجه کار مانند صفحه ای است که روی آن گرد پاشیده شده باشد و ظاهری زیبا ندارد همچنین جنس رنگی هم که استفاده می شود در تولید یک ورق رنگی مرغوب تاثیر به خصوصی دارد و یکی از پارامترهای کیفیت رنگ برای شرکت های تولید کننده ورق گالوانیزه محسوب می شود.
اساس تعیین ورق گالوانیزه
در ایران دو فاکتور مهم که بیشترین تاثیر را روی قیمت ورق های گالوانیزه و گالوانیزه رنگی می گذارد دلار و قیمت مواد اولیه می باشد . برای ساخت ورق گالوانیزه روش های مختلفی وجود دارد .
علل رنگآمیزی ورق گالوانیزه چیست؟
در حفاظت گاوانیک فلز مادر که اغلب ورق فولادی است با استفاده از لایه ای محافظ به فلز روی پوشش داده می شود . این عمل ورق فولادی را تبدیل به یک محصول ضد زنگ نمی کند بلکه عمر مفید آن را که در مجاورت با اکسیژن و هوا قرار دارد افزایش می دهد. قیمت روز ورق گالوانیزه به ضخامت پوشش روی و نحوه ی انجام فرآیند و در مقابل قیمت ورق فولادی وابسته است. رنگ آمیزی ورق گالوانیزه فایده های زیادی دارد و این عمل به مقاومت و خوردگی ورق گالوانیزه و بالاتر بردن عمر مفید آن کمک می کند.
رنگ مخصوص ورق های گالوانیک نوعی پوشش نانو محسوب می شوند که وظیفه ی آن ها حفاظت از فولاد می باشد. رنگ مخصوص ورق گاوانیزه قابلیت خود تریمی دارد و می تواند روی تمام سطوح حاوی پوشش روی استفاده شود. قسمت های جوشکاری و یا سوراخ کاری شده فلزات بیشتر از سطوح دیگر مستعد خوردگی می باشد . این نقاط حساس با اعمال رنگ گالوانیزه محافظت می شود و هنگام که پوشش فلز روی در سطح ورق فولادی حافظت کاتدیک را ایجاد کرده و از بین رفتن پوسته رنگ باعث محافظت از سطح فلز میشود.