افزایش ۸۰ درصدی موارد ابتلا به کرونا در جهان

سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته (جمعه) اعلام کرد که تعداد موارد جدید ابتلا به کووید۱۹ در سراسر جهان طی ماه گذشته ۸۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبر روزانه به نقل از نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، سازمان جهانی بهداشت در ماه مه میلادی اعلام کرد که شیوع کووید۱۹ دیگر یک وضعیت اضطراری بهداشتی در جهان نیست اما در عین حال هشدار داده است که این ویروس به گردش و جهش ادامه خواهد داد و باعث افزایش گاه به گاه در آمار ابتلا، موارد بستری در بیمارستان و مرگ و میرهای احتمالی می‌شود.

این آژانس سازمان ملل متحد در به‌روزرسانی هفتگی خود اعلام کرد که کشورها از ۱۰ ژوئیه (ماه گذشته میلادی) تا شش اوت (ماه جاری) نزدیک به ۱.۵ میلیون مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ را گزارش کردند که ۸۰ درصد نسبت به ۲۸ روز گذشته افزایش یافته است.

با این حال، تعداد مرگ و میرها با ۵۷ درصد کاهش به ۲۵۰۰ نفر رسیده است.

هرچند سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که تعداد گزارش شده موارد ابتلا و مرگ و میرها منعکس کننده اعداد واقعی نیست زیرا در حال حاضر کشورها آزمایشات و نظارت بسیار کمتری را در مقایسه با مراحل اولیه همه‌گیری این بیماری انجام می‌دهند.

سازمان جهانی بهداشت گزارش کرد: بسیاری از موارد جدید ابتلا به کووید۱۹ در منطقه غربی اقیانوس آرام ثبت شده که شاهد افزایش ۱۳۷ درصدی عفونت‌ها بوده است.

چندین کشور در نیمکره شمالی از جمله ایالات متحده، انگلیس، فرانسه و ژاپن شاهد افزایش تابستانی موارد ابتلا به کووید۱۹ در هفته های اخیر بوده‌اند.

کارشناسان معتقدند که گردهمایی‌ها و سفرهای تابستانی، کاهش مصونیت و یک زیرسویه جدید امیکرون ممکن است همگی در افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ نقش داشته باشند.

زیرسویه EG.5 امیکرون اخیرا باعث افزایش مبتلایان کرونایی در بسیاری از کشورهای جهان شده است.

این زیرسویه جدید که با نام «اریس» نیز شناخته می‌شود در انگلیس نخستین بار امسال (۲۰۲۳) در ۳۱ ژوئیه شناسایی و طبقه‌بندی شد اما اکنون با سرعت زیاد در چندین کشور دیگر در حال گسترش است.

به گفته سازمان جهانی بهداشت، به نظر می رسد که این زیرسویه به مراتب مسری‌تر از سایر سویه‌ها و زیرسویه‌های فعلی کرونا است که در گردش هستند.

این سازمان همچنین تایید کرد هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که EG.5 باعث علائم شدیدتر کووید شود و تاکنون خطر «کمی» برای سلامت عمومی جهانی دارد.

با این وجود، «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که خطر ظهور گونه خطرناک‌تری که می تواند باعث افزایش ناگهانی موارد ابتلا به کووید۱۹ و مرگ و میر ناشی از این بیماری شود، همچنان وجود دارد.

همچنین «اورلین روسو»، وزیر بهداشت فرانسه نیز ضمن تاکید بر این که تعداد موارد ابتلا به کووید۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن در این کشور در سطوح پایین باقی مانده است، خواستار هوشیاری مردم نسبت به این بیماری شده است.

«آنتوان فلهولت»، مدیر مؤسسه بهداشت جهانی در دانشگاه ژنو هم به خبرگزاری فرانسه گفت که وضعیت واقعی شیوع کووید۱۹ «تقریباً در همه جای دنیا» نامشخص است.

EG.5 امسال برای اولین بار در ۱۷ فوریه شناسایی شد اما در ۱۹ ژوئیه به دنبال افزایش موارد ابتلا به ویژه در آسیا از سوی سازمان جهانی بهداشت وضعیت «سویه تحت نظارت» برای آن در نظر گرفته شد. با این حال از روز هفتم اوت این سازمان وضعیت زیرسویه EG.۵ را به «سویه مورد توجه» تغییر داد تا احتیاط‌ های بیشتری در مورد آن صورت گیرد.

مقامات بهداشتی انگلیس اعلام کرده‌اند که به دلیل افزایش موارد ابتلا به این زیرسویه در سطح بین المللی به ویژه در آسیا، شیوع آن را در این کشور زیر نظر داشته‌اند و این زیرسویه در تاریخ ۳۱ ژوئیه به عنوان یک گونه کرونا طبقه بندی شده است.

آخرین داده‌ها نشان می دهد که اکنون این زیرسویه از ویروس کرونا، عامل ۱۴.۶ درصد موارد ابتلا به کووید۱۹ در انگلیس است.

علاوه بر این، بر اساس داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، تعداد افرادی که در اثر ابتلا به کرونا در هفته آخر ماه ژوئیه در مراکز درمانی آمریکا بستری شده‌اند بیش از ۱۲ درصد افزایش یافته است.

انتهای پیام

تیم تحریریه علمی پزشکی

من به عنوان یک نویسنده علمی و پزشکی، تمام تلاشم را می‌کنم تا با ارائه مطالبی قابل فهم و مفید، به شما در درک بهتر مسائل سلامتی کمک کنم و راهنمایی‌های لازم را ارائه دهم تا بهترین اقدامات را در این زمینه انجام دهید.
دکمه بازگشت به بالا